پلیس آفریقای جنوبی اعلام کرد محسن هندریکس که به عنوان «اولین امام جماعت علنا همجنسگرا» در جهان شناخته میشد به ضرب گلوله کشته شد.
به گفته پلیس دو ضاربی که چهره خود را پوشانده بودند روز شنبه به سوی خودروی محسن هندریکس در شهر «پورت الیزابت» تیراندازی کردند.
پلیس آفریقای جنوبی گفته که انگیزه این قتل مشخص نیست و تحقیق در این مورد در جریان است. محسن هندریکس که در چند گروه مدافع حقوق دگرباشان جنسی فعالیت میکرد در سال ۱۹۹۶ به طور علنی گرایش جنسی خود را فاش کرده بود.
او در سال ۱۹۹۸ اعلام کرد که گردهماییهایی را با حضور مسلمانان همجنسگرا میزبانی میکند.
محسن هندریکس امامت نماز در مسجد الغربا در نزدیکی کیپتاون را برعهده داشت. او گفته بود که این مسجد محلی امن برای مسلمانان دگرباش جنسی و زنانی است که از سوی جامعه طرد شدهاند.
یک فیلم مستند به نام «رادیکال» در مورد محسن هنریکس و زندگی او در سال ۲۰۲۲ ساخته شده بود. این چهره مذهبی پیش از این بارها هدف تهدیدهایی قرار گرفته بود.
او در مورد توصیه اطرافیانش مبنی بر لزوم استخدام محافظ گفته بود که «اصالت داشتن» را به «ترس از مرگ» ترجیح میدهد.
پلیس آفریقای جنوبی اصالت ویدئویی را تائید کرده که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است و به نظر میرسد کشته شدن محسن هندریکس را نشان میدهد.
«سازمان بینالمللی همجنسگرایی، دوجنسگرایی، تراجنسی و دوجنسیها» قتل محسن هندریکس را محکوم کرده و از مقامهای آفریقای جنوبی خواسته است تا در مورد احتمال «جنایت ناشی از نفرت» علیه این امام جماعت تحقیق کنند.
ترجمه فارسی گزارش ویدئويی زیر که به عربی است: آیا این می تواند تکان دهنده ترین جنایت در جهان باشد؟ محسن هندریکس که اولین امام همجنس گرا شناخته می شود، به طرز وحشیانه ای در آفریقای جنوبی به قتل رسید. در حادثه ای هولناک، افراد مسلح ناشناس در حالی که در خودرویی در نزدیکی شهر کبیرها بود به او شلیک کردند.
هندریکس که مسجدی را به عنوان پناهگاهی امن برای مسلمانان همجنسگرا و به حاشیه رانده شده تأسیس کرد، به دلیل شجاعت خود در برابر تبعیض مشهور بود. با وجود هشدارهایی که در مورد استخدام محافظ دریافت کرد، او معتقد بود که «نیاز به صادق بودن» بر «ترس از مرگ» غلبه دارد.
خانواده بینالمللی ILGA که نماینده حقوق دگرباشان جنسی است، از این حادثه شوکه شده و از مقامات خواست تا تحقیقات جامعی را انجام دهند.
آفریقای جنوبی که یکی از بالاترین میزان قتل در جهان را دارد، سال گذشته شاهد 28000 قتل بوده است. پلیس تایید کرد که انگیزه این جنایت هنوز مشخص نیست و از هر کسی که اطلاعاتی در اختیار دارد خواست تا به این موضوع مراجعه کند.
هندریکس که از سال 1996 یک فعال حقوق همجنسگرایان بوده است، پس از مشاهده یک خطبه محلی در محکومیت همجنسگرایی، مسجد خود را تأسیس کرد. او گفت: «شاید وقت آن رسیده است که مکان خود را شروع کنیم، جایی که مردم بتوانند بدون قضاوت دعا کنند.
محسن هندریکس که معلم زبان عربی و طراح مد نیز بود، در سن ۲۹ سالگی درگذشت. او قبل از اینکه بعد از مرگ پدرش نزد خانواده اش بیاید، زندگی پر چالشی داشت، ازدواج کرد و بچه دار شد.
این جنایت سؤالاتی را در مورد ایمنی و پذیرش در جوامع ایجاد می کند. آیا ما شاهد تغییرات واقعی در نحوه برخورد با حقوق بشر خواهیم بود؟