آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 18 بهمن ماه 1400 = 07-02 2022

مقام حکومتی: به نقطه بحرانی در شبکه اینترنت رسیدیم

روزنامه شرق نوشت: هر روز سرعت شبکه اینترنت خانگی ایران و حتی شبکه اینترنت همراه شرایط بدتری پیدا می‌کند که صدای بسیاری از نزدیکان دولت کنونی را هم درآورده است. اما مسئولان دولتی و مدیران کنونی وزارت ارتباطات این شرایط را به گذشته و کم‌توجهی به شبکه خانگی نسبت می‌دهند. در کنار این انتقادات پرتکرار و پاسخ و پرسش ادامه‌دار مسئولان گذشته و کنونی، در تازه‌ترین خبر وزیر ارتباطات در یک اظهارنظر خبرساز رسما اعلام کرد که «به نقطه بحرانی در شبکه اینترنت رسیده‌ایم».

عیسی زارع‌پور این جمله را دیروز و در آیین افتتاح سیستم سورتینگ هوشمند مرکز تجزیه و مبادلات کشور بیان کرد و در ادامه توضیحاتی درباره شرایط کنونی ارائه کرد. زارع‌پور با اشاره به نقاط قوت، ضعف و مشکلات شرکت ملی پست و تلاش برای حل این مشکلات گفت: امروز فناوری اطلاعات زندگی بشر را دگرگون کرده و همه‌ چیز متأثر از این فناوری است. در این دوره وابستگی بشر به این فناوری کلیدی بیش از گذشته شده است. با شیوع کرونا تمام کسب‌وکارها تعطیل شدند و فرایندها به سمت غیرحضوری‌شدن رفت، اما شرکت ملی پست بیش از گذشته به‌ صورت حضوری کار کرد. درحالی‌که وظایف بقیه کسب‌وکارها به‌ واسطه دورکاری کاهش یافت اما کار شرکت ملی پست سه برابر گذشته با سیل مرسولات و بسته‌های پستی روبه‌رو شد.

او با بیان اینکه همت مجموعه پستی کشور در زمان شیوع کرونا قابل تقدیر است، اظهار کرد:‌ شرکت ملی پست در دوران شیوع کرونا نه‌تنها تعطیل نشد، بلکه بیشتر از گذشته به فعالیت پرداخت و در زمانی که کشور به آن نیاز داشت، توانست نمره قبولی بگیرد. در دوره جدید مدیریتی شرکت ملی پست که از روز گذشته آغاز شده است نیز انتظار داریم چشم‌اندازهای پست هوشمند در کشور ما محقق شده و پست جمهوری اسلامی ایران به اپراتور پست هوشمند تبدیل شود.

بخش مهم سخنان دیروز وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اما به موضوع شبکه اینترنت خانگی برمی‌گشت که زارع‌پور درباره کیفیت و سرعت اینترنت کشور گفت: سرعت اینترنت معمولا در ساعت‌های اوج مصرف کاهش پیدا می‌کند و در بقیه ساعات روز مردم کمتر مشکل دارند. این یعنی مشکل در زیرساخت‌های شبکه است، چون زیرساخت‌های پهن‌باند ثابت در کشور توسعه پیدا نکرده است و مردم از شبکه سیار استفاده می‌کنند و زیرساخت‌های این شبکه نیز ظرفیت این حجم از استفاده را ندارد و همین مسئله باعث کندی سرعت اینترنت می‌شود.

زارع‌پور ادامه داد: همچنین تقاضای مردم برای ترافیک بین‌الملل و داخلی بسیار بیشتر از گذشته شده است و ازهمین‌رو به نقطه بحرانی در شبکه اینترنت رسیده‌ایم. البته وزارت ارتباطات با واگذاری باند فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز به اپراتورها به‌ دنبال افزایش کیفیت و سرعت اینترنت است که تجهیزات برای نصب روی این فرکانس به سرعت وارد و در شبکه نصب شود تا ظرف یک یا دو ماه آینده کیفیت اینترنت بهتر شود.

او درباره شرایط کنونی هم بیان کرد: بخش زیادی از تجهیزات اپراتورها در شهرهای مختلف کشور دچار مشکل است و شهرداری‌ها به آنها امکان اجازه نصب BTS را نمی‌دهند. پیگیر حل مشکلات سایت BTS اپراتورها در شهرهای مختلف هستیم. برخی از این سایت‌ها نیاز به تعمیر دارند و برای برخی دیگر از سمت شهرداری حکم قلع و قمع صادر شده که با شهردار تهران در حال مذاکره هستیم تا این حکم لغو شود.

راهکار اساسی برای حل مشکل سرعت اینترنت کشور
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه راهکار اساسی برای حل مشکل سرعت اینترنت کشور توسعه شبکه پهن‌باند ثابت است، افزود: برای تحقق این هدف، هفته آینده نیم میلیون پورت فیبر نوری در چند شهر کشور راه‌اندازی می‌شود و پروژه بزرگ فیبر نوری نقاط را تا پایان دولت سیزدهم به‌ صورت کامل راه‌اندازی می‌کنیم. ما هیچ مشکلی برای تأمین پهن‌باند در کشور نداریم و اپراتورهایی که این موضوع را بیان می‌کنند، می‌خواهند کم‌کاری و نقصان‌ خود را به گردن وزارت ارتباطات بیندازند.

این توضیحات وزیر ارتباطات در حالی است که اواخر آبان اخبار رسمی از سقوط دو‌پله‌ای سرعت اینترنت موبایل ایران حکایت داشت و این در حالی است که سرعت اینترنت موبایل در ایران بسیار بالاتر از سرعت شبکه خانگی است.اما ریشه مشکل اینترنت ایران کجاست و چرا این مسئله حل نمی‌شود؟ یک بحث جدی اما کاهش یا شرایط نامساعد اینترنت خانگی در ایران است که پیش‌تر کارشناسان چندین مسئله را مطرح کردند اما به نظر می‌آید همچنان ریشه مسئله به نبود فیبر نوری نسبت داده می‌شود.

ریشه مشکلات اینترنت خانگی
به عبارت ساده‌تر مشکلات اینترنت خانگی به اعتقاد برخی کارشناسان، ریشه در توجه بیش از اندازه به اینترنت همراه دارد و گروهی معتقدند در این سال‌ها شرکت مخابرات و دیگر شرکت‌های مسئول توجه لازم به گسترش فیبر نوری را نداشتند.با این توضیحات حالا بهتر می‌توان سخنان وزیر جدید ارتباطات را بررسی و تحلیل کرد؛ ۲۵ مهر همین امسال وزیر کنونی ارتباطات یک وعده برای برداشتن سنگ بزرگی داد و آن سنگ بزرگ را هم رساندن «فیبر نوری به تمام منازل» ایرانیان دانستند.

اینترنت فیبر نوری (FTTx) مبتنی‌ بر کابل‌های فیبر نوری است و از کابل‌های مسی یا خطوط تلفن استفاده نمی‌کند و کابل‌های فیبر نوری انتقال‌دهنده اطلاعات هستند. به دلیل استفاده اینترنت فیبر نوری از سیگنال‌های نوری، کیفیت و سرعت بیشتری نسبت به ADSL و VDSL دارد و می‌تواند حتی سرعت‌های دانلود و آپلودی گیگابیتی عرضه کند.

پروژه رساندن فیبر نوری به در منازل و جایگزینی آن با کابل مسی با توجه به افزایش سرعت ارتباطات اینترنتی، در سال‌های اخیر در ایران هم مورد توجه مسئولان وزارت ارتباطات قرار گرفت‌ اما با مشکلات مالی روبه‌رو شد.

کارشناسان این حوزه عنوان کردند اگرچه انحصاری در حوزه فیبر نوری وجود ندارد‌ اما شرکت‌های اینترنتی توان سرمایه‌گذاری در این زمینه را ندارند، زیرا فیبر نوری سرمایه‌گذاری کلان می‌خواهد و به همین دلیل فیبر نوری منحصر به شرکت‌هایی شده که از قبل در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده‌اند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: