یک دانشجوی چینی برای رسیدن به دانشگاهش در بریتانیا، به عنوان بخشی از یک برنامه تبادل دانشجو، ۱۱هزار کیلومتر رانندگی کرد. او میگوید سفرش الهامبخش دیگران شده تا آنها هم کار مشابهی را انجام دهند.
یوکون تائو ماه سپتامبر گذشته از نانجینگ، شهر زادگاهش در نزدیکی شانگهای، با گذشتن از ۹ کشور با خودرو، به دانشگاهش در دورهام بریتانیا سفر کرد.
سفر ۲۶ روزه تائو از چین تا بریتانیا با عبور از کشورهای قزاقستان، روسیه، لتونی، لیتوانی، لهستان، آلمان و هلند همراه بود.
او میگوید: «والدین من ماهها تلاش کردند مرا از این تصمیم دیوانهوار منصرف کنند.»
تائو میگوید: «همه چیز برایم ناشناخته بود. پیش از این سفر حدود ده سال بود که از کشور خارج نشده بودم.»
«آغاز چنین سفری روحیه و شجاعت فراوانی میخواست چون باید با جهانی از ناشناختهها و مسائل و موانع نامشخص روبهرو میشدم.»
تائو اکنون میخواهد در ماه مه دوباره به کشورش بازگردد و امیدوار است در مسیر بازگشت بتواند از کشورهای دانمارک، نروژ و فنلاند عبور کند.
این دانشجوی ۲۰ ساله که در دانشگاه پلیتکنیک هنگکنگ تحصیل میکند از حدود شش ماه قبل خود را برای این سفر آماده کرده بود.
او میگوید شهر دورهام بریتانیا را به این دلیل انتخاب کرد که میتوانست به جای یک ترم، یک سال کامل تحصیلی در آنجا بگذراند و دلیل دیگر او نظام آموزشی این دانشگاه بود.
تائو میگوید: «به نظرم خیلی شبیه مدرسه هری پاتر بود و در نتیجه من درنهایت دانشگاه دورهام را انتخاب کردم.»
پس از آنکه خبردار شد فرد دیگری هم این مسیر را با اتومبیل طی کرده است، او هم تصمیم گرفت مسیر زمینی را انتخاب کند. او همچنین میخواست دوچرخه کوهستانش را هم با خود ببرد.
تائو میگوید: «من فکر میکنم مادر و پدرم بیش از آنکه به سفر من افتخار کنند نگران من بودند. آنها حدود یکی دو ماه تلاش کردند مرا از این سفر دیوانهوار منصرف کنند.»
سفر او بدون مشکل و دردسر نبود.
تائو اول سپتامبر به راه افتاد و به نزدیکی مرز چین و قزاقستان که رسید موتور خودروی او دچار مشکل شد.
به دلیل محدودیتهای موجود در مورد خروج از کشور چین، او ناچار باید تا ۸ سپتامبر کشور را ترک میکرد وگرنه نمیتوانست به سفرش ادامه دهد.
در نتیجه او فقط دو روز فرصت داشت خودرو را تعمیر کند و دوباره راه بیفتد. دوستی توانست از یک تعمیرگاه محلی برای او وقت بگیرد و خوشبختانه «مشکل بزرگ» موتور خودرو را پیدا کردند.
تائو میگوید: «گفتند به طور معمول تعمیر آن بیش از یک هفته طول میکشد. اما تعمیرکاران بیوقفه تلاش کردند تا به من کمک کنند خودرو تعمیر شود و دوباره راه بیفتد.»
مدیران دانشگاه و رئیس انجمن دانشجویان، روز ۲۶ سپتامبر، وقتی آقای تائو به کالج ژوزفین باتلر رسید، ورود او را به دانشگاه خوشآمد گفتند.
او میگوید: «خیلی هیجانزده و احساساتی شده بودم.»
حدود دو هفته طول کشید تا او به میدانها و رانندگی در سمت چپ خیابانهای بریتانیا عادت کند. از آن زمان او به سفرهای جادهای دیگری از جمله لندن و ارتفاعات اسکاتلند هم رفته و امیدوار است پیش از بازگشت به زادگاهش بتواند به ولز هم سفر کند.
تائو میگوید ماجراجویی او یکی از هماتاقیهای چینیاش را برانگیخته است که اقدام به سفر مشابهی کند.
«تجربه من برای او جالب بود، به هیجان آمد، و تصمیم گرفت از همان مسیری که من طی کردم با ماشین به دورهام بیاید.»
بی بی سی
شما اگر سری به دانشگاههای آمریکا بزنید در سطح دکترا از هر ۱۰ دانشجو ۹ نفر چینی هستند
در کلاسهای درس دانشگاهها در سطح پایین تر از دکترا بیشتر از ۶۰ درصد دانشجویان چینی هستند و در برخی کلاسها ۱۰۰ درصد چینی هستند و حتی استاد و زبان تدریس هم چینی است
اکنون که دانشگاههای آمریکا از چینی ها تسخیر شده چینی ها به سراغ اروپای غربی و در اروپای شرقی و ترکیه و هند رفته اند
بزودی پس از سرنگونی نظام آخوندی در ایران دانشجویان ایرانی هم شاهد رقابت سنگین چینی ها در دانشگاههای ایران با خود خواهند بود بخصوص در سطح دکترا که رقابت بسیار سنگین است
اکثر این چینی ها با کمک سیاستمداران کشور خود و قراردادهای سیاسی به کشورهای دیگر میروند که شامل تحصیل و کار و محل زندگی یا خوابگاه و تلفن همراه و اینترنت ثابت میشود