به گزارش خبرآنلاین؛ با بازگشت دوباره ترامپ به کاخ سفید، افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی و امکان فعال شدن مکانیسم ماشه، به نظر میرسد ادامه روند فعلی به سود تهران نباشد. فریدون مجلسی دیپلمات سابق و کارشناس مسائل بینالمللی در این باره می گوید: از نظر آمریکا زمان مذاکره دیگر به پایان رسیده است.
او گفت: از طرف آمریکا زمان مذاکره دیگر پایان پیدا کرده. ترامپ آماده برای تعامل و معامله است. پشت میزی بنشیند و بگوید شرایط من را که میدانید، حالا نظرتان را راجع به این شرایط بگویید و اگر خواستید قبول کنید. آنها ۱۵ سال سابقه دارند و میدانند مذاکره فقط برای مذاکره بیفایده است. احساس میکنند از سوی ایران مذاکره به معنای خریدن وقت برای رسیدن به اهداف هستهای است. زمانی برای آن شکل از مذاکراتی که سالها انجام میشد گذشته و فرصتی هم نیست. از طرف دیگر اجازه ترامپ در مورد ایران دست اسرائیل است که مرتب خواهان حمله به مراکز اتمی است و البته آمریکا جلوی خواستهاش را گرفته. شرایط ترامپ پنج سال قبل اعلام شده. او ۱۲ شرط گذاشته بود که هنوز هم همان را پیگیری میکند.
این دیپلمات سابق گفت: هیچفرقی نمیکند چه فردی در مورد ایران مسئولیت قبول کند. ترامپ تصمیمات خودش را میگیرد و فردی که مسئول پرونده است فقط اعلام کننده چنین تصمیماتی است. ترامپ گاهی افرادی که زبان تندتری دارند میگذارد تا ایران یا کشورهای دیگر را بترسانند. اینکه فرستاده ترامپ به منطقه تاجر است برای وقتی خواهد بود که روابط در مسیر بهبود قرار بگیرد. اکنون دولت آمریکا و غرب تصمیم خود را در قبال ایران گرفته و این ما هستیم که حالا باید تصمیم خود را در قبال اتفاقات پیش رو بگیریم.
یا باید عقبنشینی کنید یا سرنگون شوید
احمد زیدآبادی، تحلیلگر سیاسی اصلاحطلب، با انتشار متنی در کانال تلگرامی خود با عنوان «چندصدایی از درون کابینه؟» به نقد سخنان اخیر حسین صفدری، معاون وزیر اطلاعات، در خصوص مذاکره با آمریکا پرداخته است.
او در این زمینه نوشت: حسین صفدری معاون وزیر اطلاعات گفته است: " اکنون وقت مذاکره نیست و در چارچوب راهبردهای مصوب کشور فعلاً کسی بنای مذاکره ندارد."
آقای صفدری دلیل نامناسب بودن شرایط برای مذاکره را چنین شرح داده است: "آمریکاییها میخواهند بگویند، یا باید عقبنشینی کنید، یا سرنگون شوید و یا اینکه نسخهای که برای اسد پیچیده شد، برای شما نیز پیچیده خواهد شد."
پیش از این اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات نیز در مخالفت با مذاکره با آمریکا، استدلال مشابهی مطرح کرده بود.
زیدآبادی نوشت: وزارت اطلاعات زیرمجموعۀ دولت پزشکیان است. حالا اگر قرار نیست صدای واحدی از تمام نهادهای حاکم در مورد مذاکره یا عدم مذاکره با آمریکا شنیده شود، انتظار این است که لااقل از مجموعۀ کابینه صدای واحدی صادر شود. اینکه شخص رئیسجمهور و برخی از اعضای کابینه سخن از ضرورت مذاکره به میان آورند و بعد مسئولان یک وزارتخانه، خلاف آن را اعلام کنند، پیامی جز "هیچکاره" بودن رئیسجمهور حتی در داخل کابینه، به دنبال ندارد!