وزیر امور خارجه سوریه گفت: دولت خود را به گروههای مذهبی تقسیم نمیکنیم و انتصابها بر اساس شایستگی و منافع ملی صورت میگیرد.
اسعد حسن شیبانی افزود: تنوع در سوریه قدرت ما را تقویت میکند و جهان از آگاهی سوریها در مورد نمایندگی خود شگفت زده خواهد شد. دولت آینده سوریه بر اساس شایستگی ساخته خواهد شد و فرقه گرایانه نخواهد بود.
الشیبانی اظهار داشت: اجازه نمیدهیم قدرت در دست یک فرد باشد، بلکه در دست مردم سوریه خواهد بود.
وی با بیان اینکه مردم ما مصمم هستند منافع ملی را محقق کنند و ما نیاز داریم که به ما فرصت نشان دادن موفقیت خود را بدهند، گفت: بزرگترین دستاوردی که بدون دخالت بین المللی بدست آمده، پیروزی بدست سوری هاست.
وی ادامه داد: مردم سوریه به فرصتی برای نمایندگی خود نیاز دارند. ما گامهای موفقی برداشتهایم و با گروههای مسلح برای پیوستن به ارتش ملی توافق کردهایم.
اظهارات این مقام دولت انتقالی سوریه از آن جهت حائز اهمیت است که چالش فعلی در این کشور انتقال قدرت پایدار و مثبت و اجتناب از وقوع هرج و مرجی است که دیگر کشورهای عرب پس از سرنگونی دیکتاتورهایشان تجربه کردند.
حامیان رژیم خامننه ای تکان خورده اند
یک فعال سیاسی که از زمان اعتراضات جنبش سبز در سال ۲۰۰۹ چندین بار بازداشت شده است، معتقد است که سقوط اسد اساساً سرسختترین حامیان جمهوری اسلامی را ناآرام کرده است.
حسین رزاق می گوید: این حامیان، عمدتاَ متشکل از خانوادههای نخبگان رژیم و کسانی که با دستگاههای نظامی و مذهبی پیوند دارند و عمیقاً برای بقای رژیم سرمایهگذاری کردهاند، حالا با ازدست دادن یکی از متحدان کلیدی منطقهای شان تکان خورده اند.
این فعال سیاسی با اشاره به واکنش خانوادههای کسانی که در جنگ برای رژیم اسد جان باخته اند گفت: «فروپاشی اسد حامیان تندرو رژیم خامنه ای را در شوک فرو برده است.»
از این افراد که در سوریه میجنگیدند، در جمهوری اسلامی زیر عنوان «مدافعان حرم» یاد میشود.
حسین رزاق گفت: «این وضعیت ماشین تبلیغاتی جمهوری اسلامی را به لرزه درآورده است، بسیاری از حامیان سرسخت آن اکنون این سوال را میپرسند که آیا نظام در آستانه فروپاشی است؟»