آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 25 دی ماه 1394 = 15-01 2016

چرا نگاه اسلام به ازدواج رمانتیک نیست؟

خبرگزاری مهر: عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه نگاه اسلام به ازدواج رمانتیک نیست، گفت: از نظر اسلام زن می تواند استقلال مالی داشته باشد.

ابراهیم فیاض با بیان اینکه زن می تواند کار کند و استقلال مالی داشته باشد، افزود: نگاه اسلام به ازدواج، رمانتیک نیست بلکه کاملا واقع گرا و اقتصادی است. در این دیدگاه، ازدواج در کنار موازین اخلاقی و عاطفی، یک مقوله اقتصادی است به طوری که قیودی مثل مهریه، نفقه و ... در همین راستا پیش بینی شده است.

این جامعه شناس اضافه کرد: برخلاف فرهنگ غربی که زن پس از وقوع طلاق تنها رها می شود، در اسلام زن به سلاح اقتصادی مجهز شده تا بتواند پس از طلاق بدون نگرانی به زندگی خود ادامه دهد.

وی ادامه داد: از نظر اسلام تفاوتی میان کار مرد و زن وجود ندارد و زن می تواند درآمد ناشی از استقلال خود را حفظ کند. این رویکرد که حضور زن در جامعه مساوی با فساد است به دوران پس از مشروطه و قانون کشف حجاب بر می گردد زیرا پس از اجرای این قانون بود که زنان برای حفظ عفت خود در منزل ماندند در صورتی که اگر جامعه برای حضور زنان امنیت تامین کند، زنان می توانند در کنار حفظ پاکدامنی در فضای اشتغال حاضر شوند.

فیاض با انتقاد از رویکرد انزواطلبانه در خصوص زنان تاکید کرد: حضرت زهرا (س) به عنوان الگوی تمام زنان مسلمان از بزرگترین مشارکت کنندگان اجتماعی در زمان خود بود. ایشان خودش در کنار پرورش فرزندان و همسرداری به فعالیت های اقتصادی و اجتماعی می پرداخت. در روایت ها داریم که حضرت زهرا (س) خودشان گندم را آرد می کردند، خمیر می کردند و نان می پختند که این کار بسیار سنگینی است.

همچنین مشارکت سیاسی حضرت زهرا (س) در مدیریت مدینه بسیار زیاد بود. ایشان در جنگ ها هم حضور داشتند و به عنوان پرستار در جنگ احد فعالیت کردند. در بزرگترین مجالسی که در مسجد پیامبر (ص) برگزار می شد ایشان سخنرانی سیاسی علنی می کردند.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: نگاه به زن در طول تاریخ ایران نگاه مساوی با مرد بوده و زنان در اقصی نقاط کشور در امور اقتصادی مثل کشاورزی، دامداری و دامپروری مشارکت داشتند اما پس از مشروطه و تصویب قانون کشف حجاب، نگاه فرمالیستی مدرن و به دور از عقلانیت در مورد زن و خانواده حاکم شد که تداوم این نگاه در بخش هایی از جامعه، امروز هم چالش هایی را در خصوص فعالیت اقتصادی زنان سبب شده است.



بی دین تبریزی January 15, 2016 02:08 PM

جناب اقای فیاض این خزعبلاتی که سر هم کرده اید از زبان یک عضو هیات علمی دانشگاه تف سربالاست از کدام موازین اخلاقی صحبت میکنید ؟ اخلاق بر مبنای برابری انسانها پایه گذاری شده است در مکتبی که ازدواج مرد پنجاه ساله با دختر بچۀ ۹ساله مجاز باشد مبتوان از موازین اخلاقی صحبت کرد؟ اخوند ری شهری با وقاحت تمام در خاطرات خود مینویسد با دختر ۹سالۀ آخوند مشگینی ازدواج کرد و پانصد تومان مهریه قرار دادند در یکجا سخن شما درست است انهم اینکه نگاه اسلام به زن اقتصادی است این حرف کاملا درست است نگاه اسلام به زن مثل نگاه یک بازرگان به کالا است در کدام کشور غربی زن بعد از طلاق بحال خود رها میشود
این حرف هارا در یک جلسۀ خصوصی به همان بسیجی های دانشگاه بگوئید در مطبوعات منتشر نکنید این کار باعث رسوائی
است

گزارش یا اعتراض به این نظر


amir January 15, 2016 02:44 PM

خشک بیار فیاض بیاد آنزمان های قدیم
لنگ بر دوش و لگن در دست استاد خشک بیار
آن حمام مخروبه شد برگشت زمان
حال استادی نه در حمام در مهد علوم
نطق کردی جایگاه خواهرت هم مادرت در ازدواج
وه چه گل گفتی رمانتیک نیست در اسلام ما
زن نماند خانه وتنها شود صیغه یکساعت و هر شب شود
خوش به حال خواهرت استاد فیاض خشک بیار !

گزارش یا اعتراض به این نظر


amir January 15, 2016 05:17 PM

بسی لذت و آموختم ز فیاض و ز زهرا
چه تاریخ درخشان دارد اسلام
که زهرا نان خمیر میکرد و میپخت
تساوی بود میان نانوا و حضرت زهرا
حقوق کله پز با حضرت زهرا برابر بود
کجا مشروط بود وبی حجابی
که زهرا سر به پا اندر حجاب بود
حقوق زن کنون پایمال گشته
که مویش در فضا افشان گشته
نه نانی میپزد نه ظرف شوید
نه تمکین میکند از من شب جمعه !

گزارش یا اعتراض به این نظر


ghasem January 15, 2016 10:15 PM

عضو هیت علمی دانشگاه وای بر ما به چه روزی افتادیم ببینید عالم ما چه تحلیلی میکند ما به کدام طرف داریم میرویم این اصل ابتذال فرهنگیست

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: