آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 17 مهر ماه 1391 برابر با 2012 Monday 08 October

افزایش هزینه های سبد خانوار با گرانی دلار

طی دوماهه اخیر قیمت اقلام خوراکی افزایش حداقل ۳۰درصدی داشته كه در برخی کالا‌ها، گرانی بیش از ۵۰ تا ۷۰ درصد گزارش شده است.
افزایش بی‌رویه نرخ ارز، برخورد انفعالی و ضعف دستگاه‌های نظارتی در رصد کردن بازار موجب گرانی اقلام خوراكی، محصولات بهداشتی، کالاهای صنعتی و... شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا،قیمت خرده فروشی انواع گروه‌های کالایی و مایحتاج ضروری مردم به بهانه افزایش بی‌رویه نرخ دلار روند صعودی در پیش گرفته، به‌نحوی که حتی برخی از کالاهای تولید داخل که تولید آنها ارتباطی با واردات یا نرخ دلار ندارد، با افزایش قیمت بیش از ۵۰درصدی روبرو شده اند.

طی دوماهه اخیر قیمت انواع اقلام خوراکی افزایش حداقل ۳۰درصدی را شاهد بوده،كه در برخی کالا‌ها، گرانی بیش از ۵۰ تا ۷۰ درصد گزارش شده است.

یکی از اقلام مهمی که طی این مدت افزایش چشم گیری داشته،دارو است که پس از تغییرات نرخ ارز،دارو های تولید داخل حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد و داروی خارجی حدود ۴۰ الی ۱۰۰ درصد گران شده است.

اگرچه برخی تحلیل ها حكایت از آن دارد كه دلال ها و سفته بازار با ایجاد تقاضای کاذب و جوسازی،موجبات افزایش قیمت را فراهم كرده اند،اما كمبود عرضه به عنوان یكی از عوامل موثر بر اقتصاد سبب آشفتگی در بازار شده است.طی ماه‌های گذشته کار‌شناسان و دست اندرکاران بازار تلفن همراه‏ و کامپیو‌تر از کاهش وارداتاقلام یاد شده به کشور خبر می دهند.گفته می شود به دلیل نوسان نرخ دلار و درهم،واردكنندگان و فعالان این بازار،واردات خود را کاهش داده و منتظر ثبات دربازار ارز هستند.

این گزارش می افزاید؛ فعالان بازار می گویند:با شرایط فعلی بازار تلفن همراه کمتر کسی برای واردات گسترده گوشی ریسک می‌کند چرا که قیمت ارز لحظه‌ای تغییر می‌کند.به گفته آنها بازار محصولات دیجیتال نیز در ركود ناشی از افزایش قیمت ها به سر می برد. مشابه این وضعیت در بیشتر اصناف دیده می شود.اصناف منتظرند كه دولت برای ثبات بازار اقدامات اساسی تری انجام دهد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved