در حالیکه ایلان ماسک، میلیارد آمریکایی و معتمد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا به حمایتهای خود از حزب "جایگزینی برای آلمان" ادامه می دهد و با رهبر این حزب راست رادیکال گفتگویی آنلاین در پلتفرم ایکس برگزار کرده است، بیش از دویست حقوقدان آلمانی خواستار آغاز روند ممنوعیت حزب آلترناتیو برای آلمان شدند.
این گفتگو که بیش از یک ساعت به طول انجامید و به زبان انگلیسی انجام شد، اولین مذاکره شخصی بین این دو نفر در پلتفرم ایکس بود. این گفتگو در سراسر جهان دنبال شد و همچنین به دلیل ادعاهای دخالت در انتخابات اروپایی از طرف ایلان ماسک، تحت نظارت ویژه اتحادیه اروپا و دولت آلمان بود.
ایلان ماسک هفتهها است که برای حزب "جایگزینی برای آلمان" همراه با توهین به سیاستمداران ارشد آلمانی تبلیغ میکند. این امر باعث ایجاد ناآرامیهای زیادی در مبارزات انتخاباتی فدرال شده است.
به گزارش دویچه وله، گروهی از حقوقدانان آلمانی در نامهای سرگشاده به نمایندگان پارلمان و دولت فدرال این کشور، خواستار آغاز روند ممنوعیت حزب راست رادیکال آلترناتیو برای آلمان (AfD) شدند. به گفته این حقوقدانان، تمامی شرایط لازم برای ممنوعیت این حزب فراهم است.
در این نامه که به ابتکار فلیکس دنگلر از انجمن وکلای جمهوریخواه (RAV) تهیه شده، آمده است که نیازی به بررسیهای مقدماتی بیشتر نیست و نمایندگان پارلمان باید به مسئولیت خود در این زمینه عمل کنند. این اقدام در پی انتشار نظر کارشناسی ۱۷ متخصص حقوق اساسی در ماه نوامبر صورت گرفته که در آن نیز احتمال موفقیت درخواست ممنوعیت حزب AfD در دادگاه قانون اساسی تأیید شده بود.
درخواست ممنوعیت یک حزب سیاسی میتواند از سوی پارلمان فدرال، شورای فدرال یا دولت فدرال به دادگاه قانون اساسی ارائه شود. در اواسط ماه نوامبر، گروهی متشکل از بیش از ۱۰۰ نماینده پارلمان از احزاب مختلف، پیشنویس چنین درخواستی را ارائه کردند. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا این درخواست شانس کسب اکثریت آرا را دارد یا خیر.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، اخیراً با آغاز روند ممنوعیت حزب AfD در شرایط کنونی مخالفت کرده است. او و سایر منتقدان هشدار میدهند که چنین روندی میتواند بسیار طولانی و نتیجه آن نامشخص باشد. علاوه بر این، نگرانیهایی در مورد ممنوعیت حزبی که از حمایت قابل توجهی در میان رأیدهندگان برخوردار است، وجود دارد.
حزب آلترناتیو برای آلمان که در سال ۲۰۱۳ تأسیس شد، در سالهای اخیر به دلیل مواضع راست رادیکال و ضد مهاجرتی خود مورد انتقاد شدید قرار گرفته است. این حزب در برخی ایالتهای آلمان به عنوان یک سازمان افراطی تحت نظارت سازمان اطلاعات داخلی این کشور قرار دارد.
با این حال، AfD همچنان از حمایت قابل توجهی در میان رأیدهندگان، به ویژه در شرق آلمان برخوردار است و در نظرسنجیهای اخیر به دومین حزب محبوب در سطح ملی تبدیل شده است.