پنجشنبه، 29 آذر ماه 1403 = 19-12 2024

چرا برای جمهوری اسلامی سال ٢٠٢٥ بسیار پرمخاطره‌ خواهد بود؟

برای رژیم ایران سال ٢٠٢٥ بسیار پرمخاطره‌ در مواجهه با دولت ترامپ خواهد بود

مشاور امنیت ملی آمریکا گفته که رژیم ایران در ضعیف‌ترین نقطه در دهه‌های اخیر قرار دارد و کناره‌گیری «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه از قدرت و تضعیف حزب‌الله در لبنان فرصت همگرایی در منطقه را ایجاد کرده است.

جیک سالیوان طی اظهاراتی گفت: آیا در حال حاضر فرصت بزرگی وجود دارد؟ قطعاً. امکان یک خاورمیانه با ثبات‌تر و یکپارچه که در آن دوستان ما قوی‌تر و دشمنان ما ضعیف‌تر هستند. این، واقعی است و در واقع، رژیم ایران در ضعیف‌ترین نقطه خود در دهه‌های اخیر قرار دارد.

سالیوان در جای دیگری از سخنانش تصریح کرده است که کمتر کسی سرعت، بُرد و دامنۀ تغییرات جاری در خاورمیانه را آنهم در مدت زمانی به این کوتاهی پیش بینی کرده بود.

در همین حال معاون پیشین وزیر دفاع آمریکا در امور خاورمیانه سال ٢٠٢٥ را "دوره‌ای بحرانی و بسیار پرمخاطره" در زمینۀ سیاست آمریکا در قبال ایران توصیف کرد و گفت: اگر دولت ترامپ به این نتیجه برسد که سال آینده به‌کارگیری نیروی نظامی علیه رژیم ایران ضروری است، جمهوری اسلامی بسیار به سختی خواهد توانست موجودیت خود را حفظ کند.

به گزارش رادیو فرانسه، دانا سترول، معاون پیشین وزیر دفاع آمریکا در امور خاورمیانه سقوط بشار اسد را به زمین‌لرزه‌ای تشبیه کرده که نتایج بسیار مهمی در زمینۀ سیاست آمریکا در قبال ایران و خاورمیانه در آینده خواهد داشت. او که اکنون مدیر تحقیق در واشنگتن در امور خاورمیانه است همچنین گفته است که "محور روسیه-ایران-اسد" فروپاشیده و آنها را در موقعیتی دفاعی قرار داده است.

او گفت: "دامنۀ ضعف و شکنندگی رژیم ایران موضوع مرکزی گفتگوها در دولت آیندۀ ترامپ خواهد بود. رویدادهای ماه‌های گذشته نشان دادند که عناصر کلیدی توانایی‌های رژیم ایران – زرادخانۀ پهپادها و موشک‌های جمهوری اسلامی و همچنین نیروهای نیابتی‌اش – یا از بین رفته‌اند یا کاملا بی اثر شده اند.

ناظران می گویند: با نزدیک شدن به پایان دولت بایدن، سیاست خارجی آمریکا در حال تغییر است. ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب، فعلا در فلوریدا باقی مانده است، اما حتی بدون مهر ریاست‌جمهوری، فراتر از تماس‌های تبریک معمولی که در دوره پس از انتخابات رخ می‌دهد، با رهبران جهان بحث کرده است. به‌طور فزاینده‌ای روشن می‌شود که سیاست ایالات متحده در باره ایران عرصه‌ای خواهد بود که یکی از بزرگ‌ترین تغییرات در موضع آمریکا در آن رخ خواهد داد.

در همین رابطه روزنامه انگلیسی تلگراف هم در مقاله ای دربارهٔ پیامدهای سرنگونی رژیم اسد در سوریه نوشت: آیا پس از سوریه دومینوی بعدی رژیم ملاها خواهد بود که سرنگون می‌شود؟ ما با چنین امیدی زندگی می‌کنیم! ممکن است پنجره‌ای از فرصت برای مردم ایران گشوده شود. اگر در ایران تغییری رخ دهد شعار جهان آزاد باید این باشد که مردم ایرن خودشان سرنوشت خودشان را تعیین کنند که چه حکومتی می خواهند.


حقیققتگو | December 18, 2024 06:39 PM

واقعا" وبی نهایت شرم آوراست که کشورهای غربی با مانده گارماندن حکومت بشاراسد با تمامی جمایت ها وچپاول هایش واسکان دادن سپاه پاسداران وتروریست ها وپولشوئی ها وصدورمواد مخدر مشکلی نداشته اند حالا سواربرانقلاب مردم سوریه شده اند که انکارخودشان حکومت بشاراسد را سرنگون کرده اند وحالا زندان های بشاراسد وقبرهای کشته شده گان توسط بشاراسد رابه نمایش می گذارند مشاور امنیت ملی آمریکا می گوید که رژیم ایران در ضعیف‌ترین نقطه در دهه‌های اخیر قرار دارد وچرا ازموقعیت طلائی بدست امده نه حکومت باایدن ونه اتحادیه اروپا سرمارزخم وضعیف شده حکومت ضحاک وخامنه ای وسپاه را قطع نمی کند ودرآینده مهال ممکن است چنین کند ومتظرهم نشسته اند که ازفرصت طلائی بدست امده خامنه ای بمب اتمی اش راهم بسازد


گزارش یا اعتراض به این نظر
Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست