خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 28 بهمن ماه 1403 = 16-02 2025

قتل فجیع امیرمحمد خالقی؛ شوی حکومتی برای پیشگیری از جرقه‌های قیام

اظهارات متناقض درباره بازداشت قاتلان دانشجوی دانشگاه تهران؛ در حالی که سخنگوی قوه قضائیه پیش‌تر اعلام کرده بود که عوامل قتل دانشجوی دانشگاه تهران دستگیر شده و در حال بازجویی‌اند، قوه قضاییه در اظهاراتی متناقض اعلام کرد که این افراد "برخی از مظنونین مرتبط با حادثه قتل بوده‌اند."

تلاش مقامات حکومتی برای آرام کردن خشم عمومی

انتشار خبر قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران در نزدیکی خوابگاه کوی پسران در جریان حمله زورگیران به او باعث اعتراضات گسترده‌ شده است. در این بین، دانشجویان تجمعات مختلفی برگزار کرده‌اند، درپی این اعتراضات مدیر امور خوابگاه‌های دانشگاه تهران استعفا کرد. اما همچنان واکنش‌ها به این موضوع ادامه دارد.

دانشجویان دانشگاه تهران و همچنین دانشگاه تربیت مدرس در روز یکشنبه ۲۸ بهمن تجمع اعتراضی برگزار می‌کنند. دانشجویان دانشگاه‌های دیگر نیز اقدام به شعارنویسی کرده‌اند. دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس در فراخوان خود اعلام کردند که خواسته آنان تامین امنیت مسیر دانشجویان در خیابان‌های اطراف دانشگاه به جای امنیتی کردن فضای داخل دانشگاه توسط نیروهای حراست است.

همچنین تصاویری از شعارنویسی و نصب برچسب‌های دستنویس دانشجویان در محوطه دانشگاه بهشتی در حمایت از اعتراضات دانشجویان دانشگاه تهران منتشر شده است. مرگ بر خامنه‌ای و «خونی که ریخته می شه،با هیچی پاک نمی‌شه» از جمله این شعارها است.

بر اساس اطلاعیه رسمی دانشگاه تهران، امیرمحمد خالقی در خارج از محیط دانشگاه و در محدوده پل گیشا جان خود را از دست داده است. با این حال، فایل صوتی مکالمه افسران پلیس آگاهی تهران که در فضای مجازی منتشر شده، نشان می‌دهد که این قتل در جریان یک تعقیب و گریز رخ داده است. مهاجمان پس از سرقت وسایل این دانشجو، او را با ضربه مرگبار چاقو از پای درآورده‌اند.

سیاست انکار و فرافکنی

اطلاعیه دانشگاه تهران و رسانه‌ها و کارگزاران ریز و درشت نظام، حاکی از تلاش برای کوچک جلوه دادن این جنایت و شانه خالی کردن از مسئولیت است. دانشگاه در بیانیه‌ خود که بلافاصله پس از انتشار خبر قتل صادر کرد، بیش از هر چیز بر این نکته تأکید داشت که این واقعه در «فاصله‌ای زیاد از کوی دانشگاه»! رخ داده است. این در حالی است که دانشجویان شاهدان عینی این ماجرا بوده‌اند و فیلم‌های منتشر شده در فضای مجازی نیز نشان می‌دهد که حادثه در نزدیکی دانشگاه و در محلی رخ داده که دانشجویان بارها نسبت به ناامنی آن هشدار داده بودند.

یکی از دانشجویان معترض در سخنرانی خود در تجمع روز جمعه تأکید کرد: مسئولان دانشگاه از همان ابتدا تلاش کردند با انتشار اطلاعات غلط، خود را از مسئولیت این فاجعه مبرا کنند. ما بارها نسبت به ناامنی اطراف دانشگاه هشدار داده‌ایم، اما مسئولان ترجیح داده‌اند به‌جای تأمین امنیت دانشجویان، ما را تحت‌نظر داشته باشند.

حاکمیت که از شکل‌گیری جرقه‌های قیام و سرایت آن به جامعه انفجاری ایران در هراسی مزمن فرو رفته است، تلاش کرد با اقدامات سطحی و تبلیغاتی موضوع را رفع و رجوع کرده و به «سارقان مسلح» ربط بدهد و از دانشجویان بخواهد مطالبه خود را سیاسی نکنند؛ همزمان نسبت به بهره‌برداری "دشمن" از این شرایط هشدار داد.

بعد هم مدعی شدند که معلوم نیست که کسانی که در اعتراض دانشجویی شرکت کردند دانشجو باشند! علاوه بر آن دانشجویان را نیز تهدید کردند که چنین اعتراضاتی وضعیت را برای آنها ناامن تر خواهد کرد.

قتل امیرمحمد خالقی تنها یکی از دهها جنایتی است که در سایه بی‌کفایتی و سرکوب سیستماتیک نظام ولایت فقیه رخ داده است. دانشجویان در بیانیه‌های خود تأکید کرده‌اند که اعتراض ادامه خواهد داشت.

روایتی دیگر از نحوه دردناک قتل دانشجوی دانشگاه تهران

شاهزاده رضا پهلوی در واکنش به قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران و خشونت علیه دانشجویان معترض در کوی دانشگاه تهران، از دانشجویان، استادان و اقشار مختلف ملت ایران خواست که از اعتراضات دانشجویان دانشگاه تهران حمایت کنند و به این اعتراضات بپیوندند.

