یکشنبه، 10 فروردین ماه 1404 = 30-03 2025

این دستگاه‌ها می‌توانند به ابزاری قدرتمند برای پایش سلامت قلب تبدیل شوند

فرمول جادویی حفظ سلامت قلب در مچ دست؛ با توجه به پیشرفت فناوری ساعت‌های هوشمند، این دستگاه‌ها می‌توانند به ابزاری قدرتمند برای پایش سلامت قلب تبدیل شوند.

بیماری های قلبی یکی از مهم ترین عوامل مرگ ومیر در سراسر جهان هستند. غربالگری های پزشکی متعددی برای تشخیص زودهنگام این بیماری ها وجود دارد؛ اما بسیاری از افراد این بررسی های توصیه شده را انجام نمی دهند. در چنین شرایطی، بهره گیری از اطلاعاتی که ساعت های هوشمند ثبت می کنند، می تواند به شناسایی افراد در معرض خطر کمک کند و آن ها را به مشورت با پزشک ترغیب کند.

در پژوهشی جدید در همین حوزه، دانشمندان دانشگاه نورث وسترن ایالات متحده، بررسی کردند که چگونه می توان از داده های ساعت های هوشمند برای پایش سلامت قلب استفاده کرد.

آن ها با تحلیل داده های نزدیک به ۷۰۰۰ فرد بزرگسال در آمریکا که از دستگاه های مچی هوشمند موسوم به Fitbit استفاده کرده بودند، رابطه ای بین نرخ ضربان قلب در هر گام و برخی مشکلات قلبی پیدا کردند. این داده ها در مجموع شامل ۵.۸ میلیون روز ثبت شده و ۵۱ میلیارد گام بود.

محققان دریافتند که افرادی که شاخص «ضربان قلب در هر گام» یا به اختصارDHRPS آن ها در بالاترین ربع خود قرار داشت، دو برابر بیشتر از سایرین در معرض دیابت نوع دو، ۱.۷ برابر بیشتر در معرض نارسایی قلبی، ۱.۶ برابر بیشتر در معرض فشار خون بالا و ۱.۴ برابر بیشتر در معرض تصلب شرایین کرونری (انسداد عروق قلبی) قرار داشتند.

این نتایج نشان داد که شاخص DHRPS نسبت به تعداد گام های روزانه یا ضربان قلب به تنهایی، ارتباط قوی تری با مشکلات قلبی دارد. همچنین، در گروه کوچکتری از افراد که تحت تست استرس ورزشی روی تردمیل قرار گرفتند، این شاخص ارتباط قوی تری با توانایی متابولیکی قلب نسبت به سایر شاخص ها داشت.

بر اساس این یافته ها، محققان پیشنهاد می کنند که شاخص DHRPS می تواند به عنوان یک نشانگر زودهنگام برای تشخیص افرادی که نیاز به بررسی های بیشتر یا تمرینات بهبود عملکرد قلب دارند، استفاده شود. این معیار به اندازه ای ساده است که هر فرد می تواند آن را از داده های ساعت هوشمند خود محاسبه کند، یا حتی می توان آن را مستقیماً در اپلیکیشن های ساعت های هوشمند گنجاند.

البته این پژوهش تنها یک اعتبارسنجی اولیه برای این شاخص محسوب می شود و طراحی مطالعه به گونه ای نبود که مشخص کند آیا این اندازه گیری ها پیش از تشخیص بیماری های قلبی انجام شده اند یا پس از آن.

محققان قصد دارند در مطالعات آینده، این شاخص را در بازه های زمانی کوتاه تر (مثلاً در مقیاس دقیقه به جای روز) بررسی کنند تا دقت آن افزایش یابد.

این پژوهش که نتایج آن در نشست سالانه کالج آمریکایی قلب و عروق ارائه شده اند، می تواند در آینده به توسعه روش های بهتر برای ارزیابی سلامت قلب و مدیریت خطر بیماری های قلبی کمک کند.

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست