در حالی که قرار است فردا شنبه سومین دور از گفتوگوها میان رژیم ایران و آمریکا در عمان برگزار شود، ترامپ در مصاحبه ای گفته: آماده دیدار با سران حکومت تهران از جمله رهبر آنها است و بار دیگر هشدار داد که در صورت عدم توافق با رژیم ایران ممکن است اقدام نظامی انجام دهد.
رئیس جمهور آمریکا که با مجله تایم مصاحبه کرده گفت: آماده است تا در جنگ علیه رژیم ایران پیشقدم شود.
خبرنگار سوال کرده: آیا نگران هستید که نتانیاهو شما را به جنگ بکشاند؟
رئیس جمهور آمریکا جواب داد: نه. ممکن است او وارد جنگ بشود ولی ما به دنبالش کشیده نمیشویم. ممکن است نتانیاهو وارد جنگ [با ایران] شود، اما ما قرار نیست به جنگ کشیده شویم. البته اگر نتوانیم به توافق برسیم، ممکن است با میل خودم وارد شوم. اگر توافقی حاصل نشود.
خبرنگار پرسید: یعنی اگر اسرائیل وارد جنگ شود، آمریکا بیرون میماند؟
که ترامپ پاسخ داد: نه، من چنین حرفی نزدم. پرسیدید که آیا او (نتانیاهو) من را به جنگ میکشاند؟ گفتم نه، ولی ممکن است با میل خودم وارد بشوم اگر نتوانیم به توافق برسیم. اگر توافقی در کار نباشد، خودم موضوع را رهبری خواهم کرد.
تحلیل هوش مصنوعی از مذاکرات رژیم ایران و آمریکا
بر اساس گزارشها، فضای مذاکرات «نسبتاً مثبت» بوده و پیشرفتهایی در زمینه اصول و اهداف توافق احتمالی حاصل شده است. با این حال، انتظارات برای نتایج فوری یا خارقالعاده پایین است، زیرا اختلافات کلیدی همچنان پابرجاست. مذاکرات رم گامی محتاطانه اما رو به جلو در دیپلماسی بود، با تمرکز بر محدود کردن برنامه هستهای ایران و تقویت نظارت آژانس. آژانس نقش کلیدی در راستیآزمایی دارد، اما اختلافات بین دیدگاههای اروپایی (نظارت بیطرفانه) و آمریکایی (نظارت تحت کنترل آمریکا) چالشهایی ایجاد میکند. در تیم ترامپ ، رویکرد عملگرایانه پس از رم تقویت شده، اما فشار اسرائیل و برخی سناتورها همچنان مانع است. اسرائیل احتمالاً از فشار سیاسی و رسانهای برای تضعیف مذاکرات استفاده خواهد کرد، اما اقدامات نظامی در شرایط کنونی کمتر محتمل است. تجربه مذاکرات پیشین پیرامون برنامه هستهای ایران نشان داده است که این فرایند میتواند طولانی، پیچیده و بهشدت غیرقابلپیشبینی باشد. علیرغم سرعت نسبی روند گفتوگوها، مخالفان پرنفوذی در هر دو پایتخت حضور دارند که میتوانند در هر لحظه، مسیر مذاکرات را به بنبست بکشانند. ادامه مذاکرات در هفتههای آینده و مدیریت دخالتهای خارجی، تعیینکننده مسیر توافق خواهد بود.
در همین حال یک نشریه آمریکایی با اشاره به اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا نوشت: اظهارات روبیو مبنی بر اینکه رژیم ایران نمیتواند برنامه غنی سازی اورانیوم داشته باشد بهمعنای این است که آمریکا بهدنبال از بین بردن این برنامه در ایران است.
والاستریتژورنال افزود: با توجه به این مسئله که برنامه غنی سازی اورانیوم یکی از خطوط قرمز و غیرقابل مذاکره رژیم ایران است، اظهارات روبیو کار را بسیار دشوار خواهد کرد. اما رد این پیشنهاد واشنگتن از سوی تهران به تعمیق نگرانیها در غرب خواهد انجامید.
این روزنامه آمریکايی در ادامه با اشاره به اظهارات روبیو نوشت: ایده واردات اورانیوم غنی شده در ابتدا بهطور تلویحی توسط ویتکاف مطرح شد. اما روبیو در اظهاراتی مشخص اعلام کرد که ایران فقط حق خواهد داشت اورانیوم غنی شده مورد نیاز خود را از منابع خارجی خریداری و وارد کند.
این تحولات درحالی است که روز شنبه پس فردا دور سوم گفتوگوها و نشست کارشناسی- فنی در عمان برگزار خواهد شد.
ویتکاف روز شنبه چه پاسخی به عراقچی خواهد داد؟
لارنس نورمن خبرنگار وال استریت ژورنال نوشت: ویتکاف در رم به ایرانیها گفت ایران میتواند سوخت برای برنامه هستهای غیرنظامی داشته باشد، اما غنیسازی داخلی ممنوع است.
این خبرنگار آمریکايی نوشت: در مقابل، ایران غنیسازی را خط قرمز خود دانست و پیشنهاد داد که آمریکا میتواند در توسعه صنعت هستهای داخلی ایران سرمایهگذاری کند.
خبرنگار وال استریت ژورنال نوشت: حالا باید ببینیم شنبه در عمان ویتکاف چه پاسخی به ایران خواهد داد.
این در حالیست که نخستوزیر اسرائیل در تازه ترین اظهارات خود رژیم ایران را تهدیدی برای موجودیت کشورش دانسته و هشدار داده در صورت دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای سرنوشت تمام بشریت در خطر خواهد افتاد.
نتانیاهو در سخنانی در بنای یادبود قربانیان هولوکاست در اورشلیم گفت: رژیم ایران تهدیدی برای سرنوشت ما، برای موجودیت ما و برای سرنوشت تمام بشریت است. اگر این نبرد را ببازیم، کشورهای غربی بعد از ما خواهند بود.
In anticipation of nuclear negotiations in Oman, the Washington Post reported that the travel plans of U.S. special envoy Steve Wietkoff are not finalized, despite official confirmation of his trip. Meanwhile, Trump expressed readiness to meet Iranian leaders but indicated that the U.S. would not be drawn into a war with Iran, even if Netanyahu engages in conflict. He suggested he might take action if no agreement is reached. Reports indicate a "relatively positive" atmosphere in negotiations, with progress on principles, though key differences remain. The focus is on limiting Iran's nuclear program and enhancing oversight, with challenges from differing European and U.S. perspectives.
خامنه ای میگوید که غنی سازی در داخل خط قرمز ماست ولی طرف آمریکایی میگوید اگر احتیاج به مواد غنی شده دارید از خارج بخرید
اکنون مشخص نیست که ترامپ در چه مورد میگوید گفتگوهای خوبی داشتیم
باید دید که ملاها چه چیزی به ترامپ گفته اند که او اینقدر به وجد آمده
شاید آنچه که ما تاکنون شنیده ایم همه اش «فیک نیوز» بوده و واقعیتها را به مردم نمیگویند
خبرهای مبنی بر دیدار ترامپ با خامنه ای و یا سرمایه گذاری پنج هزار میلیارد دلاری آمریکا در ایران و یا سرمایه گذاری آمریکایی ها در 20 نیروگاه اتمی که به دست روسیه در ایران ساخته شود همگی دیگر از «فیک نیوز» هم عبور کرده و ناباورانه به نظر میرسد
به هر حال این مذاکرات هم بزودی به پایان میرسد و خواهیم دید که آیا ترامپ مرد عمل است یا نه