آدينه، 19 مرداد ماه 1403 = 09-08 2024

آمار تکاندهنده اعدام زنانی که در ماههای اخیر در ایران حلق آویز شدند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، اعدام گروهی ۲۹ نفر در ایران را وحشتناک خواند

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، از اعدام گروهی ۲۹ نفر در ایران در روز ۱۷ مرداد به شدت ابراز نگرانی کرد و آن را وحشتناک خواند. او اضافه کرد با احتساب این اعدام‌ها، تعداد اعدام‌های گزارش شده در زندان‌های ایران از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون به دست‌کم ۳۴۵ تن رسید.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با اشاره به اینکه اغلب این افراد بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر و قتل اعدام شدند، گفت تقریبا نیمی از اعدام‌ها در ایران از ابتدای سال ۲۰۲۴ تا به امروز در ارتباط با جرایم مرتبط با مواد مخدر بوده است.

تورک با بیان اینکه بارها تاکید شده است اعمال مجازات اعدام برای جرایمی که شامل «قتل عمدی» نمی‌شود، با هنجارها و استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر به شدت ناسازگار است، نسبت به عدم دادرسی عادلانه در پرونده‌های زندانیان اعدام شده در ایران ابراز نگرانی کرد و گفت مطلع شده است چندین اعدام بدون اطلاع خانواده زندانی یا وکیل قانونی او انجام شده است.

او اضافه کرد دست‌کم ۱۵ تن از شهروندان اعدام شده از ابتدای سال جاری میلادی در ایران، زن بودند.

ایران‌اینترنشنال روز ۱۸ مرداد در گزارشی با استناد به گزارش‌های منابع حقوق بشری نوشت روز چهارشنبه ۱۷ مرداد دست‌کم ۲۹ زندانی به صورت گروهی در زندان‌های قزل‌حصار و مرکزی کرج به دار آویخته شدند.

از میان این افراد ۲۶ تن در زندان قزل‌حصار و سه تن در زندان مرکزی کرج اعدام شدند.

سازمان حقوق بشر ایران در گزارشی اتهامات این زندانیان را «قتل، مواد مخدر و تجاوز به عنف» عنوان کرد و نوشت در بین آن‌ها دو شهروند تبعه افغانستان نیز وجود داشته‌اند که با اتهام «تجاوز به عنف» به اعدام محکوم شده بودند.

این سازمان در گزارش روز ۱۷ مرداد خود با اشاره به اینکه اعدام دسته‌جمعی ۲۶ زندانی در یک روز و در یک زندان طی دو دهه اخیر بی‌سابقه بوده، نوشت آخرین اعدام گروهی در این سطح در تاریخ ۱۲ تیر ۱۳۸۸ و در بحبوحه اعتراضات جنبش سبز رخ داد که طی آن ۲۰ زندانی با «اتهامات مربوط به مواد مخدر» در یک روز در زندان رجایی‌شهر کرج اعدام شدند.

این نهاد حقوق بشری، بار دیگر نسبت به اعدام‌های بی‌سابقه زندانیان زیر سایه تنش بین ایران و اسرائیل از سوی جمهوری‌ اسلامی هشدار داد و خواهان توجه فوری جامعه جهانی به ماشین کشتار در ایران شد.

محمود امیری‌مقدم، مدیر این سازمان گفت: «جمهوری‌ اسلامی با سوءاستفاده از توجه جامعه جهانی به تنش جمهوری اسلامی با اسرائیل، در حال کشتار دسته‌جمعی زندانیان و تشدید فضای اختناق در ایران است.»

امیری‌مقدم با بیان اینکه در صورت فقدان واکنش فوری جامعه جهانی، صدها نفر در ماه‌های آینده می‌توانند قربانی ماشین کشتار جمهوری اسلامی شوند، از تمام کشورهایی که با تهران روابط دیپلماتیک دارند، خواست در قبال این جنایات و برای پیشگیری از جنایات بیشتر، واکنش نشان دهند.


Mani | August 9, 2024 03:04 PM

دریغا به حال مردم جامعه ای که آخوندهای متعفن ، متحجر و تبهکار که روزی بیسوادترین و نادان ترین قشر انسان های جامعه برای روضه خوانی و زوزه کشیدن برایشان در مراسم عصر جاهلیت به آنها مراجعه می کردند امروز همان موجودات اهریمنی افراد جامعه ایران را می کشند، سرزمین شان را غارت و ویران کرده اند و با سرمایه ی مردم ایران که می باید صرف تکامل و پیشرفت و رفاه جامعه میشد خرج تروریست های اسلامگرا،خرج جنگ در سرتاسر دنیا می کنند ثروتی که می باید صرف خوشبختی جامعه میشد صرف کشتار و به بند کشیدن مردم ایران میشود آخوندها موجودات اهریمنی هستند و باید بطور کامل از سرزمین ایران و برای همیشه محو و نیست شوند


گزارش یا اعتراض به این نظر
پارسا هخامنش | August 10, 2024 11:08 AM

اگر ایران یک کشور و ملتِ حقیقی بود اکنون (واکنونهایِ دیگر)در خیابانها
در سراسرِ کشور جایِ سوزن انداختن نبود کدام مسلمان اجازه میدهد که او را
مسخلمان خطاب کنند؟که مردمانِ فدرالِ هخامنشی اجازه دادند و میدهند که نامِ
از هویت خالی رویشان بنهند،و راه را برایِ اشغالِ کشورشان هموار کنند
مشکلِ اصلی اسلام نیست؛بلکه بی تفاوتیِ و اَختِگیِ هویتی_ملیتی است کدام ملتِ
حقیقی از کنارِ اجسادِ خواهران و برادرانِ خود بی تفاوت می گذرد؟چه مسلمان چه نه
راهِ نجات از این وضعیتِ اسفبارِ فرهنگی و اجتماعی،ایجادِ شورای رهبری است،که
تشکیل شده است از سَران و الیته هایِ اقوام و تشکیلِ دولتِ موقت
وقتِ شعارهایِ توخالی به پایان رسیده حالا وقتِ عمل است
پاینده فدرالِ بزرگ و پُرافتخارِ پارسه-هخامنشی


گزارش یا اعتراض به این نظر
Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:
    1454 بازدید |







تبلیغات








بازگشت به برگ نخست