"تشیع جنازه حسن نصرالله تشیع جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان به طور همزمان بود. در واقع هیچکس در لبنان دل خوشی از جمهوری اسلامی و سیاستهای آن در لبنان ندارد. برای لبنانیها و حتا طرفداران حزب الله معلوم و عیان شده که جمهوری اسلامی و حزبالله توان رویارویی با اسرائیل را ندارند و تمام سلاح ها و پولهایی که جمهوری اسلامی طی سالیان در اختیار حزبالله گذارده مالاً برای سرکوب و ارعاب مردم لبنان به کار رفتهاند."
رهبران جمهوری اسلامی از خامنهای تا سرکردگان سپاه پاسداران، تشیع جنازه حسن نصرالله را نشانۀ سرزندگی و دوام حزب الله و مقاومت علیه اسرائیل دانستند و بار دیگر گفتند که این مقاومت تا نابودی اسرائیل متوقف نخواهد شد. در همین حال، رئیس جمهوری لبنان، در ملاقات با محمدباقر قالیباف و عباس عراقچی که برای شرکت در این تشیع جنازه به بیروت رفته بودند، گفت که مردم لبنان از این که کشورشان صحنۀ جنگ دیگران است به ستوه آمدهاند. عون از مقامات تهران خواست که دست از دخالت در امور داخلی لبنان بردارند و حاکمیت ملی و استقلال این کشور را به رسمیت بشناسند.
رادیو فرانسه در گزارشی گفت: آیا مقامات تهران نمی خواهند تغییرات صورت گرفته در منطقه و لبنان یا در اصل شکست خود در خاورمیانه را بپذیرند؟ در پاسخ به این سئوال و سئوالهای دیگر حسن هاشمیان کارشناس مسائل ایران و کشورهای خاورمیانه از جمله گفته است :
"اوضاع از هر لحاظ به زیان جمهوری اسلامی و حزبالله تمام شده است به طوری که می توان گفت که تشیع جنازه حسن نصرالله تشیع جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان به طور همزمان بود. رئیس جمهوری لبنان آقای ژوزف عون، حتا حاضر نشد از مسعود پزشکیان برای شرکت در این مراسم دعوت کند. در گذشته چنین چیزی نه امکانپذیر بود نه قابل تصور. اوضاع منطقه و لبنان و ایران و جهان اکنون به گونهای است که آقای ژوزف عون قادر به چنین کاری شده بی آنکه کسی بتواند به او انتقادی بکند. عباس عراقچی، وزیر خارجۀ حکومت ایران هم بدون دعوت همتای لبنانی خود یعنی بدون رعایت پروتکلهای دیپلماتیک سرش را انداخت پایین و به بیروت رفت. تنها آقای قالیباف به دعوت نبیه بری به لبنان رفت که البته نبیه بری به عنوان متحد قدیمی حزبالله نیروی خودی تهران محسوب میشود.
در واقع هیچکس در لبنان دل خوشی از جمهوری اسلامی و سیاستهای آن در لبنان ندارد. در میان احزاب لبنانی حتا کسانی که از متحدان حزبالله بودند نظیر "جریان آزاد" میشل عون، به رهبری جبران باسیل داماد میشل عون، در مراسم تشیع جنازه حسن نصرالله شرکت نکردند و آقای جبران باسیل تنها به انتشار یک پیام تسلیت در شبکۀ اجتماعی "ایکس" اکتفا کرد که این موجب خشم اعضای حزب الله شد. هیچ یک از دیگر احزاب مهم و مستقل لبنان از سعد حریری گرفته تا سمیر جعجع، کتائب و گروههای سنی حاضر نشدند در مراسم خاکسپاری حسن نصرالله شرکت کنند. این واکنش های منفی حاوی این پیام بود که حزبالله باید از این پس واقعیت خود را آنطور که هست بپذیرد.
حضور دیگران در مراسم خاکسپاری نصرالله متناسب با انتظارات و ادعاهای خود حزب الله نبود. سه روز غذای مجانی دادند. بلیت مجانی در اختیار کسانی از ٧٩ کشور قرار دادند که مایل بودند برای شرکت در مراسم به بیروت سفر کنند. اما، برغم تمام این تمهیدات و تسهیلات تنها جمعیتی بالغ بر شصت تا هفتاد هزار نفر در مراسم تشیع جنازه حسن نصرالله شرکت کردند و جالب است بدانیم که مراسم در استادیوم کمیل شمعون که نیمه خرابه بود برگزار شد و جمهوری اسلامی هزینۀ چهل، پنجاه میلیون دلار بازسازی آن را برای برگزاری مراسم تشیع جنازه دو رهبر حزبالله تقبل کرد.
از اینها گذشته تغییر لحن و صراحت لهجۀ مقامات لبنان در قبال رهبران جمهوری اسلامی خود گویای تحول مهم سیاسی است، زیرا برای لبنانیها و حتا طرفداران حزب الله معلوم و عیان شده که جمهوری اسلامی و حزبالله توان رویارویی با اسرائیل را ندارند و تمام سلاح ها و پولهایی که جمهوری اسلامی طی سالیان در اختیار حزبالله گذارده مالاً برای سرکوب و ارعاب مردم لبنان به کار رفتهاند.
در گذشته حزب الله لبنان توانسته بود به یاری پولهای تهران حدود یک میلیون شیعه لبنانی را به سود جمهوری اسلامی ایران بسیج کند. اکنون جمهوری اسلامی دیگر توان ارسال مبالغ هنگفت گذشته برای حزبالله را ندارد. این ناتوانی در ارسال پول از سوی حکومت ایران فروپاشی در صفوف شیعیان طرفدار حزبالله را در پی داشته و این رو ژوزف عون، رئیس جمهوری لبنان و سایر مقامات این کشور به خوبی میدانند.