بهدنبال برکناری ظریف بهخاطر تابعیت آمریکایی فرزندش، سایت امنیتی صابرین نیوز تحت عنوان "خداحافظی قریبالوقوع عارف و قائمپناه از دولت" نوشت: بنابر اطلاع موثق، وحید عارف فرزند محمدرضا عارف، تابعیت آلمان را کسب کرده است و طبق قانون انتصاب مشاغل حساس و تأکید نهادهای نظارتی، اشتغال عارف غیرقانونی است.
بنابر اطلاعهای موثق دیگر، فرزند محمدجعفر قائمپناه هم ساکن یک کشور اروپایی است و او هم از قطار دولت پیاده میشود.
تلگرام صابرین نیوز افزود: باید دید عارف و قائمپناه به قانون تمکین میکنند یا به دستگاه قضایی احضار میشوند.
شنیده میشود که سه معاون رئیسجمهور، عارف، دبیری و قائمپناه بدون اخذ تاییدیه نهادهای امنیتی حکم مسئولیت گرفتهاند.
کیهان خامنهای هم درباره دوتن از وزرای پیشنهادی پزشکیان نوشت: در میان وزرای معرفی شده به مجلس افرادی با سابقه فتنهگری دیده میشوند. مسألهای که خط قرمز نظام است. از اینرو، مجلس میبایست از اعتماد به فتنهگرانی که در آستانه نفوذ به دولت هستند، پرهیز کند.
این منبع حکومتی از محمدرضا ظفرقندی و احمد میدری وزرای پیشنهادی پزشکیان برای وزارتخانههای بهداشت و کار نام برده است.
در میان این سگدعوای قدرت و ثروت، آخوند پورمحمدی که رقیب پزشکیان در دور اول نمایش انتخاباتی بود ولی در کابینه پیشنهادی به او سهمی داده نشده است، گفته: دیگران او را اداره خواهند کرد. یک تفکر منسجم برای اداره کشور ندارد. نه تجربه دارد و نه قدرت جمع بندی. آیا دو تا ملاقات سطح سیاسی داشته است؟ فقط مدیر یک بیمارستان بودن و معاون وزیر بهداشت یا مقطعی وزیر بهداشت بودن؛ اینکه نمیشود مسائل کشور را حل کرد...
از سوی دیگر روزنامه ستاره صبح نزدیک به اصلاحاتی ها نوشت: روی سخنم با آقای پزشکیان است که بهنظر نویسنده کابینهاش شبیه به یک شرکت تعاونی است تا وفاق ملی، این کابینه نمیتواند به وعدههای انتخاباتی ایشان عمل کند، کسی که (وزیر پیشنهادی اصولگرا) علناً گفته است به دولت پزشکیان رأی نخواهد داد که معنی این سخن یعنی افکار او را قبول ندارد چگونه میخواهد به وعدههای پزشکیان عمل کند! استعفای ظریف نشان میدهد که بهقول مثل فارسی: این درب دولت میخواهد بر همان پاشنه بچرخد که تاکنون چرخیده و ملت را به این روزگار در سیاست خارجی و داخلی دچار کرده است.
قدرتعلی حشمتیان، رییس خانه احزاب هم گفته: بعضی از وزرای پیشنهادی پزشکیان طرفداران جلیلی و قالیباف بودند. لذا پزشکیان با معرفی این کابینه، پشتوانه مردمی خود را ضعیف کرد. اگر قرار بود اعضای کابینه این افراد باشند، بهتر بود تا سایر رقبا رای بیاورند.
از سوی دیگر نماینده خامنه ای از قائمشهر در مجلس گفته: پزشکیان حساسیتهای نمایندگان و فرمایشات رهبری را در کابینه پیشنهادی لحاظ کرده است.
در این میان آخوند محمد خاتمی به مالهکشی کابینه معرفیشده پرداخت و خواستار درک موقعیت پیچیده و خطیر کنونی شد و گفت: طبعا هر کار تازهیی ممکن است اشکالاتی داشته باشد و این امر نباید موجب ارزیابیهای شتابزده و نومیدی شود و نباید از موضع حمایت رئیسجمهوری که هنوز کار خود را شروع نکرده است به وادی انتقاد سخت و مخالفت افتاد.
جواد ظریف هم با مالهکشی برکناریش در پیامی نوشت: دکتر پزشکیان بزرگوارانه تماس گرفتند و بسیار لطف فرمودند و گفتگوی صمیمانهای داشتیم. همان پزشکیانی بود که به او رأی دادیم که هر جا که باشم از او و دولتش پشتیبانی خواهم کرد...