قتل یک دانشجوی خوابگاهی دانشگاه تهران در پی «زورگیری» واکنشهای گستردهای برانگیخته است. دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به قتل امیرمحمد خالقی تجمعات اعتراضی برگزار کردهاند که به شب کشیده شده است. امیرمحمد دانشجوی رشته مدیریت کسبوکار در دانشگاه تهران بود و گزارش شده است که «دو زورگير موتورسوار» هنگام بازگشتش به کوی دانشگاه به او حمله کردند.
دانشجویان در بیانیه این تجمع گفتند که بارها پیش از اتفاق نسبت به عدم امنیت جان و مال دانشجویان به مسئولان هشدار داده شده بود. آنها با اعتراض به «تشدید جو خفقان» در دانشگاه، به حضور صدها نیروی شرکتی برای حراست اعتراض کردند. همچنین کانال تلگرام «خبرنامه امیرکبیر» گزارش کرده که «نیروهای اطلاعاتی بینی یک دانشجو را شکسته و وسایل او را ضبط کردند.
خبرنامه امیرکبیر همچنین از استقرار چندین خودرو امنیتی از جمله چند «ون بدون پلاک بر روی پل امیرآباد تهران» خبر داد و نام یکی از چهار دانشجوی بازداشتی را «بخشان علی محمدی»، دانشجوی دانشگاه تهران اعلام کرد. در پی برگزاری تجمعات اعتراضی، فعالان دانشجویی میگویند که بین دانشجویان و نیروهای حراست و لباسشخصیها درگیریهایی رخ داده است. (فیلم زیر)
جان یک دانشجوی بیپناه دیگر قربانی سیاست حاکم بر دانشگاه
«علی محمد خالقی درمیان» دانشجوی ۱۹ سالهی مقطع کارشناسی رشته کسب و کار دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران در راه بازگشت به خوابگاه و در پی وقوع زورگیری و درگیری در محیط اطراف درب کوی پسران دانشگاه تهران به شدت مجروح شده و پس از انتقال به بیمارستان جان باخت.
ناامنی و وقوع زورگیری در محوطه درب پشتی کوی دانشگاه تهران درحالی به از دست رفتن زندگی یک جوان ۱۹ سالهی دانشجو منجر شده است که این اتفاق برای سالهای طولانی به طور مداوم و هر روز و هر هفته در این مکان و در محیط اطراف دیگر مجتمعهای خوابگاهی رخ داده بود. همچنین ناامنی، سرقت، زورگیری و وقوع خشونت در این مکان پیش از این نیز منجر به آسیبدیدگی و جراحات دانشجویان شده بود.
علیرغم گزارش مداوم دانشجویان دربارهی این اتفاقات و ناامنی محیطهای اطراف خوابگاههای دانشجویان و اعتراض و درخواست برای تامین امنیت دانشجویان به مسیولین دانشگاه تهران، دانشگاه هیچ اقدامی در این راستا انجام نداده است.
حقیقتی تلخ هربار با از دست رفتن زندگی یک انسان عریان میشود: جان دانشجویان نه تنها اولویت مسئولین دانشگاه نیست بلکه مطلقا اهمیتی در سیاستگذاری دانشگاه ندارد.
در حالیکه بخش اعظمی از سیاستگذاری و بودجهی دانشگاه صرف کنترل و نظارت پلیسی- امنیتی با خرید تجهیزات و استخدام نیروی انسانی برای سرکوب میشود و این کنترل و نظارت که گسترهی آن تا حریم شخصی دانشجویان در خیابان و خانه و فضای مجازی کشیده و بارها با کلیدواژه «امنیت» توجیه و قانونگذاری شده، مسئولین دانشگاه با بیشرمی تمام با عنوان «وقوع قتل در خارج از محوطهی دانشگاه»، نه تنها پاسخگو و مسئول زندگی از دسترفته نیستند بلکه برای پیگیری منت بر سر دانشجویان هم گذاشتهاند.
هربار جان عزیزی از دست میرود و خانوادهای داغدار میشود و دانشگاه با «حادثه» خواندن آن، از نقش خود در وقوع مرگ-قتل ها شانه خالی میکند. بیشک دانشگاه، مسئول مستقیم این مرگ-قتلهاست و دانشجویان اجازه نخواهند داد بی مسئولیتی و فریبکاری مسئولین دانشگاه تداوم یابد و زندگی دیگری را تباه کند.
#دانشگاه_تهران
@senfi_uni_iran
متاسفانه بعد ازسقوط حکومت پهلوی دانشگاه ها تبدیل به پادگان های "نظامی سپاهی وبسیحی -آموزشی "حکومت ضحاک شده است که یا استادان حقیقی با مدارک تحصیلی حقیقی یا اخراج و یا درزندان ها اسیرکرده است ویا حق تدریس ندارند پس دانشجویان ایرانی ایران دراستبداد وخفقان استادان بسیجی وپاسدارویا فک وفامیل هایشان با مدارک تقلبی وسفارشی درچنین محیطی بسربرده ومی برند وتنها موجودیت شان درپرداخت شهریه برای حکومت اهریمنی آخوندهای ضحاک مهم است درحقیقت باید منتظرعکس العمل واقعی ازجانب چند ده میلیون مردم ایران به این جنایت بود آیا تظاهراتی به وقوع خواهد پیوست ویا اینکه هرکدام خرش را سواراست وراهش را می رود