به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.








آدينه، 16 دی ماه 1390 برابر با 2012 Friday 06 January

۵۵ درصد مردم ایران گیرنده‌های ماهواره‌ای دارند

حوزه نیوز: شست تخصصي تکنولوژي تبليغ، با موضوع «بررسي محتواي شبکه‌هاي ماهواره اي فارسي زبان و نقش روشنگري مبلغان»، امروز در مرکز همايش‌هاي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، دکتر عبدالله بيچرانلو، عضو گروه سينما و تلويزيون پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در اين نشست تخصصي با اشاره به سابقه راهيابي ماهواره به کشور، اظهارداشت: از سال 70 به بعد بحث ماهواره در کشور جدي شد و در سال‌هاي اخير اين مسئله پر رنگ تر گشته و در فضاي فرهنگ عمومي کشور نيز بسيار تاثيرگذار است.

وي افزود: نبود زبان مشترک ميان ديده بانان فرهنگي، اجتماعي و سياستگذاران و مديران فرهنگي و اجتماعي يکي از آسيب‌هاي موجود در عرصه ارتباطات است و ارتباطي ميان اين دو با حوزه‌هاي علميه وجود ندارد.

اين استاد دانشگاه به برنامه ريزي شبکه‌هاي مختلف فارسي زبان با سرمايه گذاري آمريکا و انگليس اشاره کرده و بيان داشت: دشمنان نظام و انقلاب با تاسيس شبکه‌هاي ماهواره اي هجمه‌ها و سرمايه گذاري‌هاي عظيمي عليه ايران شروع کردند.

بيچرانلو ادامه داد: چنين سرمايه گذاري عليه هيچ کشور مسلمان ديگري وجود ندارد، اما متأسفانه هنوز برخي از دانشگاهيان اين تهديدات و سرمايه گذاري‌هاي با غرض را درک نکرده اند.

وي با بيان اين که دشمنان اگر بخواهند بر ايران تسلط داشته باشند، بايد ايرانيان را شيفته غرب کند، اضافه کرد: جنگ نرم و برنامه‌هاي ضد فرهنگي مهمترين برنامه استکبار عليه ايران است و قصد دارند با استفاده از رسانه‌ها شيفتگي به غرب را در ايران گسترش دهند.

اين استاد دانشگاه افزود: شواهد، نشان مي‌دهد دشمنان اين روند را در پيش گرفته اند و در فضاي مجازي و رسانه‌اي هجمه‌هاي گسترده اي عليه اسلام و ايران شکل گرفته است.

وي تصريح کرد: شبکه‌هاي «بي بي سي فارسي»، «من و تو»، «پي ام سي» و «ديگران هرگز» براي تبليغ و پول در آوردن ايجاد نشده اند، بلکه تاسيس شدند تا به دليل سوء مصرف رسانه اي که در کشور ما وجود دارد، بتوانند از اين ظرفيت استفاده کرده و جنگ نرم فرهنگي را راه‌اندازي کنند.

بيچرانلو يادآور شد: متاسفانه بر اساس تحقيقات دقيقي که صورت گرفته در سال گذشته 55 درصد مردم ايران داراي گيرنده‌هاي ماهواره اي بودند و 50 درصد مردم بينينده شبکه‌هاي فارسي زبان بوده و با دقت آنها را مشاهده و دنبال مي‌کنند و مصرف ماهواره اي بيش از حد استاندارد در ايران وجود دارد.

وي ادامه داد: در زمينه اينترنت نيز براساس سياستگذاري‌هاي استکبار اين روند رو به افزايش است و 42 درصد مردم ايران از اينترنت استفاده مي‌کنند و در سال‌هاي آينده اين روند افزايش خواهد يافت.

اين محقق و پژوهشگر دانشگاهي ادامه داد: فضاي ماهواره اي داراي روند‌هاي مختلفي از جمله اجتماعي مي‌باشد که طي آن شاهد شکل گيري طبقه متوسط جديد در ايران با نيازها، ارزش‌ها، خواسته‌ها، نگرش‌ها و رفتارهاي متناسب با وضعيتي هستيم که با گفتمان رسمي کشور تعارض دارند.

بيچرانلو با بيان اين که نيازهاي امروز مردم با نيازهاي دهه‌هاي گذشته متفاوت است، گفت: مردم امروز براي بر آورده کردن اين نيازهاي جديد به دنبال ماهواره مي‌روند و متاسفانه با تغيير و تحولات اجتماعي متناسب آن، برنامه ريزي فرهنگي نداشتيم و اثر بخش نبوده است.

وي با اشاره به اين که روند تکنولوژيک نيز در بحث تبليغ بسيار مهم است، گفت: توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات و تسهيل دسترسي به انواع توليدات رسانه اي با کيفيت و سرعت مطلوب، تلاش جدي مسئولين فرهنگي و مبلغين حوزوي براي آشنايي مردم با فضاي مسموم ماهواره و اينترنت را مي‌طلبد.

بيچرانلو با اشاره به محتواي برنامه‌هاي ماهواره اي، بيان داشت: بخشي از محتواي ماهواره اي شبکه‌هاي خبري هستند که برنامه‌هاي سياسي همچون خبر و تفسير را ارائه مي‌دهند، در اين زمينه شبکه‌هايي همچون بي بي سي فارسي، صداي آمريکا، يورو نيوز فارسي، الجزيره ، سي ان ان از اين قبيل هستند.

وي ادامه داد: توليد و پخش موسيقي، پخش سريال و فيلم و ديگر برنامه‌هاي جذاب ماهواره اي با همان اهداف سياسي صورت مي‌گيرد.

اين محقق و پژوهشگر دانشگاهي در پايان خاطرنشان کرد: حوزويان بايد زبان مشترک و جديد نيازهاي مردم جامعه را بدانند و بر اساس آن تبليغ کنند و متناسب با نيازهاي آنها سخنراني کنند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved