تصاویر ماهوارهای از پایگاه آمریکا در جزیره دیهگو گارسیا در اقیانوس هند نشان میدهد که دستکم شش بمبافکن رادارگریز بی-۲ در این پایگاه مستقر شدهاند. بمبافکنهای بیشتری نیز در مسیر این پایگاه شناسایی شدهاند و ممکن است برخی از آنها در آشیانههایی پنهان شده باشند تا از دید ماهوارهها مخفی بمانند. این حجم از تجهیزات نظامی تقریبا یکسوم از ناوگان بمبافکنهای بی-۲ نیروی هوایی آمریکا را شامل میشود. (فیلم زیر)
این بمبافکنها که ارزش هر فروند آن بیش از یک میلیارد دلار است، میتواند تا ارتفاع ۱۵ هزار متری اوج بگیرد و قادر است بدون سوختگیری تا بیش از ۱۱ هزار کیلومتر پرواز کند.
با توجه به اعزام بمبافکنهای دورپرواز و استراتژیک بی – ۲ به منطقه و استقرار آنان در جزیره دیگو گارسیا، نام این جزیره در چند روز اخیر در اخبار زیاد شنیده شده است. یک روزنامه انگلیسی طی ۲ خبر جداگانه در روزهای ۳۱ و ۲۹ مارس (۱۱ و ۹ فروردین) به نقل از منابعی خبر داد که رژیم ایران تهدید کرده پایگاه دیگو گارسیا را هدف قرار میدهد.
مسئله حمله به دیگو گارسیا از چند جهت اهمیت دارد. نخست این که پایگاه مذکور به عنوان پایگاه مشترک نیروهای آمریکایی و بریتانیایی فعالیت میکند. بیشتر نیروهای مستقر در این پایگاه آمریکایی هستند، اما نیروهای انگلیسی نیز در آن حضور دارند.
اما نکته اصلی این است که جزیره دیگو گارسیا در فاصله ۳۸۶۰ کیلومتری ایران (با مبداء قرار دادن چابهار در جنوب شرق کشور و دروازه اقیانوس هند) قرار دارد. در صورتی که سپاه پاسداران بخواهد این اقدام را از خاک ایران و با استفاده از موشکهای بالستیک انجام دهد، یعنی برد موشکهای آن به محدوده میانبرد (IMBM) رسیده که این خود بخش دیگری از بحران خواهد بود. موشکهای میانبرد، محدوده ۳۰۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر را شامل میشوند.
تهدید آمریکا علیه جمهوری اسلامی جدی است
یک کارشناس امنیت ملی در گفتوگو با ایران اینترنشنال گفت که تهدید دولت کنونی آمریکا علیه جمهوری اسلامی جدی است و خامنه ای این تهدید را جدی گرفته یا باید جدی بگیرد.
آرش آرامش افزود: در دولت جو بایدن تهدید علیه جمهوری اسلامی جدی نبود یا جمهوری اسلامی آن را جدی نمیگرفت.
در همین حال یک یک مقام ارشد حکومت ایران در گفتوگو با روزنامه تلگراف اعلام کرد که جمهوری اسلامی با توجه به تشدید حملات هوایی آمریکا علیه حوثیها، دستور خروج نیروهای نظامی خود از یمن را صادر کرده است.
به گفته این مقام حکومتی، هدف از این تصمیم، جلوگیری از درگیری مستقیم با ایالات متحده در صورت کشته شدن احتمالی مستشاران سپاه پاسداران است.
این در حالیست که شبکه خبری العربیه امروز گزارش داد طبق گفته مقامات رسمی، حمله آمریکا و اسرائیل طی هفتههای آینده انجام خواهد شد.
وزیر خارجه فرانسه روز گذشته هشدار داد که اگر توافقی با رژیم ایران صورت نگیرد، درگیری نظامی حتمی به نظر می رسد. وی گفت: زمان برای دست یابی به توافق با رژیم ایران تنگ است. اگر توافقی انجام نشود، رویارویی نظامی تقریبا اجتناب ناپذیر است.
هیچ به بمب افکن بی 2 و این همه هواپیما و تجهیزات احتیاجی نبود
کافی بود که بگن مثلا فلان روز ما حمله میکنیم مردم هم از روی زمین به خامنه ای و مزدورانش حمله میکردند و در مدت 2 روز کار نظام خامنه ای تمام بود
من فکر میکنم که همه این تجهیزات برای نابودی مراکز اتمی آخوندهاست و به رژیم حتی تنلنگری هم نمیزنند آمریکا هم به اسرائیل اجازه حمله به خامنه ای و شرکا و مزدورانش را نمیده و فقط قصدش از حمله نابودی برنامه اتمی ملاهاست نه نابودی رژیم
اگر به سپاه حمله میکردند و بیت خامنه ای را میزدند دیگر احتیاجی به حمله به مراکز اتمی نبود ولی افسوس مردم هم سرکارند
تاکنون اسرائیل هیچگاه ازقصد حمله اش به مقرهای حماس وحزب الله ازقبل رسانه ای نکرده است که به این دوگروه امکان فراروضدحمله ای بدهد وحتی مهال بوده محل استقرارهواپیمای بمب افکن اش برای حمله را هم رسانه ای کند ولی درمورد اقدام نظامی ترامپ با رسانه ای کردن محل اسقراربمب افکن های امریکا برای بمباران کردن ایران بشدت متفاوت است خامنه ای وارادل حکومتی اش هرگونه توافق مورد خواست ترامپ رد کرده اند وحالا ترامپ منتظرچه نشسته است ؟