شاهینهای اردوگاه ترامپ اگر هم بخواهند با رژیم ایران مذاکره کنند، خواهان مذاکراتی خواهند شد که جمهوری اسلامی ظرفیت پذیرش آن را ندارد (چون به فروپاشی نظام منجر خواهد شد)، در نتیجه شرایط سختی پیش روی طرفین قرار خواهد گرفت.
والاستریت ژورنال در مطلبی نوشت: هم دولت آینده ترامپ و هم تهران پیامهای متفاوتی درباره اینکه آیا پس از ۲۰ ژانویه به دنبال رویارویی هستند یا نوعی تفاهم دیپلماتیک، پیامهایی را رد و بدل کردهاند. ترامپ وعده داده که مانع از عبور رژیم ایران از آستانه گریز هستهای شود.
یکی از منابع نزدیک به ترامپ رییسجمهور منتخب آمریکا گفته که آنها استراتژی فشار حداکثری را احیا خواهند کرد. در حالیکه سقوط رژیم اسد در سوریه معادلات خاورمیانه را برای تهران پیچیدهتر کرده است. نابودی حکومت اسد ضربهای سنگین به جاهطلبی جمهوری اسلامی بود. آنها ناچار شدند نیروهایشان را از سوریه خارج کیند. روندی که مقامات آمریکایی آن را شکست فاجعهبار برای رژیم تهران توصیف کردهاند.
از سوی دیگر مقامات رژیم ایران صراحتا اعلام کردند که اگر موجودیت نظام هدف تهدید قرار گیرد، ممکن است مسیر تغییر دکترین هستهای را پیش بگیرند همین موضعگیری موجب شده تا شاهینهای آمریکايی از ترامپ بخواهند تا سایتهای هستهای در ایران را هدف قرار دهد.
به گفته مقامات سابق ترامپ، رویکرد احتمالی او در قبال رژیم ایران احتمالا تحت تأثیر عوامل مهمی قرار خواهد گرفت. نمونه بارز آن اینکه جمهوری اسلامی همچنان ترور قاسم سلیمانی در دولت اول ترامپ را فراموش نکرده است.
صنم وکیل، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در اندیشکده چتم هاوس لندن می گوید: اکنون فقط یک روزنه باریک وجود دارد که به واسطهاش حکومت ایران تمایل به مذاکره خواهد داشت و از طرفی ترامپ نیز شخصیتی معاملهگر دارد، اما واقعیت این است که زمان به نفع ترامپ نیست. شاهینهای امریکایی در اردوگاه ترامپ خواهان مذاکراتی با تهران هستند که ممکن است آمادگی آن را نداشته باشد، بنابراین احتمالا شرایط سختی پیش روی طرفین قرار خواهد گرفت.