دقایقی بعد از سخنان ترامپ در حاشیه امضای سندی علیه جمهوری اسلامی و کنفرانس خبری او با نتانیاهو، رسانهها از اعمال مجدد فشار حداکثری و همزمان دعوت ترامپ از مقامات تهران به مذاکره خبر دادند. با این حال برخی کارشناسان معتقدند هیچ سیگنالی از مذاکره مخابره نشده و بالعکس راهبرد فشار حداکثری دولت اول ترامپ در حال اجراست. واقعیت این است که برداشت رسانهها از اظهارات و مواضع ترامپ درباره ایران اشتباه است.
ترامپ چهار سال رئیسجمهوری آمریکا بود و همان رویه را مجدد دنبال خواهد کرد و درباره ایران وضعیت را تشدید خواهد کرد. نشانه واضح این موضع هم بحثی بود که درباره غزه داشت و کاملاً برعکس گفتههایش در ایام انتخابات که میخواست آمریکا را از جنگ دور کند، اینبار از اعزام سربازان آمریکا به غزه صحبت میکند. این یعنی قرار نیست انتظار خاصی از ترامپ دوم داشت.
رونامه جوان وابسته به سپاه پاسداران نوشت: واکنش عجولانه دولتمردان در ایران به تحریم و تهدید جدید ترامپ خیلی خیلی خام بود. اگر تاکنون گمان میرفت که امریکا دنبال تسلیم محض جمهوری اسلامی است، حالا با راهبرد جدید ترامپ به نظر میرسد دولت جدید امریکا حتی دنبال تسلیم هم نیست و فقط میخواهد با ایجاد اختلاف فراگیر در ایران به آشوب و فروپاشی نظام از درون برسد.
این منبع نوشت: امریکا نه یک حکومت تسلیم که به یک جمهوری اسلامی فروپاشیشده که فراتر از تسلیم باشد، میاندیشد. چنین خواستهای را ممکن است درباره برخی دیگر کشورها از جمله قدرتهای نوظهور اقتصادی نداشته باشد، چون فروپاشی آنها مستقیماً روی آمریکا اثر دارد. اما درباره ایران اینگونه نیست. راهبرد مقاومت، منطقیترین و نافعترین راهبرد ماست. آنها که زیانهای چندصد میلیارد دلاری برای تحریمها برمیشمارند، هیچگاه نمیتوانند زیانهای تسلیم مقابل امریکا را محاسبه کنند. این زیان به میزان نابودی کامل و حذف جمهوری اسلامی است.
سیامک بهاری، تحلیلگر سیاسی در این باره نوشته: آنچه کار جمهوری اسلامی و همه این بساط متعفن را یکسره خواهد کرد، نه تحریم و فشار حداکثری که اراده و عزم مردم ایران برای به زیر کشیدن جمهوری اسلامی است. روزشمار سقوط دارد به انتهای خود میرسد. این فرجام نهایی است!