آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 2 دی ماه 1401 = 23-12 2022

واکنش هراس آلود اطلاعات سپاه به دیدار علی کریمی با مقام آلمانی

خبرگزاری تسنیم وابسته به اطلاعات سپاه پاسداران در واکنش به دیدار اخیر رئیس‌جمهور آلمان با علی کریمی نوشت: «احمق‌های درجه یک»! این تعبیری بود که رهبر انقلاب درباره برخی مقامات کشور‌هایی که با ایران دشمنی می‌کنند به‌کار بردند. بخشی از این حماقت به عدم شناخت آن‌ها از ملت ایران و جمهوری اسلامی بعد از ۴۳ سال برمی‌گردد که در اتفاقات اخیر این حماقت را در برخی از آن‌ها دیدیم.

خبرگزاری بازجو-خبرنگاران سپاهی نوشت: دیدار اخیر رئیس‌جمهور آلمان با علی کریمی را می‌توان تأیید تازه‌ای بر این جمله رهبری دانست! این دیدار نه نشان‌دهنده اهمیت علی کریمی بلکه بالعکس نشان‌دهنده ناآگاهی و جهل عجیب رئیس‌جمهور آلمان از معادلات و مناسبات ایران است.

فرانک والتر اشتاین‌مایر که جایگاه تشریفاتی در نظام سیاسی آلمان دارد، بعد از کاهش شدید اغتشاشات و درحالی‌که جوزف بورل در دیدار با امیرعبداللهیان از سرگیری مذاکرات هسته‌ای را خبر داده است، به سراغ علی کریمی رفته که نه سابقه کار سیاسی دارد و نه حتی در حد اپوزیسیون است! بلکه از فعالیت‌های این چندماه هم کاملاً برمی‌آید که بیشتر یک بازی‌خورده است تا انسانی عقلانی!

خبرگزاری سپاهی تسنیم نوشت: دیدار مکرون با مسیح علی‌نژاد و دیدار تازه اشتاین‌مایر با علی کریمی نشان می‌دهد کشور‌های غربی در چه درجه از حماقت هستند که با وزن دادن به این افراد هم به ملت ایران عدم خیرخواهی خود را ثابت می‌کنند و هم اینکه برخی فرصت‌طلبان خارج‌نشین به‌راحتی می‌توانند آن‌ها را سرکیسه کنند و به بهانه مبارزه با جمهوری اسلامی خودشان را تأمین مالی کنند...

این در حالیست که رسانه های اروپايی با اشاره به این خبر گزارش دادند که آلمان روند تبدیل شدن به پیگیرترین پشتیبان جنبش اعتراضی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی را می پیماید.

رادیو بین المللی فرانسه در گزارشی از برلین گفت: در دیدار با علی کریمی، فرانک والتر اشتاین مایر رئیس جمهوری آلمان برای سومین بار ظرف یک ماه اخیر علیه سرکوب وحشیانه معترضان در ایران و صدور احکام اعدام و زندان برای بازداشت شدگان این اعتراضات موضع گرفت و جمهوری اسلامی را به خاطر این رفتارها محکوم کرد. وی گفت که همواره می کوشد از طریق تماس با ایرانیان تصویر روشن تری از اوضاع ایران به دست بیاورد.

تغییر موضع آشکار اشتاین مایر

علی کریمی، عضو پیشین تیم ملی فوتبال ایران که مدتی نیز در بایرن مونیخ آلمان توپ زده و در این کشور شناخته شده است در دیدار خود با رئیس جمهور آلمان پیرامون تهاجم خونبار نیروهای امنیتی و انتظامی در ایران علیه تظاهرکنندگانی که ابتدائی ترین حقوق اجتماعی و فردی خود را طلب می کنند، اطلاعاتی را در اختیار آقای اشتاین مایر گذاشت.

فرانک والتر اشتاین مایر پیش از ورود به کاخ ریاست جمهوری در جایگاه وزیر امورخارجه دولت آنگلا مرکل روابط بسیار نزدیکی با جمهوری اسلامی داشت. او یکی از فعال ترین سیاستمداران اروپا در به نتیجه رساندن مذاکرات اتمی تهران با گروه ۱+۵ در سال ۲٠۱۵ بود.

رئیس جمهور فعلی آلمان علاوه بر این هرسال همزمان با سالگرد انقلاب اسلامی در ایران پیام تبریکی برای همتای ایرانی خود می فرستاد. این اقدام در سال های اخیر اعتراض شدید بسیاری از سیاستمداران آلمانی و جامعه ایرانیان ساکن آلمان را برانگیخت.

اکنون، خیزش بزرگ و دلاورانه مردم و به ویژه جوانان و دانشجویان ایرانی سبب شده است که رئیس جمهور آلمان موضع خود را اصلاح کند. وی ظرف یک ماه گذشته علاوه بر علی کریمی یک گروه دیگر ایرانی را نیز در کاخ بلووی برلین به حضور پذیرفته و در دیدار با آن ها سیاست سرکوب جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرده است.

آقای اشتاین مایر علاوه بر این چند هفته پیش در یک سخنرانی که متن کامل آن روی پایگاه اینترنتی نهاد ریاست جمهوری انتشار یافت، جمهوری اسلامی را به خاطر سرکوب و قتل کودکان، نوجوانان و زنان در ایران به شدت نکوهش کرد و خواستار پایان این روند شد.

مواضع صدراعظم و وزیرخارجه

پشتیبانی آلمان از جنبش اعتراضی مردم ایران به اقدامات رئیس جمهور محدود نمی شود. صدر اعظم و وزیرخارجه و بسیاری از سیاستمداران سرشناس آلمان نیز در این تلاش سهیم بوده اند و در فرصت های مناسب علیه سرکوب مخالفان جمهوری اسلامی در ایران موضع گرفته اند. نوید نوری پور رئیس حزب سبزها و بیژن جیرسرائی دبیرکل حزب دموکرات آزاد در جلب توجه سیاستمداران و افکار عمومی آلمان به اوضاع ایران نقش مهمی دااشته اند.

نمایندگان مجلس آلمان و پیش از همه نوربرت روتگن سخنگوی سیاست خارجی فراکسیون حزب دموکرات مسیحی در مجلس فدرال آلمان نخستین سیاستمدارانی بودند که جنبش به عهده گرفتن کفالت زندانیان زیر اعدام در ایران را به عهده گرفتند. این جنبش، چند روز بعد با اقدام مشابه سه نماینده حزب سوسیال دموکرات نیرو گرفت و تا امروز به یک جنبش فراملی در سطح اتحادیه اروپا تبدیل شده است، تا آنجا که علاوه برحدود پنجاه نماینده مجلس آلمان و ۱٨۳ نماینده مجلس اتریش، چندین نماینده سوئد و کل پارلمان اروپا کفالت زندانیان اعتراضات اخیر را به عهده گرفته اند.

این اقدام ها، هرچند به لحاظ حقوقی مشکلی برای جمهوری اسلامی ایجاد نمی کند، دلگرمی بزرگی برای زندانیانی است که حتی از حق دسترسی به وکیل محروم شده اند.

تلاش های بربوک در اتحادیه اروپا

در کنار همه این اقدامات، آنالنا بربوک وزیرخارجه آلمان از حزب سبزها نیز، در واقع جدی ترین برانگیزنده پارلمان اروپا برای گسترش تحریم های اقتصادی و سیاسی علیه ماشین سرکوب جمهوری اسلامی است. با پیگیری او، اکنون ده ها مقام سرکوبگر در جمهوری اسلامی از حق مسافرت به اتحادیه اروپا محروم شده اند و اگر دارائی هائی در اروپا داشته باشند، باید روی بلوکه شدن آن ها حساب کنند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: