آدرس پست الکترونيک [email protected]









آدينه، 30 دی ماه 1390 برابر با 2012 Friday 20 January

تجار ایرانی دیگر به چین نمی‌ روند

تجارت نيوز: آنقدر جنس در بازار ایران ریختند تا صدای همه درآمد. معترض بودند که اجناس بنجل را وارد می‌کنند و بازار تشنه ایران را پر کرده‌اند از کالاهای بی‌کیفیت که هم مصرف‌کننده را آزار داده و هم تولیدکننده را نقره‌داغ کرده است. برای واردات نیز کمترین دردسرها را بر سر داشتند. تنها کافی بود کارت بازرگانی داشته باشند، آنگاه با یک پرواز دو طرفه و اقامتی چند روزه، بر سر قیمت به توافق می‌رسیدند و مدتی پس از بازگشت به ایران جنس‌ها نیز در گمرکات جنوب حاضر بود. اما حالا مدتی است که تاجر ایرانی دیگر جرأت رفتن به چین و تجارت با این کشور را ندارد. این عقب‌نشینی نیز به اوضاع و احوال نرخ ارز در ایران برمی‌گردد که طی هفته‌های اخیر نرخ دلار و سایر ارزها سرکش شد و نوسان زیادی را تجربه کرد. از این رو، تجاری که یک پایشان در چین بود پای دیگرشان در ایران، این روزها چنان از بازار نابسامان ارز وحشت‌زده هستند که ترجیح می‌دهند در تجارت با چین ریسک نکنند و فعلا برای مدتی نامعلوم واردات از چین را تعطیل کنند. کاهش چشمگیر رفت و آمد بازرگانان و فعالان اقتصادی به چین را نیز نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین تأیید می‌کند. مجیدرضا حریری به «آسمان» می‌گوید، رفت و آمد تجار ایرانی به چین در آذرماه جاری نسبت به آبان ماه، بیش از 80 درصد کاهش داشته است و این به این معنا است که اکثر بازرگانان ایرانی به دنبال نوسانات اخیر بازار ارز و به ویژه دلار، تجارت با چین را متوقف کرده‌اند.

این فعال اقتصادی تأکید می‌کند که اگرچه طی ماه‌های اخیر تجارت خارجی برای تجار و بازرگانان به دلیل اعمال تحریم‌های سنگین بین‌المللی علیه ایران دچار اخلال شده است اما تجارت با چین همچنان برای بازرگانان ایرانی جذاب و با ریسک کمتری بوده است، حال اما اوضاع پیچیده بازار ارز به‌اندازه‌ای بر تجارت با کشورهای دیگر سایه ‌انداخته که داد و ستد با چینی‌ها نیز جرأت و ریسک بالا می‌خواهد. بازرگان ایرانی برای واردات کالا از چین به جنس و کالایی که قصد دارد وارد کند دیگر نگاه نمی‌کند بلکه این نرخ دلار است که به او پیام می‌دهد که آیا واردات و صادرات داشته باشد یا خیر. این پیام در حال حاضر با علامت هشدار به بازرگانی که بازار چین را در دست داشت ارسال می‌شود. او ریسک نوسانات روزانه و حتی ساعتی نرخ دلار را نمی‌پذیرد و نمی‌داند اگر برای واردات کالا ثبت سفارش را روی دلار 1620 تومان امضا کند ممکن است ساعتی بعد دلار به زیر 1600 تومان سقوط کند. پس بهتر آن است که در این بازار آشفته، تجارت با چین را متوقف کند و منتظر آینده باشد تا شاید ثبات به بازار ارز بازگردد.

تجار ایرانی در حالی این روزها کمتر راهی کشور چین می‌شوند که برخی گزارش‌های تأیید نشده از کاهش چشمگیر ثبت سفارش‌ها نیز خبر می‌دهد. اتفاقی که نگرانی‌ها از کمبود شدید کالا در بازار ایران طی ماه‌های آینده را تشدید می‌کند. آنگونه که در محافل شنیده می‌شود، آنچه در بازار عرضه می‌شود کالاهای موجود در انبارها است و در حال حاضر بازار از کالاهای انباشته شده در انبارها تغذیه می‌شود که چیزی تا تخلیه انبارها نیز باقی نمانده است و با توجه به نوسانات بازار ارز و تأثیر بالای آن بر میزان واردات، بیم آن می‌رود که طی ماه‌های آتی بازار ایران با کمبود کالا مواجه شود. این در حالی است که نگرانی‌ها از بازگشت احتکار نیز قوت گرفته است و گزارش‌های میدانی که اخیرا در روزنامه‌ها و سایت‌های خبری منعکس می‌شود از عدم فروش کالا در صنف‌های مختلف و کوچک و بزرگ در تهران و دیگر شهرهای ایران حکایت می‌کند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved