خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 27 مهر ماه 1404 = 19-10 2025

چه کشوری رهبری نیروی بین‌المللی ثبات در غزه را بر عهده خواهد گرفت؟

گزارش برخی رسانه‌های اسرائیلی حاکی از آن است که ارتش این کشور امروز به غزه حمله کرده است. به گفتۀ یک مقام نظامی اسرائیل، حماس حملات متعددی را علیه نیروهای اسرائیلی در داخل غزه انجام داده است. نخست‌وزیر اسرائیل تأکید کرد که جنگ در غزه تنها زمانی پایان خواهد یافت که حماس سلاح‌های خود را تحویل بدهد.

این در حالیست که وزارت خارجه آمریکا روز شنبه اعلام کرد که «گزارش‌های معتبری» دریافت کرده مبنی بر اینکه حملات حماس به غیرنظامیان فلسطینی در غزه، یک طرح برنامه‌ریزی شده است و ایالات متحده، میانجی‌گران توافق آتش‌بس از جمله قطر، ترکیه و مصر را از این توطئه مطلع کرده است.

در این بیانیه آمده است که چنین حملاتی «نقض مستقیم و جدی» توافقی خواهد بود که توسط رئیس جمهور آمریکا برای پایان دادن به جنگ دو ساله اسرائیل و حماس منعقد شده است.

وزارت خارجه اعلام کرد که اگر این حملات ادامه یابد، آمریکا ساکت نخواهد نشست و «اقداماتی برای محافظت از مردم غزه و حفظ تمامیت آتش‌بس انجام خواهد شد».

در همین حال دیپلمات‌ها می‌گویند قرار است شورای امنیت سازمان ملل با حمایت اروپا و آمریکا قطعنامه‌ای برای تشکیل نیروی بین‌المللی ثبات در غزه تصویب کند و مصر به‌احتمال زیاد رهبری آن را بر عهده خواهد داشت.

آمریکا پیشنهاد داده این نیرو با مجوز سازمان ملل فعالیت کند ولی نه به‌عنوان یک نیروی رسمی حافظ صلح، بلکه با اختیاراتی مشابه نیروهای بین‌المللی حاضر در هائیتی برای مقابله با گروه‌های مسلح. ترکیه، اندونزی و آذربایجان نیز از کشورهای اصلی مشارکت‌کننده در این طرح معرفی شده‌اند.

مصر در حال بررسی است که آیا این نیرو باید به‌طور کامل تحت فرمان سازمان ملل باشد یا خیر. انتظار نمی‌رود نیروهای اروپایی یا بریتانیایی در آن شرکت کنند، اما بریتانیا مشاورانی به همان گروه آمریکایی مستقر در اسرائیل فرستاده که مأمور اجرای فاز دوم «طرح ۲۰‌بندی ترامپ» برای صلح غزه است.

در صورت موفقیت این نیروی بین‌المللی، اسرائیل عقب‌نشینی بیشتری انجام خواهد داد ولی تل‌آویو هم تأکید کرده منطقه‌ی حائل بزرگی را برای جلوگیری از حملات احتمالی حماس حفظ خواهد کرد. این در حالیست که دیپلمات‌های غربی می‌پذیرند که خلع سلاح حماس بزرگ‌ترین مانع پیش‌روست

. در همین حال بریتانیا ایده‌هایی از تجربه‌ی ایرلند شمالی در خلع سلاح گروه‌های مسلح را از جمله ایجاد نهاد نظارت مستقل برای تأیید نابودی سلاح‌ها به‌کار می‌گیرد. انتظار می‌رود حماس فقط در برابر یک نهاد فلسطینی خلع سلاح شود تا مفهوم «تسلیم» در میان هوادارانش شکل نگیرد.

گزارش‌ها حاکی است تونی بلر نخست‌وزیر پیشین بریتانیا قرار است به‌عنوان عضو «شورای صلح» که ریاست آن بر عهده‌ی ترامپ خواهد بود، در روند نظارت بر اجرای طرح مشارکت کند. بلر که به‌دلیل حمایت از حمله‌ی آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ مورد انتقاد است، حمایت محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق را به‌دست آورده. السودانی در گفت‌وگو با CNBC گفت: «تونی بلر دوست ملت عراق است و ما برای مأموریت جدیدش آرزوی موفقیت می‌کنیم.»

قرار است جایگاه رسمی بلر در این شورا تا اواسط نوامبر مشخص شود و این زمانی است که مصر میزبان کنفرانس بین‌المللی بازسازی غزه در قاهره خواهد بود. به گفته‌ی بریتانیا، میزان کمک‌های مورد نیاز بیش از ۶۷ میلیارد دلار برآورد شده و جذب سرمایه‌ی بخش خصوصی و حمایت کشورهای حوزه‌ی خلیج فارس ضروری است.

English Summary

Diplomats indicate that the UN Security Council, backed by Europe and the U.S., is set to approve a resolution for an international stabilization force in Gaza, likely led by Egypt. The U.S. has proposed that this force operate under a UN mandate but not as a formal peacekeeping mission, resembling the international forces in Haiti aimed at combating armed groups.

Turkey, Indonesia, and Azerbaijan are expected to contribute significantly. Egypt is considering whether the force should fall entirely under UN command. European and British forces are not anticipated to participate, although the UK has sent advisers to assist the U.S. team in Israel with the second phase of Trump's 20-point peace plan.

If successful, this international force would enable Israel to withdraw further while maintaining a buffer zone against potential Hamas attacks. Western diplomats acknowledge that disarming Hamas remains a significant challenge. The UK plans to apply lessons from Northern Ireland regarding the disarmament of armed groups, including creating an independent oversight body to verify weapon destruction.

Former British Prime Minister Tony Blair is expected to join the "Peace Council" led by Trump, overseeing the plan’s implementation, having gained the support of Iraqi Prime Minister Mohammed Shia' al-Sudani. Blair's official role will be clarified by mid-November, coinciding with an international conference for Gaza reconstruction in Cairo, with estimated needs exceeding $67 billion, requiring private investment and support from Gulf states.


دژمن موشعلی | October 19, 2025 04:21 PM

تونی بلر آدم خوبی هست و بین مسلمانان و اعراب خیلی محبوبه و یک وزنه سنگین به حساب میاد و اگر او مدیریت غزه را به دست بگیره به نظرم میتونه بهترین گذینه باشه
بهترین کار این بود که کشورای عربی منطقه ایی را به فلسطینی ها میدادند تا آونجا برای خودشون یک کشور جداگانه درست کنند و همگی در کنار هم با همسایه های عرب بدون جنگ و دعوا زندگی کنند البته اینم شاید فقط یک فرضیه هست
اگر این کارو میکردند همه این فلسطینی ها خوشبخت میشدند و با اسرائیلی ها هم دیگر مشکلی نداشتند چون کشورای عربی بخصوص عربستان یک کشور بزرگه خیلی جادار هست میشد فلسطینی ها رو بین اردن و عربستان یک منطقه کنار دریای سرخ جاسازی کرد و کشور خوبی هم برایشان درست کرد
عربها با این همه کشورهای بزرگ میتونند یک جایی به اینا بدن تا جنگ تموم بشه وگرنه اینا تا ابد اینا با هم جنگ دارند


گزارش یا اعتراض به این نظر
Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست