حمله به کاروان یونیفل در بیروت؛ این حمله روز جمعه توسط گروهی از حامیان حزبالله انجام شده و منجر به مجروح شدن چند تن از نیروهای حافظ صلح شد. یکی از خودروهای یونیفل نیز به آتش کشیده شد و معاون فرمانده نیروهای یونیفل نیز در این حمله مجروح شده است.
وزارتخارجه آمریکا، سازمان ملل و دفتر رئیسجمهور لبنان حمله خشونتآمیز به کاروان نیروهای موقت سازمان ملل در لبنان (یونیفل) را که در نزدیکی فرودگاه بینالمللی رفیق حریری بیروت رخ داد، محکوم کردند.
رئیسجمهور لبنان امروز شنبه درباره اتفاقات شامگاه جمعه در مسیر فرودگاه بیروت توسط برخی از هواداران حزب الله اظهار کرد: اتفاقات شب گذشته در مسیر فرودگاه و برخی مناطق بیروت، اقداماتی غیرقابلقبول و محکوم هستند که نمیتوان اجازه تکرار آن را داد. نیروهای امنیتی با هر طرفی که بخواهد ثبات و صلح داخلی در کشور را بر هم بزند، هرگز مسامحه نخواهند کرد.
صداوسیمای خامنه ای امروز در گزارشی گفت: بهدنبال جلوگیری از فرود هواپیمای ماهان ایر در فرودگاه بیروت، سرنوشت دیگر پروازهای تهران - بیروت نامعلوم است.
این در حالیست که جمهوری اسلامی دههها در تلاش بوده است تا با حمایت مالی، تسلیحاتی و ایدئولوژیک از حزبالله، کشور لبنان را به یکی از مهمترین پایگاههای نفوذ منطقهای خود تبدیل کند. خامنهای این حزب را خط مقدم خود در منطقه میدانست و از آن برای نفوذ در لبنان، غزه و حتی عراق استفاده میکرد. حمایتهای مالی، نظامی و امنیتی بیوقفه خامنهای از این تشکیلات مزدور بخشی مهم از سیاست توسعهطلبانه او برای بقای خود بود.
اما حزبالله امروز با تحمل شکستهای پیدرپی در جنگ با اسراییل به یک شیر بییال و دم و اشکم تبدیل شده است. از علائم بارز این شکست آن است که بعد از مدتها یکهتازی این حزب در صحنه سیاسی لبنان و بلوکه کردن وضعیت در آنجا، تعادل جدیدی برقرار شد و اختیار آن کشور به دست دولت منتخب آن افتاد.
در تعادل جدید، دیگر نیروی تروریستی قدس سپاه پاسداران نمیتواند از طریق کریدورهای خود در سوریه، پول و مهمات به حزبالله برساند. بنابراین مجبور است به تنها راه تنفس باقیمانده یعنی شرکتهای هواپیمایی خود متوسل شود.
سپاه قدس سالیان از طریق فرودگاه بیروت، اقدام به ارسال چمدان های پر از دلار به لبنان کرده است. این وجوه نقدی برای تأمین مالی فعالیتهای حزب الله، خرید تسلیحات و حفظ نفوذ رژیم خامنه ای در لبنان مورد استفاده قرار میگیرد، اما در پی افزایش فشارهای بینالمللی و ضرورت نظارت دقیقتر بر نقل و انتقال در فرودگاه بیروت، دولت لبنان این پروازها را نیز ممنوع اعلام کرده است. این تصمیم زمانی اتخاذ شد که مقامات جمهوری اسلامی قصد داشتند برای شرکت در مراسم تشییع جنازه حسن نصرالله به لبنان سفر کنند.
ممنوعیت پرواز ایرانایر و ماهان ایر
ممنوعیت پروازهای تهران - بیروت با واکنشهای مختلفی از سوی سپاه پاسداران و مزدورانش در لبنان همراه شد. هواداران حزبالله تلاش کردند مسیر فرودگاه بیروت را مسدود کنند و مانع از اجرای این ممنوعیت شوند، اما ارتش لبنان مداخله کرد و مسیر فرودگاه را باز کرد. ناکامی حزبالله در جلوگیری از این اقدام اثبات میکند که این نیروی وارفته نیابتی خامنهای دیگر قادر به کنترل کامل اوضاع در لبنان نیست و فشار داخلی و خارجی بر آن در حال افزایش است.
همزمان سفیر جمهوری اسلامی در لبنان با سرشکستگی و خفت تمام اعلام کرد: دولت لبنان بهدنبال پرواز جایگزین برای هواپیماهای ایرانی است. ما به طور کلی از برقراری پروازهای خطوط هوایی لبنانی به ایران استقبال میکنیم، اما نه به این شکل که پروازهای ایرانی لغو شوند. حتماً با تقاضای دولت لبنان برای این موضوع موافقت خواهد شد به شرط اینکه در مقابل هم آنها منعی برای انجام پروازهای ایرانی ایجاد نکنند. این کار یک فعالیت تجاری است و منطق خود را دارد و کاروان های ایرانی و لبنانی بهدنبال قیمت پایینتر هستند!
ممنوعیت پروازهای تهران - بیروت تنها یکی از نشانههای شکست استراتژیک جمهوری اسلامی در لبنان است. دولت لبنان، که تا پیش از این تحت نفوذ حزبالله عمل میکرد، اکنون تصمیماتی اتخاذ میکند که آشکارا به زیان رژیم خامنه ای است.
یادتان هست روزهایی را که خامنهای سرمست از پیروزی های تاکتیکی رجز «و اما لبنان... و ما ادراک ما لبنان...» ! میخواند و میگفت: امروز حزبالله خط مقدم دفاع از امت اسلامی و همه ملت های این منطقه است...
تحولات اخیر، از جمله ممنوعیت پروازهای مستقیم هواپیماهای جمهوری اسلامی از تهران به بیروت، علامت گویای آن است که این استراتژی فروپاشیده است و خامنه ای دیگر بلندپروازی های سابق را در این کشور عربی ندارد و نمیتواند داشته باشد.