آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 7 مهر ماه 1392 = 29-09 2013

آخوند حکومتی: ازدواج با فرزند خوانده، خلاف شرع نیست

قاضی دیوان عالی کشور گفت: ازدواج با فرزند خوانده اگرچه به لحاظ عرفی تنش زاست اما اشکال شرعی ندارد.

"حجت‌الاسلام والمسلمین موسی قربانی" در گفتگو با خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به امکان ازدواج افراد با فرزند خوانده خود و قانونی شدن این امر، گفت: از لحاظ شرعی افراد می‌توانند با کسانی که جزء محارم سببی و نسبی آنها نباشند، ازدواج کنند که این امر از لحاظ منطقی و عرفی محدودیت‌هایی را دربر دارد و فرزندخواندگی نیز جزء این موارد است.

وی ادامه داد: ازدواج با فرزند خوانده اگرچه به لحاظ عرفی تنش زاست اما اشکال شرعی ندارد، به طور مثال فردی میانسال که با حسی پدرانه فرزندی را به فرزندخواندگی قبول می‌کند، پس از مدتی تبدیل این حس پدرانه به حس عاشقانه می‌تواند برای وی و جامعه تنش‌زا باشد.

قربانی تصریح کرد: بطور حتم شورای نگهبان مسئله امکان ازدواج با فرزند خوانده را تائید می‌کند، چرا که این امر خلاف شرع نبوده و در قانون نیز منع نشده است.

این قاضی دیوان عالی کشور در پایان خاطرنشان کرد: چنانچه شورای نگهبان این مسئله را خلاف شرع بداند، این مساله برای بررسی‌های بیشتر به مجمع تشخص مصلحت نظام واگذار خواهد شد تا پس از بررسی مجدد فرازهای قانونی آن مشخص شود.

گفتنی است؛ اواخر بهمن ماه سال ۱۳۹۱ لایجه حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست به تصویب مجلس رسید که شورای نگهبان، موادی از این لایحه را مغایر با شرع تشخیص داد و آن را به مجلس بازگرداند.

در مصوبه اولیه‌ای که در مجلس تصویب شد، ازدواج با فرزندخوانده به طور کامل ممنوع و عنوان شده بود که اگر کسی بخواهد با فرزندخوانده‌ خود ازدواج کند، حضانت آن بچه از او گرفته می‌شود و این در حالی است که شورای نگهبان این ماده را خلاف شرع اعلام کرد و لایحه را به مجلس بازگرداند.

در حال حاضر مجلس این ماده را به شکلی تغییر داده که ازدواج با فرزندخوانده تنها می‌تواند با حکم دادگاه انجام پذیرد و بر اساس ماده ۲۷ لایحه جدید، ازدواج فرزندخوانده با سرپرست خود به تقاضای اداره بهزیستی و در صورت صلاحدید دادگاه امکان پذیر است.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: