اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی در دولت سابق پس از رد صلاحیت او گفته: آیا نشانی از توجه به مصالح نظام در این تصمیمات دیده میشود؟ این در حالیست که نظام با مسائل پیچیده و دشوار اقتصادی و اجتماعی و سیاسی روبروست و اوضاع منطقهای و بینالمللی مخاطرهآمیز است.
علی جنتی وزیر ارشاد دولت روحانی هم باند حاکم را مورد حمله قرار داد و گفت: اقلیت تمامیتخواه حاکم حضور رئیسجمهور سابق را نیز در مجلس خبرگان برنتافت تا این نهاد هم بهطور کامل در قبضه آنان قرارگیرد. ردصلاحیت دکتر روحانی برگ دیگری از رسوایی کسانی است که قانون اساسی را به سخره گرفتهاند. منتظر مشارکت اقلیت در انتخابات باشید.
این در حالیست که روحانی در باره مشارکت اقلیتی در انتخابات به خامنه ای هشدار داده و آن را برای نظام خطرناک دانسته است.
رحمت الله بیگدلی از فعالان موسوم به اصلاح طلب گفته: در دیدارهای جداگانهای که اخیراً با حسن روحانی و محمود علوی (وزیر سابق اطلاعات که او هم رد صلاحیت شده) داشتم گفتم: طبق قرائن موجود شما را ردصلاحیت خواهند کرد، چرا ثبتنام کردید؟ گفتند: بهدو دلیل؛ کاهش مشارکت را برای نظام خطرناک میدانیم! ثانیا ما نمیخواهیم از قطار انقلاب و نظام پیاده شویم، بگذار ما را پیاده کنند!
روحانی پیش تر گفته بود: امید اینست که انتخابات مجلس بتواند فرصتی برای کاستن از شکاف بین مردم و حاکمیت باشد، نه آنکه خدایناکرده شکافها بیشتر شود؛ مجلسی که مجموع آراء نمایندگانش چند میلیون رأی باشد، نمیتواند ملت ۸۵ میلیونی را نمایندگی کند. طرفداران حکومت اقلیت بر اکثریت آینده انقلاب را تهدید میکنند.
ناظران می گویند: برگزاری انتخابات نمایشی با هر قدر رنگ و لعاب که بتوان به آن داد، مطلوب خامنه ای است، اما او طوفان بنیانکنی را در افق تحولات کشور میبیند که اندیشیدن به رنگ و نمای نمایش انتخاباتی در مقابل آن مَثَل نقش ایوان و خانهٔ از پایبست ویران را تداعی میکند.
آن طوفان بنیانکن چیزی نیست جز خشم و غضب متراکم مردم به جان آمده که لرزه های آن را سال گذشته به خوبی حس کرد. خامنهای برای مقابله با این طوفان هیچ چارهای ندارد جز آنکه تمام شکاف های بالفعل و بالقوهٔ نظامش را که در شرایط خطیر ظاهر میشوند، از الآن بگیرد و عطای رونق نمایش انتخاباتی را هم به لقایش ببخشد.