پنجشنبه، 4 بهمن ماه 1403 = 23-01 2025

ضربه سهمگین آمریکا به پوتین؛ روس ها دیگر در مدیترانه جایی ندارند!

معنای خروج روسیه از شام چیست؟ وعده بن سلمان به ترامپ: تجارت ۶۰۰ میلیارد دلاری با آمریکا

دولت جدید سوریه قرارداد مدیریت بندر طرطوس را با یک شرکت روسی فسخ کرد و تأکید کرد که درآمدهای بندر اکنون متعلق به دولت سوریه است و با این تصمیم روس ها دیگر جایی در مدیترانه ندارند.

به گزارش المیادین، حکومت جدید سوریه به قرارداد خود با یک شرکت روسی که بیش از پنج سال بندر طرطوس را اداره می کرد، پایان داد. ریاض جودی، مدیر گمرک استان طرطوس، به روزنامه الوطن سوریه تایید کرد که توافقنامه امضا شده با شرکت روسی برای فعالیت و سرمایه گذاری در بندر استراتژیک دریای مدیترانه لغو شده است و افزود: همه درآمدهای بندر اکنون به دولت سوریه تعلق دارد.

شایان ذکر است که دولت گذشته در سال ۲۰۱۹ با شرکت مهندسی روسیه استرویترانس برای مدیریت بندر طرطوس به مدت ۴۹ سال قرارداد امضا کرده بود. وزیر حمل و نقل سوریه در آن زمان اعلام کرد که این شرکت بیش از ۵۰۰ میلیون دلار نیز در بندر سرمایه گذاری خواهد کرد و بر اساس این قرارداد، شرکت روسی ۶۵ درصد از سود را دریافت خواهد کرد.

بندر طرطوس دومین بندر بزرگ سوریه پس از لاذقیه با ظرفیت حدود چهار میلیون تن و حدود ۲۰۰۰۰ کانتینر سالانه است و تنها پایگاه دریایی روسیه در دریای مدیترانه را نیز شامل می شود.

به گزارش المانیتور، بر اساس آنچه سرویس نظارت بر ترافیک دریایی گزارش داد، خبر لغو این توافق با ورود کشتی باری روسی «اسپارتا ۲» به این بندر در روز سه شنبه همزمان شد. مقامات سوری به دلیل محدودیت های اعمال شده توسط حکومت جدید، پس از بیش از ۱۴ روز انتظار کشتی در سواحل سوریه، اجازه ورود به بندر را دادند.

معنای خروج روسیه از شام

در باب خروج روسیه از شام استدلال متفاوتی مطرح است. با این همه گروهی از تحلیلگران ضمن استناد به سرنوشت شوم اسد، روسیه را شریکی غیرقابل اعتماد قلمداد می‌کنند؛ شریکی که در صورت ضرورت، شکنندگی اتحادها و متحدانش را برجسته ساخته و پشتشان را خالی خواهد کرد.

شورای آتلانتیک با انتشار گزارشی در این باره نوشت: سقوط دمشق نشانگر تغییر تاریخی خاورمیانه است. سوریه که زمانی مرکز توجه روسیه در صحنه جهانی بود، اکنون به واسطه تحولات اخیر، شکنندگی اتحادهایی را که بر اساس جبر و به سادگی تعریف شده‌اند را به وضوح نشان می‌دهد.

بشار اسد که سال‌ها توسط نیروی هوایی روسیه، حمایت می‌شد، نتوانست در برابر وزن ترکیبی مخالفان داخلی و بازسنجی خارجی مقاومت کند. از منظر مسکو، فروپاشی دولت سوریه صرفاً یک عقب نشینی تاکتیکی نیست، بلکه فرصتی برای انطباق با واقعیت‌هاست.

وعده بن سلمان به ترامپ؛ تجارت ۶۰۰ میلیارد دلاری با آمریکا

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در یک تماس تلفنی با ترامپ بازگشت او به کاخ سفید را تبریک گفت و اعلام کرد که عربستان سعودی قصد دارد سرمایه‌گذاری‌ها و تجارت خود با ایالات متحده را به طور چشمگیری گسترش دهد.

بن سلمان گفته که عربستان سعودی قصد دارد "سرمایه‌گذاری و تجارت خود با ایالات متحده را به میزان ۶۰۰ میلیارد دلار در چهار سال آینده افزایش دهد و احتمالا این حجم معاملات از این رقم نیز فراتر خواهد رفت."

ترامپ در دوران اول ریاست‌ جمهوری‌اش به طور فعال و گسترده با عربستان سعودی ارتباط داشت و ریاض یکی از شرکای مهم آمریکا در زمینه‌های انرژی و ‌امنیتی محسوب می‌شد.

اولین سفر خارجی ترامپ در سال ۲۰۱۷ به ریاض، پایتخت عربستان سعودی نشانه مناسبات گرم میان دو کشور بود. عربستان سعودی در مراسمی بزرگ از ترامپ استقبال کرد و اجرای "رقص شمشیر و پرواز جنگنده‌های نیروی هوایی عربستان سعودی" از جمله برنامه‌هایی بود که به احترام ترامپ برگزار شد.

اما پس از حمله به تاسیسات نفتی عربستان در سال ۲۰۱۹ و کاهش تولید نفت خام این کشور، روابط ریاض و واشنگتن به سردی گرایید. ریاض، جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی آن را عامل حمله می‌دانست و خواهان برخورد قاطع آمریکا بود. اما ترامپ در آن زمان بنا به ارزیابی سعودی‌ها واکنش مناسبی در قبال حکومت ایران نشان نداد.

در همین حال در تماس جداگانه‌ای که بن سلمان شب گذشته با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه جدید ایالات متحده داشته، موضوعاتی مانند وضعیت سوریه، لبنان، غزه و همچنین تهدیدات ناشی از رژیم ایران و گروه‌های نیابتی‌های آن در منطقه مورد بحث قرار گرفته‌اند.

ترامپ حوثی‌ها را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد

کاخ سفید اعلام کرد رئیس‌جمهور جدید آمریکا گروه موسوم به انصارالله یمن را که با نام حوثی‌های یمن شناخته می‌شوند به فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی برگردانده است.

در بیانیه کاخ سفید آمده است که سیاست ایالات متحده آمریکا همکاری با شرکای منطقه‌ای خود با هدف از بین بردن "توانایی‌ها و قابلیت‌های عملیاتی حوثی‌ها" است.

در این بیانیه آمده است حوثی‌های یمن با کمک نیروی قدس سپاه پاسداران که وظیفه‌ آن "آموزش و مسلح کردن سازمان‌های تروریستی در سراسر جهان" است، از سال ۲۰۲۳ ده‌ها بار به سوی کشتی‌های جنگی نیروی دریایی ایالات متحده آتش گشوده‌اند و جان نیروهای نظامی آمریکایی را به مخاطره انداخته‌اند.

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست