آزاده مختاری خبرنگار با انتشار یک خبر وضعیت عجیب و تازه کاخ سعدآباد را شرح داد. او با انتشار عکس زیر نوشت: شهروندان ساکن منطقه سعدآباد که اشراف به محوطه کاخ دارند می گویند کاخ دچار کچلی درخت شده است، دیگر به حدی که حتی خانههای درون باغ هم پیداست و تاکید دارند که قبلا اینطوری نبود.
کاخ سعدآباد با سروهای خود، فضایی یک میلیون و صد هزار متر مربعی را در شمال شهر در بر گرفته است که محل سکونت تابستانه پادشاهان به ویژه در دوران حکومت قاجاریان بوده است. پس از آن در طول سالهای حکومت پهلوی علاوه بر اضافه شدن چندین باغ دیگر به سعدآباد اولیه، به مناسبتهای مختلف کاخها و کوشکهای متفاوتی بنا شد که هر کدام با توجه به سبک معماری دنیای متفاوتی دارند. باغ سعدآباد که در طول حکومت پهلویها گسترده شد، در واقع ترکیبی از باغ آقا محمد جواد گنجه ای «این باغ جزو جعفرآّباد بود»، باغ امام جمعه، باغ سالار جنگ، باغ سپهد امان ا...میرزا، شکرا... قوام الدوله، همدم السلطنه و مستوفی الممالک هستند.
آبیاری گیاهان و درختان باغ برای زنده نگه داشتن و حفظ طراوات و شادابی باغ از واجبات و از جمله وظایف یک باغبان خوب است و زنده نگه داشتن گیاهان و درختان سعدآباد از چالشهای این باغبان. برای آبیاری باغهای سرسبز کاخ سعدآباد تا مدتها از آب رودخانه دربند استفاده میشد؛ اما به دلیل وسعت باغ و حجم بالای گیاهان و درختان کاخ، آب این رودخانه کافی نبود و به همین دلیل از چند رشته قنات دیگر استفاده شد. اما این قناتها هم جوابگوی نیاز باغات سعدآباد نبود و چند رشته قنات جدید احداث شد تا در کنار قناتهای قدیمیبه آبیاری درختان و گیاهان سعدآباد بپردازند.
باغات سعدآباد آب و نور کافی برای رشد گیاهان و درختان داشت و به همین دلیل پوشش گیاهی کاخ سعدآباد نیز در نوع خود متنوع و خاص است. در دوران پهلویها واردات گل و گیاه از کشورهای مختلف آغاز شد و کمیاب ترین نمونه گیاهان در باغ سعدآباد کاشته شده و پوششی کم نظیر از گیاهان کم یاب و نایاب را در این مجموعه ایجاد کرده است.
فیلم کوتاه زیر: کاخ سعدآباد و تصاویر هوایی از پاییز آن در گذشته