مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در سخنان امروز خود با اشاره به سرنگونی هواپیمای اوکراینی گفت: کاش مسئولان درباره هدف قرار گرفتن هواپیمای اوکراینی عذرخواهی میکردند و این جنایت را محکوم میکردند. وی ضمن انتقاد از حکومت ایران در عدم رسیدگی به پرونده سرنگونی هواپیمای اوکراینی تاکید کرد که اگر تدبیر میشد عاملان این جنایت مجازات میشدند و خانوادههای بازماندگان در کشورهای دیگر شکایت نمیکردند.
عبدالحمید در ادامه صحبتهای خود به عدم رسیدگی به پرونده کشتار جمعه خونین زاهدان هم اشاره کرد و گفت انتظار این بود بالاترین شخصیت کشور جنایت جمعه خونین زاهدان را محکوم کند و به این کشتار رسیدگی میکردند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان به وضعیت معیشتی مردم هم اشاره کرد و گفت که پول کشور اعتبار ندارد و مردم برای خرید نان پول ندارند.
عبدالحمید تاکید کرد که بخاطر بیان حرفهای انتقادآمیز خود تحت فشار است. او گفت: به من هم فشار میآید و یک عده از من دلخور میشوند ولی ما وظیفه داریم از حقوق مردم دفاع کنیم.
مردم ایران تغییرات بنیادین می خواهند
به گزارش دویچه وله، دیدهبان حقوق بشر با انتشار گزارش سالانه خود درباره وضعیت حقوق بشر در جهان، با اشاره به خیزش سراسری ۱۴۰۱ و حوادث پس از آن، زندگی روزمره در ایران را "شبیه به جنگ با حکومتی فاسد و مستبد" توصیف کرده است.
در این گزارش آمده است که «یک سال پس از فوران اعتراضات سراسری ایران پس از مرگ مهسا (ژینا) امینی در حبس گشت ارشاد در سپتامبر ۲۰۲۲ مقامات ایران نشانهای مبنی بر پایان دادن به سرکوب ظالمانه مخالفت مسالمتآمیز در اقصی نقاط کشور بروز ندادهاند.»
این گزارش همچنین با اشاره به قتل و کشتار صدها معترض و بازداشت هزاران نفر میافزاید مقامات حکومت ایران، "دهها بازداشتشده، شامل زنان و کودکان، را تحت شکنجه قرار دادهاند."
سی و چهارمین گزارش دیدهبان حقوق بشر همچنین یادآور شده که "گروههای حقوق بشری در حال تحقیق روی کشتهشدن بیش از ۵۰۰ نفر، از جمله ۶۹ کودک، در جریان اعتراضات هستند."
در همین راستا، مایکل پیج، معاون امور مربوط به خاورمیانه در دیدهبان حقوق بشر گفت که حکومت ایران "تمام توان ماشین سرکوبش را برای خرد کردن مخالفت به کار بسته است".
پیج در ادامه افزود "حاکمان ایران باید بدانند که هر چیزی کمتر از تغییرات بنیادین، صرفا به عمیقتر کردن خشم عمومی و نارضایتی از سوء مدیریت و ستمگری آنها منجر میشود."