آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 14 اردیبهشت ماه 1393 = 04-05 2014

نخبه پزشکی به آمریکا می رود و ما گریه می کنیم

قائم‌مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: یکی از نخبگان علوم پزشکی کشور که مطمئن هستم ظرف ۱۰ سال آینده جایزه نوبل می‌گیرد، جمعه به آمریکا مهاجرت می‌کند. در روز رفتن او از ایران، من گریه می‌کنم.

شاهین آخوندزاده قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس با ابراز تأسف از خروج نخبگان از کشور گفت: این هفته قرار است یکی از دانشجویانم که از نخبگان کشور محسوب می‌شود از کشور خارج شود و من بسیار ناراحت هستم.

وی افزود: بارها گفته‌ام که اگر این نخبه کشور را ترک کند، من خواهم گریست چرا که مطمئنم این فرد طی 10 سال آینده، جایزه نوبل را از آن خود می‌کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: امیرحسین مدبرنیا از شاگردان ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران و برگزیده یک دوره جشنواره رازی است که در آزمون دستیاری دانشجویان پزشکی غیر آمریکایی توانسته بالاترین رتبه تاریخ این آزمون را کسب کند.

وی گفت: در این آزمون تمام شهروندان دیگر کشورها که قصد دارند دوره دستیاری را در آمریکا بگذرانند در آن شرکت می‌کنند و مدبرنیا توانست بالاترین رتبه تارخ این آزمون را به خود اختصاص دهد.

آخوندزاده در مورد خروج نخبگان از کشور گفت: مشاهدات من نشان می‌دهد که 50 درصد نخبگان کشور که وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌شوند، بعد از ادامه تحصیل کشور را ترک می‌کنند و این وضع فاجعه بار است.

وی با اشاره به هزینه‌ای که کشور بابت تربیت این افراد پرداخت کرده است،گفت: به طور میانگین برای تربیت هر متخصص حدود 300 میلیون تومان هزینه می‌شود و ترک کشور آنها این هزینه را غیر بازگشت می‌کند.

قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، اثر منفی دیگر خروج نخبگان از کشور را فقر ژنتیکی کشور دانست و گفت: این افراد نه تنها خود از کشور می‌روند، بلکه نسل آینده را نیز از داشتن نخبه محروم می‌کنند.

وی در مورد علت خروج نخبگان از کشور می‌گوید: زمانی که ما به این افراد توجه نمی‌کنیم و به عبارتی آنها را نادیده می‌گیریم، آنها به جایی می‌روند که به نخبگان اهمیت داده می‌شود؛ ضمن اینکه این افراد در بسیاری از وقتها مشکل مالی هم ندارند و صرف اینکه بتوانند تحقیقاتی در زمینه‌های مورد علاقه شان انجام دهند، از کشور خارج می‌شوند.

به گفته آخوندزاده برای جلوگیری از خروج نخبگان کشور چند طرح عمده از سوی وزارت بهداشت در دست اجراست که یکی از آنها ایجاد دوره پزشک محقق با همکاری بنیاد ملی نخبگان، ایجاد 10 آزمایشگاه جامع تحقیقاتی در سراسر کشو و حمایت از 100 نخبه کشور در قالب طرح پسا دکترا است.

متن کامل گفتگوی قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، به زودی منتشر می‌شود.



massoomeh.pak.niat May 4, 2014 09:04 PM

مگر کشوری هم وجوددارد ؟ هرچه سرمایه های ملی ودرامدهایونفتی بود که اخوندا وروضه خوانها واحوندای کت شلواری و باج خورهای عرب مثل حسن نصراله و خالدمشعل /و اسماعیل هنیه وانیس نقاش و فشاراسد و بقیه خوردند وخزانه این کشورثروتمند نفتی را خالی کردند نخبگان رشته های علوم جون باج خور ومفت خورنیستند ازاین جهنم خودشان رانجات میدهند برای چه بمانند؟

گزارش یا اعتراض به این نظر


عباس May 4, 2014 10:23 PM

جناب آخوند زاده باید از خودت بپرسی که چرا نخبگان کشور را ترک می کنند؟ و چرا کسی که از همه فیلترهای موجود که رژیم در راه دانشجویان قرار داده مانند مهر رای در شناسنامه و مهر مسجد محل (پایگاه بسیج) و مهر فلان آیت الله ووو گذر کرده و هنوز هم دوست ندارد در کشوری کار و زندگی کند که در عقب افتادگی و جهل و خرافات قرون وسطی غرق شده او این کشور را ترک می کند چون می داند که با بودن در ایران هرگز به جایزه نوبل دست نخواهد یافت چون باید وقتش را صرف پر کردن فرم یارانه و شغل دوم (مسافر کشی) و در صفهای طویل عابر بانک و شیر و نان و بنزین کند خود شما هم آقای آخوند زاده اگر اقا زاه نبودی و این شغل پر درآمد را نداشتی هرگز در این کشور آخوندزده نمی ماندی

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: