پایگاه های خبری مختلف مانند آکسیوس ، خبرگزاریهای رویترز و آسوشیتدپرس، به نقل از مقامهای آگاه در وزارت امور خارجه آمریکا گزارش دادهاند که همزمان با بالارفتن تنشها و خطرات در خاورمیانه، ایالات متحده مجوز خروج کارکنان غیرضروری و افراد خانواده کارمندان این کشور در بحرین و کویت را صادر کرده است. یک مقام رسمی عراق و یک مقام رسمی آمریکایی هم به رویترز گفتهاند که سفارت این کشور در بغداد آماده میشود تا فرمان تخلیه دریافت کند.
این خبرگزاری نوشت: ایالات متحده در حال کاهش حضور افرادی است که برای عملیات در خاورمیانه «غیرضروری» تلقی میشوند. این اقدام به دلیل احتمال بروز تنش های منطقهای انجام میشود؛ موضوعی که روز چهارشنبه از سوی وزارت خارجه و ارتش آمریکا اعلام شد.
در ادامه همین تحول، مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا که در خاورمیانه مستقر است، روز چهارشنبه هشدار داد که «از تنشهای افزایشیافتهای در منطقه آگاه شدهایم که میتواند به تشدید فعالیتهای نظامی منجر شود و مستقیماً بر کشتیرانی تأثیر بگذارد.»
در همین حال یک اقتصاددان آمریکایی هم با هشدار نسبت به تحرکات واشنگتن در منطقه میگوید دولت ترامپ ممکن است بهزودی وارد جنگ با رژیم ایران شود.
جفری ساکس با هشدار نسبت به تحرکات واشنگتن تأکید میکند که سیاستهای آمریکا در خاورمیانه تحت تأثیر کامل اسرائیل قرار دارد و وضعیت را بسیار نگرانکننده توصیف کرده است.
تخلیه بخشی از کارمندان سفارت آمریکا در عراق
منابع آمریکایی و عراقی روز چهارشنبه اعلام کردند که آمریکا در حال آمادهسازی برای تخلیه بخشی از سفارت خود در عراق است و به وابستگان نظامی اجازه داده تا به دلیل افزایش خطرات امنیتی در منطقه، مکانهای مختلف در خاورمیانه را ترک کنند.
به گزارش رویترز، چهار مقام آمریکایی و دو منبع عراقی به خطرات امنیتی که باعث این تصمیم شده است اشاره ای نکردند. در حالیکه گزارشهای مربوط به تخلیه احتمالی نیروهای آمریکایی، قیمت نفت را بیش از چهار درصد افزایش داد.
آنا کلی سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سوالی در مورد گزارشهای مربوط به خروج برخی از نیروهای نظامی و کارمندان سفارت های آمریکا در منطقه، بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت: وزارت امور خارجه مرتباً نیروهای آمریکایی در خارج از کشور را بررسی میکند و این تصمیم در نتیجه بررسی اخیر گرفته شده است.
یک مقام کاخ سفید گفت که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از این اقدام آگاه بوده است.
کاهش حضور نیروهای نظامی و دیپلماتیک آمریکایی در زمانی صورت میگیرد که تنشها در منطقه پس از ۱۸ ماه جنگ در غزه شعلهور شده و نگرانیهایی را در مورد گسترش این تنش ایجاد کرده است.
آمریکا در عراق، کویت، قطر، بحرین و امارات حضور نظامی دارد.
یک مقام آمریکایی گفت که پیت هگست وزیر دفاع آمریکا با خروج داوطلبانه وابستگان نظامی در سراسر خاورمیانه موافقت کرده است.
یک مقام آمریکایی دیگر گفت که این امر بیشتر مربوط به اعضای خانواده مستقر در بحرین است، جایی که اکثر این افراد مستقر هستند.
وی ادامه داد: وزارت امور خارجه قرار است دستور خروج کارمندان سفارت آمریکا در بغداد و خانواده های آنها را صادر کند. این کار از طریق حمل و نقل غیرنظامی انجام خواهد شد، اما ارتش آمریکا در صورت نیاز آماده کمک است.
یک مقام وزارت امور خارجه عراق گفت که تخلیه برخی کارمندان سفارت آمریکا به دلیل آنچه که این مقام نگرانیهای امنیتی بالقوه مربوط به تنشهای احتمالی منطقهای نامید، تأیید شده است.
The U.S. is reducing the presence of personnel deemed "non-essential" for operations in the Middle East due to rising regional tensions, as announced by the State Department and military. The UK Maritime Trade Operations center warned of increased tensions that could escalate military activities, advising caution for sailors in the Gulf. An American economist suggested that the Trump administration might soon engage in conflict with Iran, influenced by Israeli policies. Additionally, the U.S. is preparing to evacuate some embassy staff in Iraq due to security concerns, with military support available if needed.
منطقه خاورمیانه کلا زمینش دیکتاتور پروره
کشورهای اروپائی رها شده از بند شوروی فورا رفتند بسوی دمکراسی ساختن برای خود ولی در خاورمیانه هر اتفاقی هم میافتد چه انقلاب باشد چه جنگ باز انگار زمینش دیکتاتور عمل میاره و نه دمکراسی گمان میکنم این بخاطر عور خیلی بالائی است که مردمان این بخش از کره زمین دارند