آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 18 اسفند ماه 1395 = 08-03 2017

دومینو تخریب میراث فرهنگی خوزستان ادامه دارد

سرنوشت تلخ عمارت «امیر مجاهد»

مالک عمارت «بهبهانی» ۱۵ سال پیش با قول و قرارهای میراث فرهنگی رامهرمز، رضایت به ثبت خانه‌ قاجاری خود داد، اما از آن به بعد این خانه به جز ویرانی دیگر چیزی عایدش نشده است.

به گزارش انتخاب خبر، در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۰ اردشیر بهبهانی رضایت قلبی‌اش را برای ثبت ملی خانه‌ خاطرات کودکی‌اش و تنها سرپناه زندگی‌ امروزش اعلام کرد، اما از آن به بعد برخلاف همه‌ وعده و وعیدها و قول و قرارهایی که میراث فرهنگی به مالک برای حفاظت بهتر و ساماندهی بیشتر این خانه‌ داده بود و یک‌باری که حدود ۱۲ - ۱۳ سال پیش قدم‌هایی را برای مرمت بخش‌هایی از خانه برداشت، عمارت تاریخی «امیرمجاهد» یا همان خانه‌ی تاریخی «بهبهانی»، دیگر هیچ‌گاه روی مرمت‌گران را ندید؛ به اندازه‌ای که امروز از همه‌ی این عمارت قاجاری فقط چند جداره باقی مانده و سقف‌هایی که روی سر تاریخ ریخته‌اند. و حالا باغ این خانه هم که درختان بومی منطقه مانند نخل، پرتقال و گیاهان دیگر را به خوبی پرورش داده بود، در حال خشک است!

مسئول انجمن دوستداران میراث فرهنگی شهرستان رامهرمز نیز در زمینه توضیح داد. او به خبرنگار انتخاب خبر گفت: از سال ۱۳۸۱ و پس از ثبت ملی این عمارت قاجاری، مالک عمارت با مشکلاتی برای ساماندهی مواجه شد و با توجه به ادامه‌دار بودن این آسیب‌ها به خانه‌ی تاریخی‌اش به دادسرای رامهرمز شکایت کرد اما اداره کل میراث فرهنگی توجه چندانی به آن نداشت.

منصور معتمدی با بیان این که اداره میراث فرهنگی شهرستان رامهرمز یک فصل فوندانسیون بنا را مرمت کرد و بخشی از دیوارهای جانبی عمارت را در سال‌های نخست ثبت ملی آن ساماندهی کرد، تصریح کرد: پس از آن چند مدیر در اداره میراث فرهنگی شهرستان رامهرمز تغییر کردند و دیگر هیچ کاری روی این بنای تاریخی انجام نشد. او افزود: این عمارت تاریخی یک بنای بسیار بزرگ است که متاسفانه میراث فرهنگی در سال‌های اخیر به آن بی‌توجهی می‌کند.

مدیر انجمن میراث فرهنگی نوژان کارون نیز در همین رابطه گفت: متاسفانه این بی توجهی در مدیریت اداره کل میراث فرهنگی خوزستان در این دهه گذشته نسبت به وظیفه ذاتی خود که همان پاسداری، مرمت و نگهداری از میراث فرهنگی که شامل ابنیه های دوران باستانی و اسلامی در این سرزمین گرانقدر است امری عادی شده است.

مجید کیوانی در گفتگو با انتخاب خبر افزود: در مدیریت فعلی نیز که شاهد برگزاری برخی از همایش های غیر مرتبط هستیم، کاش همین هزینه های حتی اندک در اجرای شوآپ های غیر ضروری صرف ترمیم و مرمت اثاری همچون امارت های امیرمجاهد، صمیمی، کوشک نوراباد باشیم.

وی تأکید کرد: هنوز هم دیر نشده است، می توان با برون سپاری اصولی و بلند مدت، مرمت حرفه ای این ابنیه های ارزشمند تاریخی با همکاری بخش خصوصی و یا سازمان های مردم نهاد حوزه میراث فرهنگی و گردشگری و با نظارت دقیق اداره کل میراث فرهنگی از تخریب و ویرانی آنها جلوگیری کرد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: