حکومت خامنه ای زیر سایه ترس و وحشت روزهای بسیار سختی را سپری می کند. او برای اینکه از این ترس و وحشت عبور کند، اقدام به بازداشتهای گسترده از جمله در استان خوزستان کرده است. به گفته ناظران، این بازداشتها با هدف ایجاد رعب و وحشت در جامعه، پس از سقوط حکومت بشار اسد در سوریه صورت می گیرد. اگر خامنه ای دست به سرکوب و بازداشت های گسترده می زند نشان ضعف و ترس او از قیام پیش رو است.
خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در گزارشی نوشت: دهها شهروند در استان خوزستان بازداشت شدند. بامداد چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳، نیروهای امنیتی چندین شهروند از جمله رضا حیدری، جواد حیدری، علی سواری، فواد موسوی، جواد عفری، یاسین سیلاوی، علی کروشات و محمد ناصری را در مناطق مختلف اهواز بازداشت کرده و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
همچنین در همان روز، خالد عموری، علی عموری و محمد عموری در شهر رامشیر توسط مأموران اداره اطلاعات رامهرمز بازداشت و به بازداشتگاه این اداره منتقل شدند.
در شامگاه دوشنبه ۱۷ دی، پنج شهروند اهل سنت از جمله یونس غرباوی و رضا زهیری در اهواز بازداشت شدند. پیشتر، روز یکشنبه ۱۶ دی، هاشم موسوی (هرموسی)، ۵۶ ساله و ساکن منطقه شیبان اهواز، نیز توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده بود.
در ادامه این موج بازداشتها، طی روزهای اخیر، افرادی دیگر از جمله صادق منصوری، منصور جاسمی، احمد جلالی، حسین سعیدی، سعید فلاحی، احمد خالدی، ایوب طرفی، یوسف ساعدی، محمد عیاشی و علی سواری (فرزند جبار) بازداشت شدهاند.
تاکنون از از دلایل بازداشت و محل نگهداری شمار زیادی از این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است. منابع محلی تعداد بازداشتشدگان اخیر در مناطق مذکور را بیش از این اعلام کرده اند که اطلاعات تکمیلی از جمله هویت آنان در دست بررسی است.
سایه ترس و وحشت بر دیوارهای حکومت خامنهای
خامنه ای اخیرا گفته بود: نظام همچنان قوی، پر امید و با انگیزه در صحنه است!
این در حالیست که وزیر خارجه اش همین دو روز پیش با گریه هشدار داد که ضربهای که به ارتش سوریه وارد شد قبل از اینکه نظامی باشد، رسانهای و روانی بود و در واقع ارتش سوریه قبل از جنگیدن شکست خورد و نتوانست ایستادگی کند و این باید برای ما یک زنگ هشدار باشد.
گفتنی است پس از رویدادهای اخیر سوریه که منجر به سقوط عمق استراتژیک رژیم خامنه ای شد، پاسدار مسلمی، یکی از سرکردگان سپاه در سخنانی قابل تأمل گفت:
«آنچه سقوط سوریه را به فاجعهای استراتژیک تبدیل کرد، فراتر از بحرانهای نظامی بود. ارتش سوریه از نظر اعتقادی، توان عملیاتی و ساختار فرماندهی با مشکلات قابل توجهی مواجه بود، اما تیر خلاص به انسجام این ارتش، جنگ روانی گستردهای بود که از طریق فضای مجازی و رسانههای جهانی به راه افتاده بود».
او پا را از این هم فراتر گذاشت و اعلام کرد:
«در جهان امروز، میدان نبرد دیگر محدود به خاک، دریا یا آسمان نیست... فضای مجازی به یکی از مهمترین عرصههای جنگهای شناختی و روانی تبدیل شده است. در این عرصه، سلاح اصلی نه تفنگ یا موشک، بلکه روایتها، محتواها و افکار عمومی است... تسلط بر این فضا میتواند معادلات میدانی را بهطور کامل تغییر دهد و حتی بدون شلیک یک گلوله، پیروزی یا شکست یک ملت را رقم بزند»
کار از کار گذشته است
هشدارهای اخیر عراقچی گویای ترس و ضعف عمیق نظام در برابر چالش های داخلی و خارجی است. اعتراف به شکست ارتش سوریه قبل از جنگیدن، بهمعنای شکست کلی سیاستهای منطقهای نظام است. این اظهارات ترسلرزههای حکومتی را بارز میکند که بهشدت از فروپاشی روانی و اجتماعی خود هراس دارد و تلاش میکند با افزایش سرکوب و بگیر و ببند و شعارهای تکراری و نمایشهای خیابانی این واقعیت را بپوشاند. اما این تلاشها، تنها مرهمی موقت بر زخمهای لاعلاج است. کسانی که باید پیام را بگیرند، میگیرند و گرفتهاند...