خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

پنجشنبه، 8 خرداد ماه 1404 = 29-05 2025

تحلیلگر داخلی: اگر توافقی صورت گیرد یعنی اینکه خامنه‌ای تسلیم شده است

رئیس جمهور آمریکا روز گذشته در جمع خبرنگاران در کاخ سفید گفت: خواهان توافقی قوی با ایران هستم که هر جا را خواستیم بازرسی و نابود کنیم. اظهارات ترامپ پس از آن مطرح شد که منابع آگاه از مذاکرات، خوش‌بینی او را تأیید کردند و گفتند احتمال دارد توافق در دیدار آتی میان دو طرف که ممکن است در یکی از کشورهای خاورمیانه برگزار شود، نهایی گردد.

احمد زیدآبادی طی یادداشتی در روزنامه هم میهن نوشت: رسانه‌های آمریکایی و اسرائیلی این روزها سرشار از گزارش‌هایی است که از اختلافات عمیق بین دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو خبر می‌دهند. طبق این گزارش‌ها، ترامپ و نتانیاهو بر سر جنگ در نوارغزه به‌خصوص محتوای یک توافق احتمالی با ایران به‌شدت اختلاف‌نظر دارند و گفت‌وگوهای تلفنی آن‌ها بعضاً داغ، چالشی و مجادله‌آمیز می‌شود. وجود چنین اختلافاتی معمولاً مورد انکار منابع دولتی هر دوطرف قرار می‌گیرد و با اتکا به اظهارنظرهای رسمی نیز به‌سختی می‌توان مورد معناداری از آن به دست داد.

در اظهارنظرهای رسمی، سران دولت آمریکا به‌طور مرتب بر حمایت همه‌جانبه‌شان از اسرائیل تأکید می‌کنند و مقام‌های اسرائیلی نیز به‌نوبۀ خود حمایت دولت ترامپ از «دولت عبری» را بی‌سابقه و بیش از هر دولتی در طول تاریخ ایالات‌متحده اعلام می‌کنند. در این میان تنها اظهارات کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی آمریکا شاید قابل تأویل به نوعی اختلاف بین ترامپ و نتانیاهو باشد. او پس از سفر اخیرش به اسرائیل اعلام کرد که «پیام بسیار صریحی» را از جانب ترامپ به نتانیاهو منتقل کرده است.

درواقع این «پیام صریح» درخواست اکید ترامپ از نتانیاهو برای همراه و هم‌نظر شدن با او دربارۀ روند مذاکرات هسته‌ای با ایران و اهمیت اتحاد بین آن‌ها بوده است. طبق گفتۀ خانم نوم، ترامپ به نتانیاهو اطمینان داده است که او «هرگز ایران هسته‌ای را نخواهد پذیرفت و اجازه نخواهد داد ایران به سلاح یا ظرفیت هسته‌ای دست یابد. آمریکا اطلاعات امنیتی درباره ایران را با اسرائیل به اشتراک می‌گذارد و این تبادل، پایۀ گفت‌وگوهای راهبردی آن‌هاست. رئیس‌جمهور آمریکا خواهان صلح است، اما صلحی که در آن ایران به توان هسته‌ای نرسد.

او همچنین می‌خواهد نخست‌وزیر نتانیاهو با این سیاست هم‌مسیر و هماهنگ باشد.» از فحوای کلام وزیر امنیت داخلی آمریکا چنین برداشت می‌شود که نتانیاهو از «پنهان‌کاری» تیم ترامپ در مذاکراتش با ایران نگران است و از آن بیم دارد که ترامپ بدون جلب‌نظر و رضایت اسرائیل، توافقنامه‌ای را با جمهوری اسلامی به امضاء برساند. ترامپ اما در «پیام صریح» خود به نتانیاهو به او اطمینان داده است که قصد پنهان کردن چیزی از اسرائیل یا «دور زدن» دولت آن را ندارد، بنابراین نتانیاهو نباید از روی ترس در روند مذاکرات خرابکاری کند.

درواقع تاکنون در اظهارنظرهای رسمی مقام‌های آمریکایی دربارۀ محتوای توافق احتمالی با ایران، نکته‌ای بیان نشده است که بتوان آن را حمل بر اختلاف معنادار آن‌ها با نخست‌وزیر اسرائیل کرد. بدون تردید بین دوطرف اختلاف‌های جزئی و تاکتیکی وجود دارد اما تصور آنکه دولت ترامپ به توافقی با ایران تن در دهد که راستگرایان اسرائیلی آن را یک «توافق بد» بدانند، خیلی دور از ذهن به‌نظر می‌رسد. با چنین شرایطی، گزارش روزانۀ رسانه‌ها از اختلاف بین ترامپ و نتانیاهو اگر به قصد سرگرمی نباشد، امری عمدتاً پوچ و فاقد محتواست!

English Summary

In a recent article, Ahmad Zeidabadi discusses reports from American and Israeli media about deepening disagreements between Donald Trump and Benjamin Netanyahu, particularly regarding the Gaza conflict and a potential agreement with Iran. Despite official statements emphasizing strong U.S. support for Israel, there are indications of tension, especially after U.S. Homeland Security Secretary Kirstjen Nielsen conveyed a "clear message" from Trump to Netanyahu about aligning on nuclear negotiations with Iran. Trump reassured Netanyahu that he would not allow Iran to develop nuclear capabilities. However, the article suggests that while minor tactical differences exist, the notion of Trump agreeing to a deal deemed unfavorable by Israeli right-wingers seems unlikely, rendering media reports of conflict largely superficial.


حقیقتگو | May 29, 2025 08:37 PM

گیریم که توافق مورد خواست ترامپ با خامنه ای تائید شد وخامنه ای تسلیم خواسته ترامپ شد وحکومت ضدمردمی واستبدادی وفاشیستی اش را نجات داد خوب به مردم چه مربوط؟ تصورمی کنید که خامنه ای انتقام تسلیم شدنش را ازمردم ایران نخواهد گرفت که ازهم اکنون خبررسانی درمورد مذاکرات را ممنوع کرده وروزنامه نگاران وخبررسان ها راتهدید به زندانی شدن کرده است وباهرگونه اظهارنظری درمورد مذاکرات که توسط اقشارمردمی صورت می گیرد با دستگیرکردن جواب میدهد اگرخامنه ای همان میکرد که بشاراسد کرد که تسلیم مردم سوریه شد تسلیم خواسته مردم ایران وبه روسیه متواری میشد آنوقت تیلیم شدن واقعی خامنه ای به حقیقت می پیوست این مردم ایران هستند که خامنه ای را واداربه تسلیم شدن کنند که متاسفانه درصفوف نان وگوشت وداروو سرگرم هستند


گزارش یا اعتراض به این نظر
Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:









تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست