آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 11 مهر ماه 1392 = 03-10 2013

تصادف جاده قم؛ مردم در آتش نمی سوختند اگر...

همه چیز در کمتر یک دقیقه رخ داد. صدای ترکیدن لاستیک اتوبوس و چند ثانیه بعد برخورد دو ارابه مرگ با هم. ساعت 22 و 49 دقیقه دوشنبه 18 شهریور امسال، برخورد دو دستگاه اتوبوس در جاده قم- تهران فاجعه ای تلخ را رقم زد. اتوبوس مسیر اصفهان – تهران در کیلومتر 30 جاده قم- تهران بعد از رستوران مهتاب لاستیک جلویش ترکید

شفاف نیوز: همه چیز در کمتر یک دقیقه رخ داد. صدای ترکیدن لاستیک اتوبوس و چند ثانیه بعد برخورد دو ارابه مرگ با هم. ساعت 22 و 49 دقیقه دوشنبه 18 شهریور امسال، برخورد دو دستگاه اتوبوس در جاده قم- تهران فاجعه ای تلخ را رقم زد. اتوبوس مسیر اصفهان – تهران در کیلومتر 30 جاده قم- تهران بعد از رستوران مهتاب لاستیک جلویش ترکید و بعد از برخورد به خودروی هیوندا و گاردیل وسط اتوبان با اتوبوس مسیر تهران –یزد برخورد کرد.

در اثر شدت تصادف دو اوتوبوس شعله ور شدند.بلافاصله نیروهای امدادی و پلیس خود را به محل حادثه رساندند. با اطفای حریق مشخص شد 43 نفر از مسافران جان خود را از دست داده و 44 نفر دیگر مجروح شدند.

بر اساس اعلام پلیس‌راه کشور نقص در سیستم برق‌رسانی اتوبوس‌های اسکانیا این حادثه را تشدید کرده است و به همین دلیل شرکت تولیدکننده اتوبوس اسکانیا 50 درصد در این حادثه مقصر شناخته شده است.

به همین بهانه مروری بر برخی حوادث دلخراش رانندگی طی ماه‌های گذشته داریم:

12 اردیبهشت ماه امسال، یک دستگاه اتوبوس VIP اسکانیا در ساعت 9:45، از ترمینال سه‌راه تپه به مقصد اصفهان حرکت کرده بود که در کیلومتر 40 محوراهواز – هفتکل در لاین مخالف پس از برخورد با یک دستگاه کامیون باری به دلایل نامعلومی آتش گرفت و آتش آن به کامیون نیز سرایت کرد و در نتیجه 14 تن کشته و چهار تن دیگر نیز در بیمارستان بستری شدند.

26دختر بروجنی در راه اردو در سقوط اسکانیا مردند!

چندی پیش بود که اتوبوس اسکانیا حامل دانش‌آموز دختر بروجنی در بازگشت از سفر کاروان راهیان نور از مناطق جنگی در جاده دهدز دچار سانحه تصادف شد و به دره سقوط کرد و در این حادثه 26 تن جان باختند؛ که از این تعداد کشته 22 نفر دانش‌آموزان دختر و چهار نفر همراهان آن‌ها در اتوبوس بوده‌اند که این همراهان همگی مرد بوده‌اند.

خواب آلودگی راننده اتوبوس!

در 24 خردادماه امسال نیز مرکز فرماندهی و کنترل پلیس‌راهور ناجا از مرگ دو تن در پی برخورد کامیون‌ها با اتوبوس اسکانیا خبرداد که تصادف یک دستگاه اتوبوس اسکانیا، یک دستگاه کامیون‌ماک و یک دستگاه کامیون ولوو در کیلومتر 45 آزادراه کرج- قزوین در استان البرز دو کشته و یک مجروح برجای گذاشت که علت این حادثه از سوی کارشناسان پلیس عدم‌توانایی در کنترل وسیله‌نقلیه ناشی از خستگی و خواب‌آلودگی از جانب راننده اتوبوس اسکانیا اعلام شد

33 مجروح در پی واژگونی 3 اتوبوس در اصفهان

بامداد 18فروردین ماه امسال (یکشنبه) سه دستگاه اتوبوس مسافربری در اصفهان واژگون شد و 33 مجروح برجای گذاشت. براساس اطلاعات اتوبوس مسافربری اول از کرج - شیراز، بر اثر لغزندگی در شهر اصفهان واژگون شد و 13 مصدوم برجای گذاشت.

تصادف اتوبوس‌ها با تریلر در آبخوری و مصدومیت 79 تن

23اسفندماه سال گذشته بود که خبر حادثه‌دیدن 80 تن بر اثر برخورد دو دستگاه اتوبوس با تریلر در محور دامغان منتشر شد که در این تصادف، 79 تن دچار مصدومیت شده بودند که 35 تن از آنان توسط امدادگران هلال‌احمر نجات یافتند.همچنین اعلام شد که به نظر می‌رسد عدم رعایت فاصله طولی یکی از اتوبوس‌ها، علت بروز این حادثه بود.

برخورد خونین کامیون با اتوبوس با 36 مصدوم!

همچنین در 24 خردادماه سالجاری نیز یک دستگاه اتوبوس با کامیون در محور نظرآباد در جاده کرج – قزوین با یکدیگر برخورد می‌کنند که در این سانحه 36 تن دچار حادثه شدند که در این حادثه هفت تن از مصدومان برای درمان بیشتر به مراکز درمانی انتقال داده شده و 29 تن نیز به صورت سرپایی و در محل درمان شدند.

واژگونی اتوبوس با 26 مسافر

سوم خرداد ماه امسال نیز در پی واژگونی یک دستگاه اتوبوس ولووی 26 تن از مسافران دچار مصدومیت شدند.

این حادثه که در ساعت 16:13 روز پنجشنبه در محورنهبندان- بیرجند در سه‌راهی دشتک، رخ داد یک دستگاه اتوبوس ولوو B12 از جاده منحرف و واژگون می‌شود که 22 مصدوم این حادثه، به بیمارستان امیرالمومنین (ع) و خاتم‌الانبیاء زاهدان منتقل شد.

به نظر می‌رسد در صورتی که علت این حادثه دلخراش نقص فنی به هر شکلی بوده است مسوولان باید به طور جدی با مقصران برخورد کنند از سوی دیگر نباید توجه به مسایل ایمنی مابقی اتوبوس‌های در حال تردد یا تولیدی را هم فراموش کرد. موضوعی که هر از چندگاهی با مطرح شدن از سوی پلیس با واکنش تولیدکنندگان خودرو در کشور مواجه می‌شود.

برخورد دو دستگاه اتوبوس اسکانیا، که موجب داغدار شدن 44 خانواده شد با اینکه به علت شدت حادثه و مرگ متوفیان حالا در صدر اخبار قرار گرفته است اما به نظر می‌رسد علی‌رغم تمام تلاش‌های انجام شده برای کاهش تصادفات رانندگی در کشور هنوز حساسیت لازم در میان برخی دستگاه‌ها اجرایی و تولیدکنندگان خودروها برای نصب تجهیزات ایمنی و استانداردسازی آنها نیست.

این در حالی است که خودروسازان داخلی و تولید کنند گان صنایع خودرو به ایمن سازی خودرو خود اعتقاد ندارد و آن ایمنی را در بالاترین سطح میدانند.این درحالی است که این خودروسازان به تولیدات مخترعان جوان کشور هیچ توجهی ندارند و همچنان بر راه خود اصرار میورزند.

به همین بهانه شفاف با محمد علی ترابی مخترع سیستم ایمنی فرمان گفت وگویی انجام داده است. وی بارها با دو شرکت بزرگ خودروساز کشور برای معرفی اختراع خود مراجعه کرده اما مسئولان این شرکت ها حاضر به پذیرش وی نشده اند و وقتی برای این مساله نداشته اند.

این مخترع جوان کشور با بیان اینکه اختراع خود که با عنوان سیستم ایمنی فرمان است را ثبت جهانی نیز کرده است، گفت: بسیاری از شرکت های خودروساز خارجی پس از ثبت این اختراع با من تماس گرفتند و همکاری های در راه است اما متاسفانه خودروسازان داخلی به این اخترع توجه نکردند.

وی با بیان اینکه سوانح جاده ای کشور دل هر انسانی را به درد می آورد بیان داشت: این اختراع به کاهش تلفات جاده ای و جان انسان ها کمک خواهد کرد.

ترابی در توضیح عملکرد این اختراع خود گفت: بسیاری از تصادفات جاده ای در کشور و آمار بالای مرگ و میر در این ارتباط به دلیل پاره شدن لاستیک ها پس از تصادف است که خودرو تعادل خود را از دست میدهد.

وی ادامه داد: ولی این اختراع به خودرو کمک میکند در هنگام تصادف و پاره شدن لاستیک ها تعادل خود رو حفظ کند و واژگون نشود همین مساله باعث پایان و یا کاهش مرگ و میر ها در جاده ها خواهد شد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که خودروسازان داخلی به این اختراع توجه کنند و آن را برای یک مورد هم که شده آزمایش کنند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: