پنجشنبه، 5 بهمن ماه 1402 = 25-01 2024

روحانی هم قربانی خالص سازی شد؛ وارد فاز آخر خودبراندازی شده‌ایم؟

وبسایت رسمی حسن روحانی چهارشنبه شب با انتشار بیانیه ای در واکنش به ردصلاحیت رئیس جمهور سابق نظام نوشت: آنان که با انگیزه‌های سیاسی دست به رد صلاحیت اینجانب زده و هزاران نفر از داوطلبان مجلس شورای اسلامی را نیز به دلایل عمدتاً سیاسی رد صلاحیت کرده و حق مشارکت مردم را از آنان سلب نموده‌اند، نه مالک انقلاب و کشورند و نه صلاحیت تعیین مصالح کشور و سلب صلاحیت از خدمتگزاران صدیق و دلسوز کشور را دارند.

روحانی در بیانیه خود افزوده: شورای نگهبان قانون اساسی به جای آن که با مصوبه اخیر خلاف قانون اساسی مجلس که حق انتخاب مردم در انتخابات را محدود می‌کرد، مخالفت کند، با تأیید آن مصوبه و صحه گذاشتن بر اقدامات غیرقانونی هیات‌های اجرایی و نظارت، عملا جریان مأیوس‌سازی مردم از انتخابات را تقویت کرد و نه فقط در گفته صریح سخنگوی این شورا، که در عمل هم، خود را نسبت به مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، بی‌مسئولیت نشان داد.

روحانی در این بیانیه شدیدالحن نوشته: دیگر تردیدی نمی‌ماند که اقلیت حاکم، رسماً و علنا کاهش حضور مردم در انتخابات را می‌خواهند. آن‌ها می‌خواهند انتخابات و صندوق را از تعیین‌کنندگی در سرنوشت مردم بیاندازند تا خود بتوانند با تصمیمات محفلی، سرنوشت مردم را تعیین کنند.

گفتنی است شورای نگهبان خامنه ای اخیرا تحت عنوان "خالص سازی" بسیاری از نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی از جمله وزیر سابق اطلاعات را رد صلاحیت کرده است! این شورای تحت امر رهبر قبلا هم صلاحیت هاشمی رفسنجانی و احمدی‌نژاد دو رئیس جمهور پیشین را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری رد کرده بود.

خالص‌سازی یا خودبراندازی

خالص‌سازی و خودبراندازی دو کلیدواژه‌ای است که برخی منتقدان در توصیف راهبرد جریان حاکم در ماه‌های اخیر به‌کار گرفته‌اند. عبارت خالص‌سازی که پیش‌تر با عبارات مشابه و مترادفی چون ناب‌گرایی یا پاک‌سازی از سوی تحلیلگران به کار می‌رفت، پس از انتشار اطلاعیه‌ای به قلم علی لاریجانی، مصطلح شد و به تیترهای مطبوعات و ادبیات تحلیلگران و فعالان سیاسی و رسانه‌ای راه یافت. از سوی دیگر، عبارت خودبراندازی که اخیرا از سوی محمد خاتمی تکرار می‌شود، در حال تبدیل به کلیدواژه‌ای در ادبیات سیاسی اصلاح‌طلبان است.

منتجب نیا، یکی از اعضای شاخص جناح موسوم به اصلاح طلب می گوید: شعار خالص‌سازی یعنی براندازی جمهوری اسلامی، جنگ با ملت، قرار دادن نظام در دست اقلیت ناکارآمد و غیرمردمی است. لذا شعار خالص‌سازی بسیار خطرناک است، امیدوارم بزرگان نظام بر دهان این افراد بزنند و اجازه ندهند این کار را انجام دهند.

وی گفت: بنده به صراحت اعلام می‌کنم که ریشه این گروه انجمن حجتیه است، انجمنی که امام می‌فرمود اینها برای نظام، انقلاب، مجلس و دولت خطرناک هستند، بنده در محضر امام بودم که او نسبت به انجمن حجتیه احساس خطر کرد و گفت هر کدام از آنها در مجلس و دولت حضور داشته باشند، نظام را خراب می‌کنند لذا اجازه ندهید این افراد رشد کنند.

این در حالیست که بسیاری از ناظران می گویند که خود خامنه‌ای، معمار خالص‌سازی جمهوری اسلامی است، چراکه از نظر او خالص‌سازی نه‌تنها تهدید محسوب نمی‌شود که فرصتی است برای کسب هرچه بیشتر ثروت و قدرت. داشته‌هایی که امروز به یمن سفره خالص‌سازی از آن بهره می‌برد و اگر این سفره را برچیند، خود برانداخته می‌شود.

در مجموع راهبرد خالص‌سازی خامنه‌ای راه را بر هرگونه اصلاحات و تعییرات معنادار در قالب حداقلی یا حداکثری مسدود کرده‌است. به همین دلیل است که در هر اعتراضی تندترین و شدیدترین شعارها علیه خامنه‌ای سرداده می‌شود. این واقعیت را نمی‌توان با دادن آدرس غلط به سمت جریانات موسوم به تندرو یا انجمن حجتیه نادیده گرفت.

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست