خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 16 فروردین ماه 1404 = 05-04 2025

مرحله اول افزایش تعرفه‌های وارداتی به آمریکا از امروز به اجرا درآمد

در پی فرمان اجرایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا از بامداد شنبه ۵ آوریل، (۱۶ فروردین) ساعت ۰۰:۰۱ به وقت شرق آمریکا (۰۶:۰۱ به وقت اروپای مرکزی) نخستین بخش از طرح افزایش تعرفه‌های کالاهای وارداتی به این کشور به اجرا درآمده است.

بر این اساس، از این پس ایالات متحده ۱۰ درصد تعرفه بر تقریباً تمام کالاهای وارداتی اعمال می‌کند. با این حال، طبق اطلاعیه‌ی اداره گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده، برای کالاهایی که پیش از نیمه‌شب منتهی به ۵ آوریل بر کشتی‌ها یا در هواپیماها بارگیری شده‌اند، ۵۱ روز دوره‌ "معافیت" در نظر گرفته شده است.

این کالاها باید تا ۲۷ مه وارد آمریکا شوند تا از پرداخت تعرفه معاف گردند. علاوه بر این، کالاهایی که برای آمریکا از "اهمیت راهبردی" برخوردارند، فعلاً از تعرفه‌های جدید مستثنی هستند.

آغاز فاز دوم افزایش تعرفه‌ها از ۹ آوریل

پس از اعمال تعرفه‌ ۱۰ درصدی در گام نخست، از روز چهارشنبه ۹ آوریل مرحله دوم افزایش تعرفه‌های گمرکی آغاز خواهد شد. این اقدام شامل برخی کشورها خواهد بود. در همین حال بر کالاها و خدمات وارداتی از اتحادیه اروپا، افزایشی ۲۰ درصدی لحاظ خواهد شد.

ترامپ با اعلام این بسته گسترده تعرفه‌ای در روز چهارشنبه ۲ آوریل، شرکای تجاری بین‌المللی را متهم کرد که ایالات متحده را "فریب داده‌اند."

در مرحله دوم، تعرفه‌های بالاتری برای کشورهایی در نظر گرفته شده که دولت آمریکا معتقد است با آن‌ها دچار "کسری تجاری قابل‌توجه" است. تحت این شرایط فقط شمار اندکی از کالاها از تعرفه‌های مذکور معاف خواهند بود.

از جمله این کالاها می‌توان به محصولاتی اشاره کرد که پیش‌تر مشمول مقررات تعرفه‌ای دیگر هستند، مانند فولاد، آلومینیوم، خودرو و قطعات خودرو.

همچنین برخی کالاهای دیگر همچون مس، دارو، نیمه‌هادی‌ها، محصولات چوبی یا مواد معدنی بحرانی خاص نیز مستثنا شده‌اند. با این حال، کاخ سفید به‌وضوح اعلام کرده است که ترامپ ممکن است به‌زودی برای این‌گونه کالاها نیز تعرفه‌های ویژه اعلام کند.

انتظار افزایش قیمت‌ها و کاهش رشد

ترامپ روز اعلام تعرفه‌ها را از پیش، "روز رهایی" نامیده بود. این طرح، تهاجمی‌ترین و تأثیرگذارترین اقدام رئیس‌جمهور آمریکا در سیاست تجاری‌اش تاکنون به شمار می‌رود. ترامپ وعده داده است که با اعمال تعرفه‌ها، "عصر طلایی" آمریکا بازخواهد گشت.

با این حال، پس از اعلام ترامپ، بلافاصله میلیاردها دلار ثروت در پی سقوط نرخ سهام در بازارهای بورس در سراسر جهان، از جمله در آمریکا، از بین رفت.

سیاست‌مداران و اقتصاددانان در سراسر جهان اقدامات ترامپ را به‌شدت مورد انتقاد قرار داده‌اند. جروم پاول، رئیس فدرال بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا، پیش‌بینی کرد که میزان تورم نیز افزایش خواهد یافت و رشد اقتصادی آمریکا هم کندتر خواهد شد.

تعرفه‌های تلافی‌جویانه ۳۴ درصدی چین بر واردات آمریکا

به گفته دولت چین، این کشور از ۱۰ آوریل تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ای به میزان ۳۴ درصد بر واردات آمریکا وضع خواهد کرد.

در این رابطه سوزانا استرتر از مؤسسه سرمایه‌گذاری بریتانیایی "هارگریوز لانزداون" نوشت: «این تصمیم موجی دیگر از ترس را به بازارها وارد کرده است.»

نگرانی بزرگ این است که این اقدام نشانه‌ای از تشدید شدید جنگ تجاری باشد که پیامدهای قابل‌توجهی برای اقتصاد جهانی خواهد داشت.

علاوه بر این، احتمال می‌رود که تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ اتحادیه اروپا نیز که ابتدا برای اوایل آوریل در نظر گرفته شده بود، از اواسط ماه جاری میلادی اجرایی شوند.

افزایش احتمال رکود جهانی از ۴۰ به ۶۰ درصد

طبق اعلام بانک آمریکایی "جی‌پی‌مورگان"، احتمال رکود جهانی اخیراً از ۴۰ به ۶۰ درصد افزایش یافته است. بر اساس گزارش‌ها، کارشناسان بازار در بانک‌های بزرگ اکنون اهداف قیمتی خود را برای شاخص‌های بزرگ سهام آمریکا در پایان سال کاهش داده‌اند.

در میان غول‌های فناوری، سهام اپل پس از افت بیش از ۹ درصدی در روز پنجشنبه ۳ آوریل، حال ۷٫۳ درصد دیگر نیز کاهش یافته است. به این ترتیب، این تولیدکننده‌آیفون و مک تنها طی دو روز، بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داده است.

به گزارش دویچه وله، همچنین سهام شرکت‌های بزرگ نفتی مانند "بیکر هیوز"، "شورون" "اکسان‌ موبیل" و شرکت انرژی "کانستلیشن" نیز فروخته شدند. زیان‌های این گروه بین ۷ تا ۱۳ درصد بوده است.




www.youtube.com/watch?v=-NcdVZfDqcw

با استفاده از لینک زیر می توانید ویدیوی مزبور را دانلود کرده و به اشتراک بگذارید. برای دانلود این ویدیو از سایت ایران پرس نیوز خارج میشوید.
DOWNLOAD

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست