آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 18 خرداد ماه 1402 = 08-06 2023

ایران؛ هیچ چیز عادی نیست و ما هرگز فراموش نخواهیم کرد

خبرنامه دانشگاه امیرکبیر از مرگ مشکوک یک دانشجوی دیگر این دانشگاه به نام یوسف سویزی خبر داد و نوشت در کمتر از یک هفته او دومین دانشجویی است که به دلیل ایست قلبی و عدم رسیدگی پزشکی از سوی مسوولان دانشگاه جان خود را از دست می‌دهد.

بر اساس گزارش کانال تلگرامی خبرنامه دانشگاه امیرکبیر، یوسف سویزی، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی معدن این دانشگاه، روز چهارشنبه ۱۷ خرداد در خوابگاه شیخ‌الاسلامی دچار ایست قلبی شد و به دلیل «اهمال‌کاری» مسوولان دانشگاه درگذشت.

به گزارش ایران اینترنشنال، امگاه چهارشنبه هفته گذشته هم یک دانشجوی دیگر این دانشگاه به نام بصیر ابراهیم‌پور در ساختمان ابوریحان دانشگاه امیرکبیر دچار ایست قلبی شد و جان خود را از دست داد.

به گزارش این کانال تلگرامی، اورژانس دانشگاه با «عدم اعزام کادر درمانی و رسیدگی به موقع» باعث مرگ این دو دانشجو در مدت یک هفته شده است: «چیزی که باعث شده است فرضیه کشته‌سازی با استفاده از غذای مسموم سلف سرویس دانشگاه نیز مطرح شود.»

هیچ چیز عادی نیست و ما هرگز فراموش نخواهیم کرد

قطب‌الدین صادقی، کارگردان شناخته‌شده تئاتر ایران، با اشاره به اعتراض‌های سراسری ماه‌های گذشته و «حوادث جگرخراش» این ماه‌ها، می‌گوید هنرمندان «نمی‌توانند تظاهر کنند همه‌چیز عادی است».

به گفته آقای صادقی، این حوادث باعث آزردگی «روح» هنرمندان شده و آنها دیگر انگیزه‌ای برای کار کردن ندارند.

این کارگردان و بازیگر تئاتر و سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد با بیان این که «عواطف تئاتری‌ها» از مردم ایران جدا نیست و در دوران کرونا و حوادث جگرخراش دوره اخیر آزرده شده‌اند، گفت: «بسیاری از هنرمندانی که می‌شناسم در این دوره روح‌شان مرد.»

او همچنین تئاتر ایران را «بی‌صاحب» و وضعیت آن را «فاجعه» خوانده و از حمایت نکردن دولت از تئاتر انتقاد کرده است.

به گزارش رادیو فردا، قطب‌الدین صادقی آذرماه سال گذشته، در اوج اعتراض‌های سراسری در ایران، از وزیر ارشاد و دیگر مقام‌های حکومتی انتقاد کرده و گفته بود: «اقلیتی در جامعه اکثریتی را انکار می‌کند و علاوه بر آن جانشان را هم می‌گیرند و کوتاه نمی‌آیند و یک قدم برای آشتی برنمی‌دارند و فکر می‌کنند با خشونت می‌توانند مسئله را حل کنند.»

قطب‌الدین صادقی می‌گوید فضای اجتماعی به شدت بحرانی همراه با فشار و اختناق است و رغبتی برای تولید و تماشای فعالیت‌های روشنفکری وجود ندارد

او فضای اجتماعی سال گذشته را «به شدت ناآرام، منقلب، بحرانی همراه با فشار و اختناق» دانسته و گفته بود «خشونت» باعث می‌شود کسی به فکر «فعالیت فکری و روشنفکرانه» مانند اجرا یا تماشای تئاتر نباشد.

آقای صادقی در همان زمان به وزیر ارشاد جمهوری اسلامی هم که فاش کرده بود تلاش برای عادی‌سازی فعالیت‌های هنری در شرایط کنونی، خواست نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی است، به تندی واکنش نشان داده و گفت که با «دستور و فرمان» نمی‌توان شرایط جامعه را «عادی» نشان داد.

در جریان اعتراض‌های سال ۱۴۰۱ در ایران، هنرمندان تئاتر مانند هنرمندان سایر رشته‌ها به سرکوب و خشونت جمهوری اسلامی علیه معترضان اعتراض کردند و با برخورد قضایی و ممنوعیت از کار یا خروج از کشور مواجه و تعدادی از آنها بازداشت شدند.

سال گذشته حسین محمدی، بازیگر تئاتر، که در جریان اعتراض‌ها بازداشت شده بود،‌ ابتدا با اتهام نقش داشتن در کشته شدن روح‌الله عجمیان، از حامیان حکومت به اعدام محکوم شد، حکمی که بازتاب داخلی و بین‌المللی فراوان داشت.

سپس در فروردین‌ماه امسال رسانه‌ها در ایران خبر دادند که حکم اعدام این بازیگر ۲۶ ساله به «ده سال حبس» تبدیل شده است.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: