آدينه، 5 بهمن ماه 1403 = 24-01 2025

کشف تازه محققان:؛ چگونه فیبر با باکتری‌های خطرناک روده مقابله می‌کند

خوردن فیبر بیشتر که در غلات کامل، سبزیجات و میوه‌ها وجود دارد، می‌تواند به محافظت در برابر باکتری‌های خطرناک در روده کمک کند.

به گزارش ان‌بی‌سی، محققان پس از تحلیل نمونه‌هایی از میکروبیوم روده بیش از ۱۲ هزار نفر در ۴۵ کشور دریافتند افرادی که سطح بالایی از یک نوع باکتری مفید به نام فکالی‌باکتریوم (Faecalibacterium) دارند، بیشتر احتمال دارد که میزان باکتری‌های بالقوه کشنده مانند «ئی‌کولای» (E. coli) در آن‌ها پایین‌تر باشد.

این مطالعه ماه جاری در مجله میکروبیولوژی طبیعت (Nature Microbiology) منتشر شد.

این تحقیق همچنین دریافت که در نمونه‌های حاوی سطح بالایی فکالی‌باکتریوم، میزان زیادی ترکیبات مفید به نام اسیدهای چرب کوتاه‌زنجیر که محصول جانبی تجزیه فیبرند، هم وجود دارد و کاهش فکالی‌باکتریوم با شرایط التهابی روده یا مشکلات گوارشی نیز مرتبط است.

الکساندر آلمیدا، محقق اصلی این مطالعه و پژوهشگر دانشگاه کمبریج، می‌گوید: «نتیجه اصلی مطالعه ما این است که میکروبیوم روده در کاهش رشد باکتری‌های بالقوه مضر در روده نقش مهمی ایفا می‌کند و به نظر می‌رسد که این اثر ممکن است از طریق رژیم غذایی تعدیل شود.»

میکروبیوم روده مجموعه‌ای از میکروب‌ها شامل باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها است که در دستگاه گوارش زندگی می‌کنند و از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

یافته‌های جدید نشان می‌دهند خوردن غذاهای حاوی فیبر بالا مانند سبزیجات، حبوبات و غلات ممکن است به محافظت در برابر باکتری‌های مضر کمک کند.

آلمیدا خاطرنشان کرد این مطالعه اثبات نمی‌کند که فیبر در برابر باکتری‌های مضر نقش محافظتی دارد،‌ زیرا یک مطالعه مشاهده‌ای است که روی میکروبیوم روده افراد در یک مقطع زمانی خاص انجام شده، بنابراین باید توجه داشت که بیشتر نتایج بر اساس ارتباط‌ها است. این یعنی در آینده باید درباره این موضوع که آیا موادی خاص مانند فیبر و دیگر مواد مغذی در طول زمان از بروز بیماری‌ها جلوگیری می‌کنند، هم تحقیق شود.»

محققان نمونه‌های مدفوع ۶۵ مطالعه در ۴۵ کشور را بررسی و ترکیب باکتریایی مدفوع ۱۲ هزار و ۲۳۸ نفر را تحلیل کردند. آن‌ها دریافتند از ترکیب میکروبیوم یک فرد می‌توان پیش‌بینی کرد که آیا روده آن فرد تحت تاثیر باکتری‌های مضر قرار خواهد گرفت یا نه.

محققان با تاکید بر لزوم تحقیقات بیشتر و جامع‌تر در این زمینه، نقش مصرف فیبر در سلامت روده را برجسته می‌کنند. ‍به گفته آن‌ها، شواهد مهمی وجود دارد که نشان می‌دهد فیبر به کنترل دیابت، کنترل وزن و بیماری‌های قلبی‌عروقی کمک می‌کند. توصیه محققان مصرف ۳۰ گرم فیبر در روز برای بزرگسالان است.

محصولاتی مانند غلات سبوس‌دار بدون‌ قند، حبوباتی مانند لوبیای عروس (Lima beans)، تخم کدو و رزبری (نوعی تمشک قرمزرنگ/Raspberries) سرشار از فیبرند.

منبع: ایندیپندنت

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست