رئیسجمهور آمریکا روز پنج شنبه درست دو روز پس از اظهارنظر جنجالی خود درباره تصرف غزه گفته است که اسرائیل پس از پایان جنگ، نوار غزه را به ایالات متحده تحویل میدهد.
روزنامه فایننشال تایمز در مطلبی در این باره نوشت: رهبران عرب مدتها با نگرانی در انتظار بودند تا ببینند ترامپ چگونه به یکی از بزرگترین بحرانهای خاورمیانه در دهههای اخیر واکنش نشان خواهد داد. نگرانی آنها از این واقعیت ناشی میشد که ترامپ فردی غیرقابلپیشبینی است. اکنون رهبران عرب که از پیشنهاد غیرمنتظره ترامپ در باره غزه دچار تزلزل شدهاند، امیدوارند که این طرح صرفاً یک حرکت اولیه در یک بازی بزرگتر باشد؛ ابزاری برای چانهزنی دیپلماتیک که هدف نهایی آن، دستیابی به توافقی گستردهتر و ترغیب عربستان سعودی به برقراری روابط رسمی با اسرائیل است. در دوره نخست ریاستجمهوری خود، ترامپ نقش میانجی را در توافقهایی ایفا کرد که به «پیمانهای ابراهیم» شهرت یافتند؛ توافقهایی مبتنی بر منافع متقابل که به عادیسازی روابط میان اسرائیل و امارات متحده عربی، بحرین، مراکش و سودان انجامید. ترامپ بارها تأکید کرده است که قصد دارد این دستاورد را گسترش دهد و آن را به یکی از برجستهترین موفقیتهای سیاست خارجی خود بدل کند.
حکومت عربستان که تاکنون تحت حمایت همه شکل وفرمی امریکا بوده است ومیلیاردهادلارذخیره ارزی دربانک های امریکا دارد هرچند پیشنهاد ترامپ درمورد غزه را رد می کند ولی درنهایت چاره ای به تن دادن پیشنهادترامپ ندارد حتی اگرترامپ پیشنهاد کوچ دادن فلسیطنی ها ازغزه به عربستان راهم ارائه کند وتحت تهدید وخشم ترامپ قرارنگیرد باید بپذیرد زیراکه امریکا به نفت عربستان نیازی ندارد ومی تواند با توس ل به قدرت تحریم خروجی نفت وصادرات نفت عربستان را هم تحریم کند بن سلمان درحال حاضربرسردوراهی قراردارد اگرپیشنهاد ترامپ را بپذیرد با مخالفت حداکثری اعراب مواجه خواهد شد واگرنپذیرد پیمان گوادلوپی دیگری برای سرنگون کردن حکومتش شکل خواهد گرفت