آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 23 اردیبهشت ماه 1393 = 13-05 2014

تلاش ولایتی و لاریجانی برای دلداری به دلواپسان

همزمان با چهارمين دور مذاکرات هسته ای رژيم ایران و پنج به علاوه يک در وين، علی اکبر ولايتی مشاور بين المللی خامنه ای گفت: جمهوری اسلامی طرفدار ادامه مذاکره است، البته نذاکرات مبانی ای دارد که اصول آن توسط رهبری مشخص شده و دوستان مذاکره کننده بايد در اين چارچوب مذاکره کنند.

ولايتی در پاسخ به برخی مهره های باند ولایت که نگران عواقب خوردن زهر اتمی هستند گفت: هر کاری روش و چارچوب مشخصی دارد، چون مبانی اصلی این موضوع جزو اختيارات رهبری است و مادامی که اين کار تحت نظارت ایشان انجام می شود، ما نگرانی نداريم.

از سوی دیگر علی لاريجانی رئيس مجلس شورای اسلامی نیز خطاب به دلواپسان گفت: شرايط کشور از نظر اقتصادی و بين المللی حساس و پیچیده است؛ کاری به دلايل ندارم که غصه پردردی است که چرا به اين وضع رسيديم… بيکاری، تورم و فقر در کشور مسايل مهمی است. کم صبری در بعضی اشکالات باعث می شود درون جامعه ملتهب شود و بيگانگان از آن استفاده کنند.

پیش تر یکصد نماینده مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای به علی لاریجانی خواستار حضور تیم مذاکره کننده سعید جلیلی و ظریف در جلسه‌ "غیر علنی" مجلس برای بررسی توافق ژنو شدند.


درخواست نمایندگان مجلس برای حضور تیم جلیلی

به گزارش سایت فرارو، علیرضا منادی عضو هیات رئیسه مجلس درباره درخواست این نمایندگان گفت: «این موضوع در جلسه امروز هیأت رئیسه مجلس مطرح و بحث‌های اولیه پیرامون آن صور گرفت و بررسی‌های بیشتر در مورد انجام و چگونگی انجام آن در جلسات بعدی هیأت رئیسه مجلس انجام خواهد شد.»

این در حالی است که روز گذشته حسن قشقاوی معاون کنسولی وزارت خارجه دعوت به مناظر هسته ای میان عباس عراقچی و علی باقری مذاکره کنندگان ارشد تیم ظریف و جلیلی را رد کرده بود.

قشقاوی گفت: «در آیین نامه مجلس چیزی تحت عنوان مناظره نداریم و تا کنون نیز سابقه نداشته که در کمیسیون و صحن علنی مناظره شکل بگیرد.»

مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 به مرحله حساس خود رسیده است و روز چهاشنبه در وین مذاکرات ادامه پیدا می کند.

بنا به گفته عباس عراقچی در این دور از مذاکرات دو طرف وارد نگارش پیش نویس توافق نهایی می شوند.

در چنین شرایطی طرح مسائلی همچون برگزاری مناظره میان دو تیم هسته ای ایران عجیب و سوال برانگیز است.

از نکات جالب توجه این است که100 نماینده خواستار برگزاری جلسه به صورت غیر علنی هستند. موضوعی که مسئله را پیچیده و حتی مشکوک می کند.

اگر نمایندگان خواستار حضور دو تیم مذاکره کننده هسته ای در صحن علنی مجلس بودند شک و شبهه درباره آن کمتر بود. اما دعوت به حضور در جلسه غیر علنی سوالاتی را در اذهان ایجاد می کنند.

چرا که اگر دو تیم مذاکره کننده به صورت علنی در مجلس حضور پیدا کنند مفاد آن بی کم و کاست در اختیار مردم قرار می گیرد ولی اگر غیر علنی باشد ممکن است مورد بهره برداری گروه های سیاسی خاص قرار گیرد.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: