یکشنبه، 25 آذر ماه 1403 = 15-12 2024

ایران؛ کاخ سفید: تمامی گزینه‌ها روی میز است/نگرانی خامنه‌ای از سقوط

مشاور امنیت ملی آمریکا، در گفت‌وگو با کانال ۱۳ اسرائیل گفت که رژیم طی یکسال گذشته به‌طور قابل توجهی تضعیف شده است و افزود: آنها نیروی نیابتی اصلی خود، یعنی حزب‌الله، متحد اصلی خود، یعنی اسد، و بخش مهمی از توانایی‌های نظامی خود را از دست داده اند.


سالیوان در پاسخ به پرسشی درباره گزارش‌ها مبنی بر احتمال بررسی حمله به رژیم ایران از سوی دولت بعدی آمریکا گفت: رژیم تهران نباید به توانایی هسته‌ای دست یابد و تمامی گزینه‌ها برای تضمین این امر روی میز است.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با بیان این که فرآیند انتقال قدرت در آمریکا در حال انجام است و حدود پنج هفته تا آغاز به کار دولت جدید باقی مانده، گفت: ما قطعا مشورت‌های عمیقی با دولت آینده درباره تمامی گزینه‌های موجود خواهیم داشت.

نگرانی خامنه‌ای از سقوط ولایت فقیه در ایران

با شکست استراتژیک محور به‌اصطلاح «مقاومت» و تضعیف عمق راهبردی رژیم خامنه ای در سوریه، موجی از اضطراب و نگرانی سراپای فاشیسم اسلامی را فراگرفته است. واکنش‌ها و تحلیل‌های سران و رسانه‌های حکومتی به این شکست استراتژیک، ملقمه‌ای از حیرت‌زدگی، غافلگیر شدگی، وحشت، انفعال و پرت‌و‌پلاگویی است.

یک رسانه آمریکايی نوشت: تحولات اخیر سوریه، که به سرنگونی رژیم بشار اسد انجامید، موجب شگفتی و تردید در میان رهبران رژیم ایران شده است. گزارش نیویورک تایمز با بررسی این موضوع، ابعاد تازه‌ای از شکست استراتژی منطقه‌ای رژیم خامنه ای را روشن می‌کند.

برای دهه‌ها، رژیم ایران میلیاردها دلار از منابع کشور را صرف حمایت از رژیم اسد و شبه‌نظامیان وابسته به خود کرد، اما اکنون حتی حامیان رژیم نیز به این سیاست انتقاد دارند. حسن شمشادی، تحلیل‌گر حکومتی، اعتراف کرده که جمهوری اسلامی اکنون «دسترسی بدون مانع» به مسیرهای تأمین در سوریه را از دست داده است، مسیری که زمانی برای تجهیز گروه‌هایی چون حزب‌الله و حماس استفاده می‌شد.

انتقادها به سطح گسترده‌ای از جامعه نیز نفوذ کرده است. حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده سابق مجلس اسلامی در پستی تأکید کرده که سقوط اسد می‌تواند پایانی بر هدر رفت سرمایه‌های ایران در سوریه باشد.

در حالی که خامنه‌ای از «مجرم» خواندن منتقدان داخلی سخن گفت و قوه قضاییه را به سرکوب آنان واداشت، جشن مردم سوریه در خیابان‌ها، با شعار آزادی و یورش به سفارت رژیم ایران در دمشق، پیام آشکاری از شکست این سیاست‌ها به همراه داشت.

با سقوط رژیم اسد و همراهی گروه‌هایی نظیر حماس با شورشیان، استراتژی موسوم به «محور مقاومت» که بر حمایت از دیکتاتورهای منطقه و شبه‌نظامیان استوار بود، به‌وضوح ناکام مانده است. اکنون، رژیم ایران نه تنها از دستیابی به اهداف خود در منطقه بازمانده، بلکه با انزوای دیپلماتیک و انتقادات داخلی نیز مواجه است.

سران سپاه پاسداران، به‌صورت غیررسمی، از تلاش برای حفظ حداقل حضور دیپلماتیک در سوریه سخن گفته‌اند تا از تحقیر کامل در این کشور جلوگیری کنند. اما برای مردم ایران، پرسش اصلی هم‌چنان باقی است: چه چیزی از این هزینه‌های گزاف نصیبشان شد؟


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست