خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

چهارشنبه، 10 اردیبهشت ماه 1404 = 30-04 2025

فیلم؛ چرا ماهواره سری هسته‌ای روسیه در فضا از کنترل خارج شد؟

طبق اعلام منابع آگاه، ماهواره کاسموس ۲۵۵۳ که سه هفته پیش از تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ از پایگاه فضایی پلستسک پرتاب شد، پس از مواجهه با مشکلاتی در مدار، دیگر عملیاتی نیست و در حال تلوتلو خوردن است. (فیلم زیر)

به گفته تحلیلگران، یک ماهواره سری روس که تصور می‌شود بخشی از برنامه تسلیحات هسته‌ای مسکو باشد، از کنترل خارج شده و در حال چرخش به دور زمین است.

به گزارش ایندیپندنت، ماهواره کاسموس ۲۵۵۳ که سه هفته پیش از تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ از پایگاه فضایی پلستسک پرتاب شد، بر اساس گزارش‌ها پس از مواجهه با مشکلاتی در مدار، دیگر عملیاتی نیست.

داده‌های رادار داپلر (Doppler) و شرکت رهگیری فضایی لئولبز (LeoLabs) نشان می‌دهد که این ماهواره از اواسط نوامبر ۲۰۲۴ در حال تلوتلو خوردن است.

تحلیلگران می‌گویند این ماهواره ممکن است در واقع آزمایشی برای تسلیحات هسته‌ای مداری آینده باشد، و وزارت دفاع روسیه ماهواره کاسموس ۲۵۵۳ را به‌عنوان «یک فضاپیمای فناورانه... مجهز به ابزار‌ها و سامانه‌های تازه توسعه‌یافته برای آزمایش آنها تحت تاثیر تابش و ذرات سنگین باردار» توصیف کرده است.

بر اساس گزارش ارزیابی تهدید‌های فضایی که اندیشکده مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی (CSIS) مستقر در واشینگتن آن را در ۲۵ آوریل منتشر کرد، این ماهواره احتمالا یک «کلاهک ساختگی» حمل می‌کند.

در گزارش مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی اعلام شد: «اگر این ماهواره در حال آزمایش فناوری‌های جدید باشد، ممکن است در چنین مدار دوردستی قرار داده شده باشد، زیرا برای تاثیرگذاری بر سایر ماهواره‌ها خطر کمتری وجود دارد و نظارت بر آن دشوار خواهد بود.»

مقام‌های آمریکایی اعلام کرده‌اند که اگر یک سلاح هسته‌ای در ارتفاع دو هزار کیلومتری منفجر شود، آثار آن «بی‌هدف و کورکورانه» خواهد بود و مدار نزدیک به زمین را به مدت دست‌کم یک سال غیرقابل استفاده خواهد کرد.

یکی از اهداف احتمالی می‌تواند شبکه اینترنت استارلینک اسپیس‌اکس باشد که ارتش اوکراین برای ارتباط و هماهنگی عملیات‌هایش از آن استفاده می‌کند.

مالوری استوارت که در سمت معاون وزیر خارجه ایالات متحده در زمینه کنترل تسلیحات، بازدارندگی و ثبات در دوره جو بایدن، رئیس‌جمهوری پیشین، خدمت کرده بود، سال گذشته گفت که روسیه در حال آزمایش یک سلاح ضدماهواره‌ای مجهز به کلاهک هسته‌ای در مدار است.

او در مراسمی که ماه مه در مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی برگزار شد، گفت: «بر اساس اطلاعاتی که معتبر شمرده شده، روسیه ممکن است در حال بررسی تلفیق تسلیحات هسته‌ای در برنامه‌های ضدفضایی خود باشد.»

«مدار [ماهواره کاسموس ۲۵۵۳]در منطقه‌ای قرار دارد که هیچ فضاپیمای دیگری از آن استفاده نمی‌کند‌ــ این خود به‌تنهایی تا حدی غیرمعمول بود و مدار در منطقه‌ای با تابش بیشتری نسبت به مدار‌های معمولی نزدیک به زمین قرار دارد، اما میزان تابش به اندازه‌ای بالا نیست که امکان آزمایش شتاب‌یافته تجهیزات الکترونیکی را، آنگونه که روسیه هدف این ماهواره را توصیف کرده است، فراهم کند.»

در آوریل ۲۰۲۴، روسیه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را که با هدف تقویت معاهده فضای ماورای جو ۱۹۶۷ تدوین شد و استفاده از تسلیحات هسته‌ای در فضا را ممنوع می‌کرد، وتو کرد.

مسکو ادعا کرد که وتو به این دلیل بوده که این قطعنامه ممنوعیت استقرار سایر تسلیحات را شامل نمی‌شده است.





www.youtube.com/watch?v=TteL5VR6Il0

با استفاده از لینک زیر می توانید ویدیوی مزبور را دانلود کرده و به اشتراک بگذارید. برای دانلود این ویدیو از سایت ایران پرس نیوز خارج میشوید.
DOWNLOAD

English Summary

The Russian satellite Cosmos 2553, launched three weeks before Russia's invasion of Ukraine in 2022, is reportedly non-operational and tumbling in orbit due to issues. Analysts suggest it may be part of Russia's nuclear weapons program, with the Defense Ministry describing it as a technological spacecraft for testing under radiation. A CSIS report indicates it might carry a "dummy warhead" and is positioned to minimize risks to other satellites. Concerns arise that it could target SpaceX's Starlink network, crucial for Ukrainian military communications. Russia recently vetoed a UN resolution aimed at banning nuclear weapons in space.


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست