از «هوا دلپذیر شد» تا «قربانیان آلودگی هوا دو برابر کشتهشدگان تصادفات رانندگی هستند»
«۵۰ هزار نفر در کشور به دلیل آلودگی هوا جان میدهند»
جعفر تشکری هاشمی، عضو شورای شهر تهران گفته که سالانه ۵۰ هزار نفر به دلیل آلودگی هوا در ایران جان خود را از دست میدهند. او تصمیمگیری در مورد وضعیت آلودگی هوا را شرمآور خوانده و پرسیده است که چرا تنها راهکار ما باید تعطیلی مدارس و ادارات باشد؟
او افزوده که گویا هیچ اقدام موثری برای عبور از این بحران «صورت نمیگیرد» و سوال کرده که «آیا ما تنها کشوری در دنیا هستیم که با این پدیده مواجهیم؟»
آقای تشکری هاشمی کشته شدگان آلودگی هوا را «بیشتر از دو برابر» کشتهشدگان تصادفات رانندگی دانسته و در توضیح وخامت اوضاع تاکید کرده این نرخ در مقایسه با «تصادفاتی (است) که ما را جزو بدترین کشورها به لحاظ تلفات قرار داده است.»
روز گذشته کمال الدین میرجعفریان، سرپرست معاونت عمرانی استانداری تهران اعلام کرد که امروز تمام مقاطع مدارس استان تهران غیرحضوری و مهدهای کودک و مراکز پیش دبستانی تعطیل است.
هوا دلپذیر شد؟
آلودگی هوای تهران و نصب تابلوهای شهری «هوا دلپذیر شد» به مناسبت سالگرد انقلاب ۱۳۵۷ باعث واکنشهای زیادی در میان کاربران شبکههای اجتماعی شده است.
به گزارش بی بی سی، یکی از کاربران با همرسانی این تابلو در شبکه ایکس نوشته است: «دلپذیری هوا چنان است که حتی تابلوی تبلیغاتی دهه فجرشان هم از فاصله چند متری دیده نمیشود! »
کاربری دیگری در همین باره نوشته است: «باید جلو جملهاش علامت سوال میگذاشتند. ۴۶ سال گذشت هوا دلپذیر شد؟»
کاربر دیگر هم نوشته است که این «سرودهایِ حماسی «هوا دلپذیر شد» با کیفیت هوایِ شهر وضعیت بسیار سورئال و زیبایی را خلق کرده آفرین آفرین.»
«هوا دلپذیر شد» بخشی از یک سرود انقلابی است که کرامت دانشیان، شاعر و زندانی اعدامی در دهه ۱۳۵۰ بر اساس شعری از عبدالله بهزادی، یک عضو حزب توده درست کرد و در مقطع انقلاب ۱۳۵۷ اسفندیار منفردزاده آن را ضبط کرد. آقای منفردزاده از مخالفان جمهوری اسلامی بوده است و هماکنون در تبعید به سر میبرد.