معنی ضرب المثل علی ماند و حوضش: رفتن همه و تنها ماندن کسی
وزیر خارجه عراق اعلام کرد که کشورش از «محمد الجولانی»، رئیس دولت انتقالی سوریه برای شرکت در نشست آتی اتحادیه عرب در بغداد دعوت خواهد کرد.
فواد حسین در حاشیه شرکت در کنفرانس پاریس درباره سوریه در بیانیهای به فرانس ۲۴ گفت: عراق که میزبان نشست اتحادیه عرب در ماه مه آینده است، از همه رهبران عرب از جمله احمد الشرع رئیس جمهور سوریه دعوت خواهد کرد.
بازگشت تقابل بزرگ میان تهران و واشنگتن در عراق؟
با آغاز دوره جدید ترامپ، عراق بار دیگر به میدان تقابل جمهوری اسلامی و آمریکا تبدیل شده است. واشنگتن با فشار حداکثری، بهدنبال مهار نفوذ رژیم تهران در بغداد، کنترل گروههای مسلح نزدیک به سپاه پاسداران و کاهش وابستگی اقتصادی عراق به ایران است. همزمان، احتمال تعویق خروج نیروهای آمریکایی و اعمال تحریمهای جدید، تنشها را تشدید کرده و دولت السودانی را در میانه این رقابت قرار داده است.
به گزارش سایت داخلی اکوایران، با آغاز دوره جدید دونالد ترامپ، عراق بار دیگر به نقطه کانونی تقابل ژئوپلیتیک میان ایران و آمریکا تبدیل شده است. سفر اخیر محمد شیاع السودانی، نخستوزیر عراق، به تهران در حالی انجام شد که گزارشهایی از ارسال پیام هشدارآمیز واشنگتن به بغداد منتشر شده است. این پیام، بر ضرورت مهار گروههای مسلح نزدیک به ایران و کاهش وابستگی اقتصادی عراق به ایران تأکید دارد.
ایالات متحده بهطور جدی از دولت السودانی میخواهد که گروههای حشدالشعبی را یا منحل کند یا در ساختار نیروهای مسلح عراق ادغام نماید. این در حالی است که این گروهها نقشی کلیدی در معادلات سیاسی و امنیتی عراق دارند. همزمان، آمریکا در حال بررسی لغو معافیت تحریمی صادرات گاز ایران به عراق است که میتواند تأثیرات شدیدی بر اقتصاد عراق داشته باشد.
یکی از مسائل کلیدی، تصمیم ترامپ درباره خروج یا حفظ نیروهای آمریکایی در عراق است. اسرائیل بهشدت نگران خروج نظامیان آمریکا از منطقه است، بهویژه پس از تحولات ۷ اکتبر. با وجود توافق دوجانبه بین عراق و آمریکا برای خروج مرحلهای نیروها تا سال ۲۰۲۶، احتمال دارد این روند به تعویق بیفتد.
تحریمهای جدید علیه ایران و تأثیر آن بر عراق
ترامپ، همانند دوره اول ریاستجمهوریاش، سیاست فشار حداکثری علیه ایران را در اولویت قرار داده است. این سیاست میتواند شامل تحریم کانالهای مالی ایران در عراق، مانند صرافیهای سلیمانیه و برخی بانکهای عراقی، باشد. مقامات بغداد در تلاشاند تا از اعمال تحریمهای شدیدتر بر نهادهای عراقی جلوگیری کنند، اما هنوز مشخص نیست که این تلاشها موفق خواهد بود یا نه.
در شرایطی که واشنگتن بهدنبال مهار نفوذ ایران در عراق است و همزمان تهران برای حفظ جایگاه خود در این کشور تلاش میکند، دولت السودانی در میانه فشارهای داخلی و خارجی قرار گرفته است. اگر سیاستهای جدید ترامپ بهطور کامل اجرایی شود، عراق بار دیگر به صحنهای برای رقابت شدید میان ایران و آمریکا تبدیل خواهد شد، رقابتی که میتواند بر ثبات و امنیت منطقه تأثیرات جدی بگذارد.
کاهش صادرات نفت ایران به ۱۰۰ هزار بشکه
وزیر خزانه داری آمریکا در گفتگو با فاکس نیوز گفت: در مورد ایران ما متعهد هستیم که صادرات نفت رژیم حاکم را به یکصد هزار بشکه در روز بازگردانیم. چینیها و احتمالاً هندیها در حال خرید نفت تحریمی ایران هستند و این غیرقابلقبول است.
وی افزود: ما معتقدیم که میتوانیم حداکثر فشار اقتصادی را بر رژیم ایران اعمال کنیم. آنها با تورم شدید و احتمالاً کسری بودجه عظیمی مواجه هستند و این در حالی است که روزانه ۱.۶ میلیون بشکه نفت میفروشند. اگر صادرات نفت ایران را به سطح یکصد هزار بشکه در روز برسانیم، باور دارم که آنها با بحران اقتصادی شدیدی مواجه خواهند شد.