روایتی از نحوه دردناک قتل دانشجوی دانشگاه تهران
چاقو خورده دنبال موتور دوید، اما از نفس افتاد

یک دانشجوی دانشگاه تهران با اشاره به ناامنی فضای بیرونی کوی دانشگاه،گفت: وقتی تقریبا هر روز در مکانی که دانشجویان با لپ‌تاپ و... تردد می‌کنند، حادثه خفت‌گیری رخ می‌دهد و باز هم چاره‌ای اندیشیده نمی‌شود، یعنی قطعا ترک فعل رخ داده است.

این دانشجو با اشاره به حادثه قتل امیرمحمد خالقی اظهار کرد: پس از تاریکی هوا، درب غربی کوی دانشگاه تهران عملا قابل تردد نیست. این درب به روی کوچه جنت باز می‌شود و تقریبا هیچ شبانه‌روزی نیست که دانشجویان بابت عدم امنیت آن منطقه شکایت نکنند‌.

وی با بیان اینکه تا کنون در موارد متعددی در نزدیکی درب غربی کوی خفت‌گیری با قمه رخ داده است، افزود: از دم درب غربی تا سر کوچه که فاصله زیادی هم هست، کوچه در تاریکی قرار دارد. ما از مسئولین دانشگاه درخواست داشتیم که حداقل یک پروژکتور در آن کوچه و نزدیک درب غربی کوی قرار دهند تا فضا روشن شود و یک دوربین نیز نصب گردد، اما دانشگاه اعلام می‌کرد اجازه نصب دوربین خارج از محوطه دانشگاه را ندارد. با توجه به اینکه درب اصلی کوی به هیچ کدام از ایستگاه‌های مترو نزدیک نیست و فقط درب غربی در نزدیکی ایستگاه‌ تربیت مدرس قرار دارد، دانشجویان خیلی از آن درب استفاده می‌کنند و بسیار پرتردد است، اما هیچ امنیتی ندارد.

این دانشجوی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه مرحوم خالقی اهل روستای درمیان خراسان جنوبی بوده است، گفت: روز گذشته خانواده مرحوم به تهران آمدند و به قدری مظلوم هستند که حتی نمی‌توانستند از حق خود دفاع کنند. طبق فیلم‌های موجود، دزدان در کوچه جنت خواستند لپ‌تاپ مرحوم خالقی را از او بگیرند که آن مرحوم مقاومت کرده و مجرمین با چاقو به مجرای تنفسی و قلب او آسیب زده‌ و فرار کرده‌اند‌. حتی مرحوم خالقی با همان وضعیت دنبال موتور دویده و نهایتا پس از چند ثانیه از پا افتاده است.

وی افزود: این بی‌توجهی‌ها به مسائل امنیتی خوابگاه در حالی است که نهادهای مختلف مدام حواس‌شان به هر حرکت اعتراضی در دانشگاه تهران هست و به جای توجه به تامین امنیت دانشجویان، وضعیت دانشگاه را به لحاظ عدم شکل‌گیری اعتراضات رصد می‌کنند.

در تجمع دانشجویان چه گذشت؟

این دانشجو همچنین با اشاره به تجمع شب گذشته دانشجویان در کوی دانشگاه، اظهار کرد: این تجمع از ساعت ۱۴ روز گذشته آغاز شد و دانشجویان در داخل کوی و مقابل درب اصلی تجمع کردند‌. چند نفر از هم‌کلاسی‌های مرحوم خالقی پشت درب منتطر ایستاده بودند تا بتوانند داخل شوند، اما متاسفانه اجازه ورود به آنان داده نمی‌شد. به علاوه بیرون پر از مامورین لباس‌شخصی بود و اطراف نیز یگان ویژه قرار داشت. ناگهان یکی از دانشجویان خانم که بیرون کوی پشت درب قرار داشت، داد زد که آقای لباس‌شخصی‌ای که کنارش قرار گرفته، بی‌سیم دارد. آن آقا هم به این خانم لگد زد و او را هل داد و دانشجویان هم از داخل کوی بیرون ریختند و آن آقا را کتک زدند و تشنج ایجاد شد. همچنین علی‌رغم اینکه حراست خوابگاه اعلام کرده بود امکان حضور غیرخوابگاهیان در تجمع وجود ندارد، اما چند دانشجوی بسیجی از خارج خوابگاه وارد کوی شده بودند و از دانشجویان معترض عکس و فیلم می‌گرفتند که این نیز باعث بروز تنش‌هایی شد.

سهیلا | February 15, 2025 10:10 AM

از کجا معلوم رژیم نکشتتش


گزارش یا اعتراض به این نظر
سیروس | February 16, 2025 01:15 AM

روشن شده که هدف اصلی به دست آوردن کامپیوتر «لپتاپ» این دانشجو بوده و کار هم کار وزارت اطلاعات بوده و این دانشجو با اینکه چاقوی سلاخی به گلویش اصابت کرده بوده به دنبال قاتلین بسیجی خود می دویده تا کامپیوتر خود را پس بگیرد ولی متاسفانه قاتلین با همکاری حراست خوابگاه فرار میکنند

آنگونه که از خبرهای داخلی نظام می آید وزرات اطلاعات به دنبال محتویات داخل کامپیوتر یا لپتاپ این دانشجو بوده و از تعدادی بسیجی برای دزدیدن لپتاپ او کمک گرفته و بسیجی ها وقتی متوجه میشوند که او حاضر به دادن کوله پشتی خود که لپتاپ درون آن بوده نیست او را با چاقوی سلاخی میزنند تا کوله پشتی را رها کند ولی اینکه نظام هم از بیرون و هم از درون زیر فشار است خامنه ای را دوباره به وحشیگری کشیده

ما تاکنون هرگز ندیده بودیم که کیف قاپ کسی را با چاقو بزند اگر موفق نشود فرار میکند


گزارش یا اعتراض به این نظر
Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست