در پی بازداشت «بشیر بیآزار»، از مدیران سابق صدا و سیما در فرانسه، سازمان حقوق بشری «عدالت برای ایران» اعلام کرد در حال تنظیم شکایت علیه بیآزار در دادگستری فرانسه به اتهام شکنجه و نقض حقوقبشر است.
بشیر بیآزار، مدیر پیشین اداره موسیقی صداوسیمای جمهوری اسلامی، سوم ژوئن، ۱۴ خرداد ماه، در شهر دیژون فرانسه بازداشت شد و برای اخراج از این کشور در بازداشت بهسر می برد. در همین حال سازمان عدالت برای ایران، آقای بیآزار را به همدستی در اعمال شکنجه و نقض حقوقبشر به دلیل سوابقش در صدا و سیما متهم میکند.
شیرین اردکانی، وکیل دادگستری، به خبرگزاری فرانسه گفته است که «نشانههای جدی» وجود دارد مبنی بر اینکه آقای بیآزار شخصا در ضبط مصاحبههای اعترافات اجباری با زندانیان ایرانی و خارجی دست داشته است.
وکیل بشیر بیآزار بازداشت و اخراج برنامهریزی شده او را «سیاسی» خوانده و مقامات جمهوری اسلامی نیز او را فعال رسانهای معرفی میکنند و به بازداشت او شدیدا اعتراض کردهاند.
در شکایتی که علیه بیآزار تنظیم شده از جمله آمده است که او در خاک فرانسه به دنبال جمع آوری اطلاعات در مورد فعالان و روزنامهنگاران تبعیدی و ارعاب آنها بوده است.
به گفته شیرین اردکانی هدف از این شکایت این است که از اخراج او به ایران جلوگیری شود تا فرصت لازم برای «همه پرسشها و تحقیقات برای کشف حقیقت فراهم شود».
بشیر بیآزار در ماههای گذشته در رسانههای اجتماعی فعال بوده و اظهارات تندی در حمایت از حماس در جریان جنگ میان اسرائیل و گروه افراطی حماس در غزه داشته است. علاوه بر این بازداشت این مقام سابق صدا و سیما در حالی صورت گرفته که سه شهروند فرانسوی که از سوی پاریس به عنوان «گروگانهای دولتی» توصیف شدهاند، در ایران زندانی هستند.
هفته نامۀ فرانسوی لوپوئن به نقل از منابع آگاه نوشته است که سرانجام پروندۀ بشیر بی آزار مستقیماً به سرنوشت سه گروگان فرانسوی در ایران گره خورده است و دولت فرانسه میخواهد به جمهوری اسلامی نشان بدهد که قادر است چوب لای چرخ تهران بگذارد و برای عوامل نفوذی سرویس های اطلاعاتی آنها در فرانسه دردسر درست کند.
به گزارش رادیو فرانسه، هفتهنامۀ لوپوئن در جای دیگری از گزارش خود نوشته است که در پس این پرونده زورآزمایی میان فرانسه و حکومت ایران آغاز شده است. این نشریه به نقل از یک منبع دیپلماتیک در خاورمیانه نوشته است که فرانسه خواستار آزادی سه گروگان خود در ایران است. به این ترتیب، به نوشتۀ هفتهنامۀ لوپوئن پروندۀ بشیر بی آزار تازه گشوده شده است.
شیرین اردکانی، وکیل شاکیان خصوصی گفته است که اگر بشیر بیآزار بدون تحقیق و پیگرد قانونی و محاکمه از فرانسه اخراج شود، شمار زیادی از قربانیان جمهوری اسلامی فرصت دستیابی به حقیقت و عدالت در خصوص جنایات روزمرۀ رژیم ایران و مأموران آن را از دست می دهند.
فرانسه کاری را بدعت گذاشت که بهترین راه متوقف کردن رژیم های گروگان گیر هست
انها این نفوذی ملاها را گرفتند تا ملاها مجبور شوند در ازای او گروگان فرانسوی را ازاد کنند
این سیاست باید توسط دیگران هم دنبال شود
شناختن نفوذیها و لابی ها و جاسوسان روس در غرب کا راسانی است
انها ماسک اشتباهی دارند
اما از فلسطین و روسیه دفاع میکنند
امریکا ستیز هستند ولی در مورد روسیه و نقش انها در حمایت و بهره برداری از ملاهای روسی ساکت هستند
با دموکراسی و لیبرالیسم در غرب دشمن هستند و برای پوشش امنیتی خودشان را پشت راست های افراطی پنهان می کنند در حالیکه از چپ های افراطی دفاع می کنند