روزنامه شرق: این روزها قیمت گرفتن از بازار غیررسمی ارز به هیچ عنوان کار سادهای نیست. سایتها علاقهای به ثبت نرخها ندارند و هیچ خبری هم از قیمتهای بازار سیاه که عملا جای صرافیها را گرفته، مخابره نمیشود.
در چنین شرایطی اگر کسی به صرافت خرید و فروش بیفتد یا تنها از سر کنجکاوی به دنبال قیمت گرفتن باشد، چارهای ندارد جز اینکه سری به چهارراه استانبول و خیابان منوچهری بزند و از دلالهایی که با چراغ خاموش به دنبال مشتری میگردند، پرسوجو کند.
این در حالی است که سایه نیروی انتظامی بر این بازار سنگینتر از همیشه است و هر روز دلالها اخطارهای جدیدی میگیرند.
رییسپلیس آگاهی ناجا دیروز گفت: احتمال افزایش سرقت از منازل و نیز زورگیری از افرادی که سکه و ارز خود را از بانک تحویل میگیرند، متصور است. سیدابوالحسن بتولیبا با اشاره به احتمال افزایش سرقت از منازل و نیز زورگیری از افراد به هنگام خرید و فروش سکه و ارز خاطرنشان کرد: در برخورد با دلالان سکه و ارز سعی کردیم در مرحله اول، این افراد را توجیه و هدایت کنیم که دیگر این کار را انجام ندهند اما در مواردی این افراد پس از اخذ تعهد نیز به کار خود ادامه میدهند که ضمن شناسایی این افراد آنان را دستگیر و با آنان برخورد کردیم.
رییسپلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد افراد دستگیر شده ندارد، تاکید کرد: در آینده نیز اگر دلالان سکه و ارز کار خود را ادامه دهند با آنان قطعا برخورد جدی خواهد شد. اما با وجود این سختگیریها دلالها تمایلی به تمکین از قیمتهای رسمی بانک مرکزی نشان نمیدهند، به عبارت دیگر نتیجه همه تلاشها تنها تبدیل صرافها به دلالها و به سایه رفتن بازار غیررسمی بود.
در همین شرایط قیمت دلار که بعد از اعلام تکنرخی شدن بازار از دو هزار و ۲۰۰ تومان به کمتر از ۱۸۰۰ هم عقبنشینی کرده بود دوباره روی مسیر صعود به حرکت خود ادامه داد و در آخرین روز کاری هفته گذشته دوباره به مرز دوهزار تومان رسید. روز پنجشنبه هر دلار آمریکا در بازار سیاه هزار و ۹۶۰ تومان قیمت داشت و پوند هم بیش از سه هزار تومان فروش میرفت.
داوود دانشجعفری وزیر سابق اقتصاد درخصوص اعمال سیاست تکنرخی شدن ارز از سوی بانک مرکزی گفت: تکنرخی کردن ارز یکی از آرزوهای دولتها بوده اما زمانی سیاست تکنرخی شدن نرخ ارز میتواند جواب بدهد که در زمان تقاضای بنگاههای اقتصادی ارز مورد نیاز وجود داشته باشد و در اختیار آنها قرار بگیرد.
دانشجعفری با اشاره به اینکه مشکل فعلی در حوزه ارز مربوط به سفتهبازی است، تاکید کرد: ۵۰ درصد تقاضای ارز در بازار برای سفتهبازی صورت میگیرد و نه برای واردات، بنابراین چون عدهای فکر میکنند نرخ ارز در آینده افزایش خواهد یافت اقداماتی را انجام دادهاند که ما با جهش بالای قیمت ارز مواجه شدیم.