دوشنبه، 10 مهر ماه 1402 = 02-10 2023

چرا روسیه به طور هدفمند پناهجو به کشورهای اروپا "قاچاق می‌کند"

هر روز حدود یکصد پناهجو خود را به شهر آیزن‌هوتن‌اشتات در مرز آلمان و لهستان می‌رسانند. به گفته مقامات آلمان نیمی از آنان از طریق روسیه و بلاروس وارد می‌شوند و روسیه به طور هدفمند در پی قاچاق پناهجویان است.

به باور رولف موتسنیش، رئیس فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان، روسیه و بلاروس در افزایش شمار درخواست‌های پناهندگی در آلمان نقش دارند.

او در گفت‌وگو با نشریه آگسبورگر آلگماینه تصریح کرد: «ما شاهد جنگی دوسویه از سوی مسکو هستیم که روسیه در جریان آن به شکلی هدفمند پناهجویان سوری و دیگر کشورهای جنگزده را از طریق هوایی جذب و سپس به شکل قاچاقی به اتحادیه اروپا وارد می‌کند تا اروپا را بی‌ثبات کند.»

به گفته او افزایش چشمگیر ورود پناهجویان از طریق مرزهای لهستان و آلمان شاهدی است بر این مدعا که پناهجویان آگاهانه توسط روسیه و از طریق خاک بلاروس به اتحادیه اروپا قاچاق می‌شوند.

رئیس فراکسیون حزب سوسیال دموکرات در پارلمان آلمان افزود: «طبیعتا این انسان‌ها از جنگ و فشار می‌گریزند، اما روسیه بیرحمانه از این وضعیت سوءاستفاده می‌کند.»

در حال حاضر روزانه حدود یکصد پناهجو خود را به شهر آیزن‌هوتن‌اشتات می‌رسانند که در ایالت براندنبورگ و در مرز آلمان و لهستان قرار دارد. شمار این پناهجویان هر روز بیشتر می‌شود.

برخی از آنان خود را از طریق مسیر بالکان به آلمان می‌رسانند، اما شمار آنانی که از طریق روسیه و بلاروس وارد می‌شوند، پیوسته افزایش می‌یابد. قاچاقچیان برای رساندن پناهچویان به آلمان هزاران یورو مطالبه می‌کنند.

به گفته اولاف یانسن، رئیس اقامتگاه پناهجویان در آیزن‌هوتن‌اشتات، این اقامتگاه گنجایش ۱۵۵۰ پناهجو را دارد، اما به گفته او شمار پناهجویانی که هر روز خود را به این شهر مرزی می‌رسانند، به زودی به ۱۲۰ نفر در روز خواهد رسید.

او وضعیت کنونی را با سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۵ مقایسه می‌کند؛ دورانی که آلمان با ورود پرشمار پناهجویان روبرو بود.

در طی هشت ماه نخست سال جاری میلادی (ژانویه تا اوت) بیش از ۲۲۰ هزار پناهجو در آلمان درخواست پناهندگی داده‌اند که این، بیشتر شمار سالانه از ۲۰۱۶ به این سو است.

به این پناهجویان باید پناهجویان اوکراینی را افزود که با توجه به جنگ روسیه در اوکراین بدون درخواست‌پناهندگی می‌توانند در آلمان بمانند.

بنا بر ارزیابی اولاف یانسن نیمی از پناهجویانی که در آیزن‌هوتن‌اشتات درخواست پناهندگی می‌دهند، از طریق روسیه و بلاروس وارد می‌شوند و نیمی دیگر از طریق مسیر بالکان که از جمله از مجارستان و اسلواکی می‌گذرد.

به گفته او قاچاقچیان بر حسب اینکه کم و کیف راحتی سفر چگونه باشد مبلغی بین ۳ هزار تا ۱۵ هزار دلار (معادل ۲۸۰۰ تا ۱۴ هزار یورو) مطالبه می‌کنند.

لهستان در سال ۲۰۲۱ در مرز خود با بلاروس حصاری مستحکم بر پا کرد. اتحادیه اروپا در همان زمان آلکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس را متهم کرده بود که با قاچاق پناهجو آگاهانه می‌کوشد، بحرانی در ارتباط با پناهجویان در اروپا به راه اندازد و اتحادیه اروپا را از این طریق زیر فشار قرار دهد.

به تازگی گئورگ مایر، وزیر داخلی ایالت تورینگن آلمان، روسیه و بلاروس را متهم کرد که از پناهجویان استفاده ابزاری می‌کنند. به گفته او روسیه پناهجویان را از طریق هوایی از ترکیه وارد روسیه می‌کند تا سپس ورود آنها به لهستان و آلمان از طریق بلاروس را ممکن سازد.

اولاف یانسن، رئیس اقامتگاه پناهجویان در آیزن‌هوتن‌اشتات می‌گوید: «ما بارها و بارها شواهدی از پناهجویان دریافت کرده‌ایم که نشان می‌دهد، به طور مشخص به آنها در عبور از حصار نسبتا مستحکم مرز لهستان و بلاروس کمک شده است، برای نمونه نردبان و یا ابزار لازم برای بریدن سیم‌های حصار در اختیار آنها گذاشته شده است.»

با توجه به ورود روزافزون پناهجویان، نانسی فزر، وزیر کشور آلمان عملیاتی مشترک برای مقابله با باندهای قاچاق پناهچویان با لهستان و جمهوری چک سازماندهی کرده است.

دویچه وله

Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست