گزارشها حاکیست که پس از بازداشت دو شهروند مسیحی در تهران توسط مأموران وزارت اطلاعات، سرکوب جدیدی علیه مسیحیان ایرانی آغاز شده است.
یورونیوز امروز در برنامه "زیر ذرهبین؛ رسانههای بین المللی درباره ایران چه میگویند؟" گفت: شبکه آمریکایی فاکسنیوز نزدیک به اطرافیان ترامپ در گزارشی گفته که رئیس جمهور آمریکا پس از شنیدن خبر بازداشت دو مسیحی در تهران خواستار مقابله با رژیم ایران به دلیل سرکوب مسیحیان شده است.
یورونیوز همچنین به نقل از رسانه سوئیسی "سوئیساینفو" نیز گزارش داد که مقامات حکومت ایران اطلاعات یک شهروند سوئیسی که اخیرا ادعا شده بود در زندان سمنان خودکشی و جان خود را از دست داده است را مخفی نگه داشته اند.
بنابراین گزارش، رژیم ایران، اطلاعات مربوط به این شهروند سوئیسی را که در زمان بازداشت جان باخته، از دولت سوئیس مخفی کرده است. مقامات حکومتی همچنین به سفارت سوئیس اجازه ملاقات با این فرد را نداده بودند. خاظرنشان می شود که سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران است.
بازداشت دو شهروند مسیحی در تهران توسط مأموران وزارت اطلاعات
مأموران وزارت اطلاعات با یورش به منازل ناصر نورد گلتپه و ژوزف شهبازیان، دو شهروند مسیحی و زندانی سابق عقیدتی، آنها را بدون ارائه اتهام مشخص بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند. گزارشها حاکی است همزمان با این بازداشتها، شماری دیگر از شهروندان مسیحی نیز در تهران دستگیر شدهاند.
«محبت نیوز»- مأموران وزارت اطلاعات صبح روز پنجشنبه، ۱۸ بهمن ۱۴۰۳، با یورش به منازل ناصر نورد گلتپه و ژوزف شهبازیان، دو شهروند مسیحی و زندانیان سابق عقیدتی، آنها را بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند.
به گزارش سازمان ماده ۱۸، این دو شهروند مسیحی در محل سکونت خود در استان تهران دستگیر شدند؛ ژوزف شهبازیان در تهران و ناصر نورد گلتپه در پرند بازداشت شدند. طبق گزارشها، ناصر نورد گلتپه در اعتراض به غیرقانونی بودن بازداشت خود دست به اعتصاب غذا زده است.
منابع حقوق بشری همچنین اعلام کردهاند که همزمان با این بازداشتها، تعدادی دیگر از شهروندان مسیحی در تهران نیز دستگیر شدهاند و همچنان در بازداشت به سر میبرند. تاکنون هیچ اتهام مشخصی علیه بازداشتشدگان اعلام نشده است.
سوابق ژوزف شهبازیان و ناصر نورد گلتپه
ژوزف شهبازیان، که پیشتر به دلیل فعالیتهای صلحآمیز دینی بیش از یک سال را در زندان اوین گذرانده بود، در ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ آزاد شد. وی ابتدا به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود، اما پس از نقض حکم در دیوان عالی کشور، شعبه ۲۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران در خرداد ۱۴۰۲ حکم او را به ۲ سال کاهش داد. اتهام او «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت، اداره و تشکیل کلیسای خانگی مسیحیت تبشیری» عنوان شده بود. مقامات زندان هنگام آزادی او اعلام کردند که وی مورد «عفو» قرار گرفته است.
ناصر نورد گلتپه، نوکیش مسیحی، نیز در ۲۵ مهر ۱۴۰۱ پس از تحمل حدود پنج سال حبس از زندان آزاد شد. او که در سال ۱۳۹۶ به اتهام تشکیل و اداره کلیسای خانگی به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود، پس از گذراندن یکسوم دوران محکومیت خود واجد شرایط آزادی مشروط شد، اما با کاهش مجازات او بارها مخالفت شده بود. سازمانهای حقوق بشری پیشتر نسبت به وضعیت سلامت او در زندان ابراز نگرانی کرده بودند.
سرکوب مسیحیان در ایران
این بازداشتها در حالی صورت گرفته است که حکومت ایران بارها مدعی شده است مسیحیان (ارمنیها و آشوریها) در ایران از آزادی دینی برخوردارند. با این حال، ارمنیها و آشوریهایی که ایمان مسیحی خود را با مسیحیان فارسیزبان به اشتراک میگذارند، به شدت سرکوب میشوند.
سازمانهای حقوق بشری بارها نسبت به نقض حقوق مسیحیان و نوکیشان مسیحی در ایران هشدار داده و خواستار پایان سرکوب سیستماتیک علیه این اقلیت دینی شدهاند.