خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

چهارشنبه، 31 اردیبهشت ماه 1404 = 21-05 2025

یک یا حسین دیگر تا صدامی شدن پرونده خامنه‌ای باقی مانده است

احیای یک قطعنامه سازمان ملل مربوط به توافق برجام بعد از فعال سازی مکانیزم ماشه ریسک بالایی دارد، چون این قطعنامه همانند قطعنامه‌ای است که آمریکایی‌ها برای حمله به عراق از آن استفاده کردند.

یک تحلیلگر ارشد مسائل بین الملل و استاد روابط بین الملل در تهران با بیان اینکه خبری از دیدگاه‌های میانه رو در چشم اندازهای مذاکرات نیست، گفته: مذاکرات باید هرچه سریعتر نتیجه خود را مشخص کند. چرا که مهلت زیادی تا فعال سازی مکانیسم ماشه باقی نمانده است. در تاریخ 26 مهرماه، اسنپ بک منقضی می شود و در نتیجه با توجه به زمانی که برای اجرای کارهای اداری آن لازم است، بنابراین، تا آخر تیرماه باید نتایج مشخص شود. درواقع ما تقریبا دو ماه زمان لازم داریم و بی تعارف بگویم هر راه حلی هم که تا کنون ارائه شده، راه حل ویژه و مثبتی نبوده یا امکان اجرایی نداشته است.

محسن جلیلوند افزود: برای مثال راه حل فریز در برابر فریز که برخی به عنوان توقف غنی سازی ایران در برابر توقف تحریم ها مطرح می کنند، اصلا چشم انداز منطقی ندارد و دیدگاه میانه رو را ارائه نمی دهد. گزینه دیگری که نمی توانیم در مذاکرات نادیده بگیریم اسرائیل است. علیرغم صحبت هایی که درباره کنار گذاشته شدن اسرائیل از مذاکرات گفته می شود اما همچنان اسرائیل نفوذ خود را در آمریکا ادامه می دهد و می تواند عنصری تعیین کننده در رویکرد آمریکا باشد.»

وی افزود: «من نسبت به نتیجه مذاکرات، خوشبین نیستم. پرونده هسته ای ایران به راحتی قابل حل نیست و شامل پیچیدگی های متعددی می شود. شاید تنها راه حل دیپلماتیک در شرایط فعلی این باشد که دشمنانه گفتگو انجام نشود!! و طرفین یکدیگر را نه در قالب دو دشمن بلکه در قالب دو طرف که قرار است با مذاکرات به نتیجه منطقی برسند نگاه کنیم.»

اعلام آمادگی اتحادیه اروپا برای همراهی با آمریکا

این در حالیست که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با ابراز نگرانی درباره برنامه هسته‌ای رژیم ایران، بر لزوم همکاری اروپا و آمریکا در این زمینه تأکید کرد.

کایا کالاس در مصاحبه با شبکه سی‌بی‌اس آمریکا درباره سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال رژیم ایران گفت: ما در نشست آینده وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا درباره ایران و موضع مشترکمان در قبال این کشور گفت‌وگو خواهیم کرد.

وی افزود: کاملاً مشخص است که شیوه عملکرد ایران در منطقه، به‌ویژه در کمک به روسیه در جنگ علیه اوکراین و اقدامات آن در خاورمیانه، نشان می‌دهد که باید رویکردی بسیار قاطع‌تر در قبال این کشور اتخاذ کنیم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: توسعه سلاح هسته‌ای در آن منطقه بسیار خطرناک است و این یکی از موضوعاتی است که باید درباره آن با ایالات متحده همکاری کنیم.

وی این اظهارات را در پاسخ به سووالی درباره موضع اتحادیه اروپا در آستانه انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل مطرح کرد. قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که برجام را تأیید کرده است، در اکتبر ۲۰۲۵ (مهر ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد و در این میان، دولت ترامپ به دنبال فعال کردن مکانیسم ماشه برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه رژیم ایران است.

در همین رابطه اخیرا شماری از اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا از دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات بطور فراجناحی از تروئیکای اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان خواستند تحریم‌های "مکانیسم ماشه" را علیه رژیم ایران اعمال کنند.

English Summary

The revival of Resolution 1922 after activating the "snapback" mechanism poses significant risks, similar to the resolution used by the U.S. for the Iraq invasion. An international relations analyst in Tehran emphasized the urgency for negotiations to yield results before the snapback deadline on October 18, as no effective solutions have emerged. He expressed skepticism about the negotiations, highlighting the complexity of Iran's nuclear issue and the need for a diplomatic approach. Meanwhile, the EU's foreign policy chief stressed the importance of EU-U.S. cooperation regarding Iran's nuclear program, especially in light of Iran's regional actions and the looming expiration of UN Resolution 2231 in October 2025.


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست