خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی اختصاصی میگوید که چند دور تحریم جدید علیه شرکتها و نفتکشهای داخلی در انتقال نفت ایران، جریان نفت از ایران به چین را «کند کرده است».
این خبرگزاری در گزارش خود که روز شنبه، ۱۸ اسفندماه، منتشر کرد نوشته است که جریان نفت از ایران به چین در پی «افزایش هزینهها و ریسک» معامله با تهران فروکش کرده است.
بلومبرگ به نقل از «مدیران چند پالایشگاه خصوصی در چین» که خریدار بخش اعظم نفت ایران هستند نوشته است که در هفتههای گذشته بارگیری نفت از طرف فروشنده «دچار اختلال شده است».
از نظر این مدیران که دلیل خاصی برای این اتفاق به آنها داده نشده، «دشواری لجستیکی و هزینههای بالاتر» میتواند دلیل این امر باشد.
آمارهای ردیابی نفتکشها هم که رادیوفردا بررسی کرده این امر را تأیید میکند.
این آمارها نشان میدهد که اگرچه ایران در تلاش برای حفظ و حتی افزایش حجم بارگیری (صادرات) نفت است، اما حجم تخلیه نفت ایران در بنادر چین از ماه ژانویه نسبت به ماههای پیش از آن بهشدت دچار افت شده است.
از مهرماه امسال که آمریکا تحریم نفتکشهای دخیل در صادرات نفت ایران را شدت بخشید، متوسط حجم تخلیه روزانه نفت ایران در بنادر چینی بهشدت افت کرده، به طوری که از بالای ۱٫۷ میلیون بشکه در تابستان به ۱٫۳ میلیون بشکه در پاییز افت کرده و این کاهش در زمستان جاری نیز ادامه داشته است.
آمارهای شرکت وُرتکسا حجم نفت تحویلی چین از ایران در دو ماه گذشته را روزانه حدود یک میلیون بشکه و شرکت کپلر این رقم را حدود ۷۰۰ هزار بشکه برآورد کرده است.
ایالات متحده روز پنجشنبه، ۱۸ بهمن، در نخستین اقدام تحریمی دولت دوم ترامپ، تحریمهایی مالی علیه یک شبکه بینالمللی وضع کرد که به انتقال نفت ایران به چین متهم شده بود.
ترامپ در میانه بهمنماه گذشته فرمان احیای سیاست موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران را امضا کرد و در صورت اجرایی شدن، رساندن صادرات نفت ایران به «صفر» را هدفگذاری کرده است.
علاوه بر این، خبرگزاری رویترز هفته گذشته از طرح احتمالی دولت آمریکا برای توقف و بازرسی کشتیهای حامل نفت ایران در آبهای بینالمللی در چهارچوب یک توافق جهانی، تحت موضوع مقابله با گسترش سلاحهای کشتار جمعی، خبر داد.
منابع رویترز گفته بودند که توقف و بازرسی نفتکشهای حامل نفت ایران باعث تأخیر در ارسال محمولههای نفتی به مشتریان چینی خواهد شد و از طرفی طرفهای درگیر در معاملات نفتی ایران را نیز در معرض آسیب به اعتبار و تحریمهای احتمالی قرار خواهد داد.
بلومبرگ افزوده است: سپاه پاسداران در این سالها عمدتا به صدور نفت به ۲ شیوه نامتعارف اقدام کردند. نخست با صدور نفت با نفتکشهای چراغ خاموش پرداختند و بعد به صدور نفت از طریق شرکتهای متعلق به فرزندان و آقازادههایشان پرداختند و فرضا پسران شمخانی را جایگزین شرکت نفت کردند!
نیویورک تایمز هم در گزارشی نوشت: ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، در آغاز دوره جدید خود با حکومتی در تهران مواجه خواهد شد که نسبت به دوران اول ریاستجمهوریاش شکنندهتر شده است.
این روزنامه آمریکايی تأکید میکند که استراتژی ترامپ احتمالا ترکیبی از نمایش قدرت نظامی و دیپلماسی خواهد بود. مایکل والتز، مشاور امنیت ملی منتخب ترامپ، در ماه نوامبر اعلام کرد که سیاست فشار حداکثری علیه رژیم ایران در دولت جدید دوباره اعمال خواهد شد. ترامپ هم بارها با انتقاد از دولت بایدن گفته که در دوران من ایران ورشکسته شده بود و هیچ پولی نداشت و فقط چین از آنها مقداری نفت میخرید.
ترامپ بارها در کارزار انتخاباتی خود تاکید کرد که من به چین و سایر کشورها گفته بودم که اگر با ایران معامله کنید، دیگر نمیتوانید با آمریکا معامله داشته باشید. بایدن تحریمها علیه ایران را لغو کرد و باعث شد که آنها اکنون به تولید بمب اتمی از هر زمان دیگر نزدیکتر شوند.
نگاه کنید این ابطحی دوباره افتابی شده و چه گونه از خامنف تندتر برای امریکا ستیزی تبلیغ میکند
وقتی دموکراتها حزب الله و حماس و اسد را سرنگون کردند
اینها گفتند دموکراتها جنگ طلب هستند و دنبال رژیم چنج
باید منتظر ترامپ بمانید تا چون ضد جنگ هست، رژیم ملاها را سرنگون نکند
با این تحلیل ها الان آچمز شدند و به ذلت افتادند!
برحسب خبرمنتشرشده به پیشنهاد دولت کانادا به گروه 7که باید کشتی های نفتکش روسیه که برخلاف تحریم ها به چین وهند نفت حمل می کنند وبا قیمت بالاتری هم می فروشند وامریکا باید تحریم شان جدی بگیرد دولت ترامپ رد کرده است وانهم درشرایطی اکراین با موج حملات گسترده روسیه روبرشده درشهردونسک پیشروی می کند پس روسیه مورد حمایت ترامپ است ترامپ نمی تواند بفهمد ویابپیرد بمب اتمی زیریغل دادن خامنه ای دادن صددرهزاربرای باج خواهی ازروس ها سرچشمه می گیرد هرچند حمایت مالی وبرداشتن تحریم مشخصا" ازاردوگاه دمکرات های امریکا بوده است تازمانی نیروی دریائی امریکا مانع ازبارگیری نفت بانفت کش های سپاه ازسواحل خلیج فارس نشوند هرچند با تحریم ها شلاق برانها بزند وحمل نفت به چین با کندی انجام شود درامدهای نفتی هرچند کمتر به جیب خامنه ای وسپاه خواهد رفت