با وجود تأکیدهای خامنه ای و اصلاح طلبان قلابی مبنی بر ضرورت شرکت در انتخابات، گزارشها حاکی از مشارکت بسیار ضعیف در آن است.
طبق گزارش های رسیده از صدها شعبه اخذ رأی در تهران و شهرهای مختلف کشور تا این ساعت میزان رأی دهندگان انگشتشمار و در برخی از شعبهها تنها پاسداران و بسیجی ها و کارکنان شعبه رأی داده و هیچ مراجعهای در کار نبوده است.
خامنهای جزو اولین کسانی بود که رای خود را به صندوق انداخت. او همچنین تاکید کرد که حضور مردم در انتخابات برای جمهوری اسلامی یک نیاز قطعی است و آن را مایه قوام جمهوری اسلامی دانست. (فیلم زیر)
جمهوری اسلامی به شدت نگران از دست دادن مشروعیت خود به دلیل تحریم این انتخابات و عدم حضور رایدهندگان است. در داخل کشور از تحلیلگران و جامعهشناسان گرفته تا فعالان سیاسی و چهرههای فرهنگی و هنری انتخابات خامنه ای را تحریم کردهاند.
خامنهای نیز در صحبتهای خود به طور غیرمستقیم به این موضوع اشاره کرد و گفت: این که شما میگویید بعضیها مرددند، من وجهی برای تردید پیدا نمیکنم.
به گزارش دویچه وله، دلیل نگرانی خامنهای و اصلاح طلبان قلابی بیشتر به این خاطر بوده که صدای تحریمکنندگان در آستانه انتخابات به ویژه در شبکههای اجتماعی رساتر شده است: سیرک انتخابات"، "تحریم انتخابات"، نه به انتخابات نمایشی" و دهها هشتگ دیگر یک روز پیش از برگزاری انتخابات در فضای مجازی ترند شد.
رژیم میداند که در خطر است
به گزارش رادیو فرانسه، برنارد هورکاد (یا برنار اورکاد)، پژوهشگر فرانسوی که در کشورش یکی از کارشناسان مهم ایران به شمار میآید، در مقالهای مفصل مینویسد که این انتخابات صرفاً تشریفاتی نخواهد بود. در حالی که جنگ غزه و تحولات منطقهای ادامه دارد و اعتراضات داخلی قدرت روحانیون را تکان داده، رژیم جمهوری اسلامی خود را در خطر میبیند و به همین دلیل به مشارکت قوی دل بسته است.
در همین حال امروز تصاویری به دست بیبیسی فارسی رسیده که در آن ایرانیان ساکن در نیوزیلند در مقابل محل اخذ رای تجمع کرده و به کسانی که در انتخابات شرکت میکنند، اعتراض میکنند. همچنین ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که شماری از ایرانیان در شهر کانبرا استرالیا، مقابل سفارت جمهوری اسلامی تجمع اعتراضی کرده و پلاکاردهایی با تصاویر کشتهشدگان و زندانیان سیاسی در دست دارند.